افتتاح نمایشگاه عکس‌های مطبوعاتی آلمان

12 مهر 1393 ساعت 10:47

"جهش در زمان" شامل عکس‌های مطبوعاتی آلمان قبل و بعد از جنگ جهانی عنوان دو نمایشگاهی است که در هفته‌ی فرهنگی آلمان، در نگارخانه‌های بهار و تابستان خانه‌ی هنرمندان ایران افتتاح شد.


"جهش در زمان" شامل عکس‌های مطبوعاتی آلمان قبل و بعد از جنگ جهانی عنوان دو نمایشگاهی است که در هفته‌ی فرهنگی آلمان، جمعه ۱۱ مهر در نگارخانه‌های بهار و تابستان خانه‌ی هنرمندان ایران و با حضور سفیر آلمان و مدیرعامل خانه‌ی هنرمندان ایران افتتاح شد.

تحریرنو: هم‌زمان با این نمایشگاه‌ها، نمایشگاه گروهی عکس با موضوع پرتره‌ نیز از آثار هنرمندان ایرانی که در کارگاه آندرئاس رست، هنرمند عکاس و کیوریتور این نمایشگاه‌ها شرکت داشته‌اند، در نگارخانه‌ی نامی این مجموعه افتتاح ‌شد.

در مراسم افتتاح این نمایشگاه، سفیر جمهوری فدرال آلمان، میکائیل بارون فون اونگرن-اشترنبرگ، مجید سرسنگی، مدیرعامل خانه‌ی هنرمندان ایران و آندرئاس رست سخنرانی کردند.

در ابتدای مراسم، سفیر آلمان ضمن خیر مقدم به حاضران، گفت: ما امروز نمونه‌ی خیلی خوبی از روابط هنری بین آلمان و ایران را این‌جا شاهد هستیم. من خیلی خوش‌حال هستم که در این مکان فوق‌العاده می‌توانیم هفته‌ی فرهنگی آلمان را برگزار کنیم. فکر می‌کنم مکانی بهتر از این‌جا در مرکز تهران برای برگزاری چنین برنامه‌ای وجود ندارد، یک مکان زنده و پویا با تعداد بازدیدکنندگان زیاد که حضور فعالی در این خانه هنری دارند.

فون اونگرن در ادامه به افتتاح سه نمایشگاه هم‌زمان از هنرمندان آلمانی و ایرانی در خانه‌ی هنرمندان ایران اشاره کرد و افزود: روابط ایران و آلمان روابط بسیار خوب و تاریخی‌ای است و علاقه‌ی متقابلی بین مردم ایران و آلمان وجود دارد. در آلمان بین ۱۰۰ تا ۲۰۰هزار ایرانی زندگی می‌کنند. آلمانی‌هایی که در ایران زندگی می‌کنند نیز هم‌واره این احساس علاقه و محبت را احساس و بازگو می‌کنند. از این روابط خوب باید نگه‌داری کرد، کافی نیست تنها به گذشته و تاریخ این روابط نگاه کنیم، باید به آینده نگاه کنیم و این روابط خوب را توسعه دهیم.

سفیر آلمان در پایان سخنانش اظهار کرد: این هفته‌ی فرهنگی قرار است مردم این دو کشور را بیش از پیش به یک‌دیگر نزدیک کند، این یک فرآیند بلند‌مدت است و باید روابط فرهنگی را توسعه و گسترش داد. جناب آقای سرسنگی از شما تشکر می‌کنم که چنین شریک فرهنگی خوبی برای ما هستید.

در ادامه‌ی این مراسم، دکتر مجید سرسنگی، مدیرعامل خانه‌ی هنرمندان ایران ضمن خوش‌آمد به مهمانان، سخنانش را چنین آغاز کرد: خیلی خوش‌حالم که امروز نمایشگاه‌های عکس و هنرهای مربوط به هنرمندان آلمان و هم‌چنین تعدادی از هنرمندان ایرانی را در خانه‌ی هنرمندان ایران با حضور جناب سفیر افتتاح می‌کنیم. همان‌طور که جناب سفیر به درستی فرمودند ما تاکنون ارتباطات خوبی با کشور آلمان داشته‌ایم و امیدوارم این هفته‌ی فرهنگی تاکیدی دوباره باشد بر این ارتباطات و باعث شود ما در آینده برنامه‌های بیش‌تری را با کمک سفارت کشور آلمان در ایران برگزار کنیم.

مدیرعامل خانه‌ی هنرمندان ایران در پایان، با تشکر از دبیر اجرایی این نمایشگاه‌ها و هنرمندان ایرانی شرکت کننده، افزود: لازم می‌دانم از زحمات و کوشش‌های بخش فرهنگی سفارت آلمان، دکتر راینر بوتس، مدیر پروژه‌های فرهنگی و رئیس موسسه‌ی آموزش زبان آلمانی گوته و سرکار خانم قربانی و همه‌ی هم‌کارانشان، که اگر تلاش آن‌ها نبود این نمایشگاه و این هفته‌ی فرهنگی برگزار نمی‌شد، قدردانی کنم. مجددا از حضور سفیر محترم آلمان در خانه‌ی هنرمندان ایران تشکر می‌کنم.

سپس آندرئاس رست، هنرمند عکاس و دبیر اجرایی نمایشگاه "جهش زمان" به ایراد سخن‌رانی پرداخت و گفت: از سفارت آلمان و خانه‌ی هنرمندان ایران سپاس‌گزارم که امکان برگزاری چنین نمایشگاهی را مهیا کردند. من حامل پیام سلام و خوش‌آمد از سوی خانم باربارا کلم هستم، متاسفانه ایشان نمی‌توانستند در این نمایشگاه حضور داشته باشند. خانم کلم نخستین عکاسی است که مدال Pour le Mérite، یکی از مهم‌ترین مدال‌های کشور آلمان را دریافت کرده‌است. ایشان خاضعانه اعتقاد دارند که این مدال مربوط به خودشان نیست و در واقع به هنر عکاسی تعلق دارد و در اصل آقای اریش سالومون باید این مدال را کسب می‌کردند. البته آقای سالومون مربوط به‌حدود ۶۰ سال پیش از خانم کلم هستند.

آندرئاس رست در ادامه افزود: ما در این نمایشگاه غیر از آثار باربارا کلم، آثار دکتر اریش سالومون را نیز به نمایش گذاشته‌ایم که از پیش‌گامان عکاسی ژورنالیستی بود. باید اشاره کنم که مردم سیاست‌مداران را تا قبل از عکس‌های آقای سالومون فقط از روی نقاشی‌ها و عکس‌هایی که آن‌ها را در حالت ایده‌آل نشان می‌داد، می‌شناختند. اریش سالومون اولین کسی بود که زندگی روزمره این افراد را در روزنامه‌ها به مردم عادی و روزنامه‌خوان‌ها نشان داد و در واقع باربارا کلم خودش را ادامه دهنده راه ایشان می‌داند. باربارا کلم آخرین عکاسی است که برای روزنامه فرانکفورتر با دوربین آنالوگ و به‌صورت سیاه‌و‌سفید عکاسی کرد. تصور کنید که وقتی باربارا کلم بازنشست شد، روزنامه‌ی فرانکفورتر از یک روزنامه‌ی سیاه‌و‌سفید به‌یک روزنامه‌ی رنگی و عکس‌هایش از عکس‌های آنالوگ به دیجیتال تبدیل شد.

این هنرمند و کیوریتور آلمانی در پایان اظهار کرد: تاریخ عکاسی در مقایسه با تاریخ بشریت بسیار تازه و جدید است به‌طوری‌که اگر بخواهیم عددی را اعلام کنیم از ۱۷۵ سال تجاوز نمی‌کند و ما خوش‌حال هستیم که دو مورد از نقاط اوج این تاریخ را می‌توانیم در خانه‌ی هنرمندان ایران به شما نشان بدهیم.

در پایان این مراسم، هفته‌ی فرهنگی آلمان و نمایشگاه عکس "جهش زمان" به‌طور رسمی و با حضور علاقه‌مندان به هنر در خانه هنرمندان ایران افتتاح شد.

نمایشگاه عکس "جهش زمان" و برنامه‌های دیگر مربوط به هفته‌ی فرهنگی آلمان در ایران تا ۱۷ مهرماه در خانه‌ی هنرمندان ایران دایر است و علاقه‌مندان می‌توانند برای دیدن این نمایشگاه‌ و برنامه‌ها از ساعت ۱۱ تا ۲۰ به نشانی خیابان طالقانی، خیابان موسوی‌شمالی، باغ هنر، خانه‌ی هنرمندان ایران مراجعه کنند.


کد مطلب: 1576

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdca.0n6k49nmi5k14.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir