از بینرفتن فرهنگ سینما رفتن
21 مرداد 1393 ساعت 10:01
حجتاله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی معتقد است که نوع نگاه مسئولان به هنر سینما از تمامی مسائل و مشکلات موجود در سینما بیشتر اهمیت دارد و میتواند سرنوشت سینما را تغییر دهد.
حجتاله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی معتقد است که نوع نگاه مسئولان به هنر سینما از تمامی مسائل و مشکلات موجود در سینما بیشتر اهمیت دارد و میتواند سرنوشت سینما را تغییر دهد.
تحریرنو: رئیس سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اجلاس سراسری مدیران کل استانها گفت: نوع نگاه و رویکرد مسئولان به سینما مهمترین اتفاق در این هنر محسوب میشود و از حمایت آنها نیز بیشتر اهمیت دارد. بودجه کشور بارها صرف مراکز بزرگ تجاری شدهاست پس نمیتوان گفت که بودجه برای سینما وجود ندارد، بنابراین اختصاص بودجه به یک هنر و یا اقتصاد و تجارت بهنوع نگاه مسئول برمیگردد.
ایوبی دربارهی نگاه مقام معظم رهبری نسبت به سینما اظهار کرد: رهبر معظم انقلاباسلامی نگاه ویژهای به سینما دارند و فیلمهای زیادی میبینند و فیلمنامه میخوانند. ایشان بر این اعتقاد هستند که تاثیرگذاری یک فیلم گاهی از هزاران کتاب هم بیشتر است.
رئیس سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد با اشاره به اینکه ما میتوانیم با جذب بخش خصوصی سالنهای سینمایی بسازیم در اینباره توضیح داد: مشکل سینمای ایران ساخت سالن نیست زیرا میتوان از طریق بخش خصوصی این مشکل برطرف کرد، ما کمبود زیرساخت داریم با اینکه کشور ما یکی از معدود کشورهایی است که صنعت سینما در آن جریان دارد.
وی سالنهای اکران سینما را بسیار محدود دانست و در اینباره اضافه کرد: ما در سراسر کشور حدود ۳۰۰ سالن سینمایی داریم که این تعداد برای اکران فیلمهای ساختهشده بسیار محدود است. ما توانایی ساخت بیش از ۵۰۰ فیلم را داریم اما با وجود محدودیت سالنها تنها میتوانیم حداکثر ۵۰ فیلم در طول سال اکران کنیم.
این مقام مسئول به ایجاد فرهنگسازی در سطح جامعه برای تماشای فیلم اشاره کرد و افزود: متاسفانه ما مردم را رفتن به سینما تشویق نکردیم، در جامعه فرهنگ سینما رفتن از بین رفتهاست. ما در بعضی از شهرستانها سالنهای سینمایی نداریم بنابراین مردم رفتن به سینما برایشان معنایی ندارد و نیاز آنرا هم احساس نمیکنند.
ایوبی امکانات معاونت سینمایی را محدود دانست و در ادامه صحبتهای خود عنوان کرد: ما باید تمرکززدایی و عدالتفرهنگی را بهوجود آوریم و از هزینههای بیجهت جلوگیری کرده و آنرا صرف فعالیت تاثیرگذاری کنیم. باید در ساز و کار جشنوارهها بازنگری صورت گیرد. میتوان به جشنوارهی فیلم فجر اشاره کرد، اگر ما بخواهیم به این جشنواره نگاه یک جشن را داشته باشیم باید طور دیگری آنرا برگزار کنیم و اگر بخواهیم نگاه خود را به این جشنواره تخصصی کنیم باید در نحوه برگزاری آن تجدید نظر کرد.
معاون وزیر و رئیس سازمان سینمایی دربارهی انجمن سینماگران جوان گفت: ما از طریق انجمن سینماگران جوان میتوانیم با ادارات کل ارشاد استانها ارتباط برقرار کنیم و این انجمن را بهعنوان یک بازوی مشورتی در نظر بگیریم اما متاسفانه بسیاری از مسئولان حتی آدرس انجمن سینماگران استان خود را هم نمیدانند.
وی در پایان صحبتهای خود تاکید کرد: مدیران کل استانها باید فرهنگ و هنر را به استانداری تحمیل کنند زیرا نمیتوان از استاندار با آن همه مشغلهی کاری توقع داشت نگاه ویژهای هم به فرهنگ و هنر داشته باشد. بیشتر استاندارها نگاه فانتزی به فرهنگ و هنر دارند و نمیدانند که فرهنگ تا چه اندازه میتواند مشکلات سیاسی و اجتماعی را تلطیف کند.
کد مطلب: 1215
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdca.6n6k49num5k14.html