وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرداد؛

رصد همه اطلاعات پیام رسان ها با حفظ حریم خصوصی میسر است

9 اسفند 1394 ساعت 13:17

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه روزانه 200 میلیون پیام در ایام انتخابات در پیام‌رسان‌ها مبادله شد گفت: ما و همه کشورها می‌توانیم کلیات تحولات پیام‌رسان‌ها از جمله اینکه چه چیزی مبادله شده را با حفظ حریم خصوصی رصد کنیم.


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه روزانه ۲۰۰ میلیون پیام در ایام انتخابات در پیام‌رسان‌ها مبادله شد گفت: ما و همه کشورها می‌توانیم کلیات تحولات پیام‌رسان‌ها از جمله اینکه چه چیزی مبادله شده را با حفظ حریم خصوصی رصد کنیم.

به گزارش تحریرنو، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه مراسم پنجمین دوره جایزه ملی کیفیت که توسط شرکت ارتباطات زیرساخت برگزار شد در جمع خبرنگاران با اشاره به رونق فعالیت‌های انتخاباتی در فضای مجازی نسبت به روش‌های سنتی گفت: در ایام انتخابات امسال روزانه حدود ۲۰۰ میلیون پیامک در فضای مجازی برای اطلاع‌رسانی انتخابات مبادله می‌شد و امسال گروه‌ها و احزاب کمتر از تبلیغات سنتی استفاده کردند و بیشتر در فضای مجازی به تبلیغات پرداختند.

وی ادامه داد: این موضوع باعث افزایش آگاهی مردم و امنیت بیشتر انتخابات شد که در نتیجه شاهد کاهش تخلفات انتخاباتی و کاهش درگیری‌های لفظی خیابانی طرفداران کاندیداها و احزاب بودیم.

کلیات پیام‌های مبادله شده در پیام‌رسان‌ها رصد می‌شود

واعظی در پاسخ به این سوال که ارایه آمار تبادل ۲۰۰ میلیون پیام در شبکه‌های اجتماعی شائبه رصد پیام‌رسان‌ها را ایجاد می‌کند گفت: کلیات تحولات شبکه‌های داخلی و شبکه‌های خارجی در هر کشوری از جمله کشور ما رصد می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه با حفظ حریم خصوصی افراد اجازه دسترسی به حریم شخصی کاربران را نمی‌دهیم گفت:اما اینکه از میان تحولات شبکه‌های اجتماعی چه میزان اطلاعات مربوط به عکس، متن، سرگرمی، علمی،‌انتخابات و همه موضوعات است را ما و همه می‌توانیم رصد کنیم.

انتقال سرور پیام‌رسان‌های خارجی به ایران بسته به تمایل آنهاست

واعظی همچنین درباره نحوه برخورد با پیام‌رسان‌های خارجی از این پس گفت: معتقدیم که ابتدا باید تمامی تلاش خود را بر تقویت شبکه‌های داخلی توسط بخش خصوصی متمرکز کنیم که در حال حاضر یکی از پیام‌رسان‌های ایرانی ۳ میلیون کاربرد دارد و باید به تقویت دیگر شبکه‌ها برای رسیدن به کاربرهای میلیونی کمک کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه استفاده از شبکه‌های داخلی باعث افزایش سرعت تبادلات و حافظ اطلاعات از خارجی‌ها می‌شود گفت: سیاست اصلی ایران بر این است که مردم از شبکه‌های سالم استفاده کنند و دوم اینکه این شبکه‌ها بومی باشند.

وی یادآور شد: در شرایط پساتحریم که مشکلات مبادلات کاری با ایران برطرف شده پیام‌رسان‌های خارجی دیگر منعی برای انتقال سرورهایشان به ایران ندارند و اگر تمایلی به این کار داشته باشند از آنها استقبال می‌کنیم.

پیشنهاد برخی گروه‌ها برای بستن اینترنت در روز انتخابات

واعظی درباره شایعاتی که درباره قطع تلگرام و اینترنت در روز انتخابات منتشر شد اما واقعی نبود گفت: جلسات و مصاحبه‌های متعددی پیش آمد که از گروه‌ها و بخش‌های مختلف پیشنهاد می‌کردند اینترنت بسته شود.

وزیر ارتباطات ادامه داد: اما از آنجا که کارکرد این شبکه‌های اجتماعی صرفا برای انتخابات نیست و طبق گزارش‌هایی که دریافت کردم ۲۰ درصد فعالیت شبکه‌ها معطوف به انتخابات شد تصمیم دولت بر این شد که می‌توانیم امنیت شبکه‌ها را حفظ و مراقبت کنیم و در نتیجه پیام‌رسان‌ها در روز انتخابات بسته نشوند.

وی توضیح داد: همچنان که از ۴-۳ ماه پیش کمیته مشترکی با وزارت کشور برای مدیریت این موضوع تشکیل شد و پس از انتخابات مردم نیز ثابت کردند که آگاهند و تخلف چندانی پیش نیامد.

وی تاکید کرد: نقش شبکه‌های پیام‌رسان در انتخابات نقش اطلاع‌رسانی بود.

ابلاغیه وزارت ارتباطات برای بهبود خدمات موبایل در تعطیلات

واعظی همچنین با اشاره به تدابیر وزارت ارتباطات برای آنتن‌دهی تلفن همراه در تعطیلات نوروز و در جاده‌‌ها گفت: برای جاده‌ها شهرهای توریستی و شهرهای زیارتی که تراکم جمعیت پیش می‌آید برنامه ویژه‌ای داریم.

وزیر ارتباطات گفت: هر ساله اپراتورها برای پوشش این وضعیت افزایش ظرفیت می‌دهند یا از BTS سیار استفاده می‌کنند و امسال نیز کمیته‌ای برای این منظور ایجاد شده که فردا یا پس‌فردا ابلاغیه‌ای از سوی وزارت ارتباطات به اپراتورها با مضمون افزایش کیفیت خدمات در این ایام ارسال می‌شود.


کد مطلب: 4771

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdca.0nyk49n065k14.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir