فرهنگ مایه اصلی هویت ملت هاست
23 خرداد 1395 ساعت 9:43
سالهاست موضوع فرهنگ در رأس تذکرات مقام معظم رهبری قرار داشته و بارها از آن به عنوان هویت ملی یاد کرده اند "فرهنگ مایه اصلی هویت ملت هاست".
سالهاست موضوع فرهنگ در رأس تذکرات مقام معظم رهبری قرار داشته و بارها از آن به عنوان هویت ملی یاد کرده اند "فرهنگ مایه اصلی هویت ملت هاست".
اوایل هفته گذشته اسامی نمایندگان عضو کمیسیونهای تخصصی و کمیسیون اصل نود قانون اساسی توسط شعب پانزده گانه مجلس دهم اعلام شد. در حالی که در این میان کمیسیون فرهنگی در کنار کمیسیون شوراها و قضایی با عنایت به منویات مقام معظم رهبری که فرمودند "فرهنگ یک ملت است که میتواند آن ملت را پیشرفته، عزیز، توانا، عالم، فناور، نوآور و دارای آبروی جهانی کند". کمترین درخواست عضویت از سوی منتخبان مجلس دهم را داشتهاند.
علیرغم توصیههای فراوان به مقوله فرهنگ در میان اساتید و جامعه شناسان و تاکید مقام معظم رهبری بر مسألهی فرهنگ در یک جامعه که آن را مسألهی حیاتی دانستند. "فرهنگ به معنای یک چیز زیاد و تجملاتی برای جامعه نیست؛ فرهنگ، اساس است". در چرایی اینکه نمایندگان درصورتیکه نتوانند درهیچ کمیسون دیگری وارد شوند و از روی اجبار تن به حضور در کمیسیون فرهنگی میدهند؟خود جایی بسی تحقیق و بررسی مفصل است.
اما آنچه به وضوح قابل لمس و مشاهده است، جریانات سیاسی و جناح های متفاوت با عملکرد خود ثابت کردند که در رتبهبندی اولویت های آنها فرهنگ جزو لیست رزرو و دسته چندم می باشد. و این درحالی است که بالطبع توسعه اجتماعی و توسعه فرهنگی بسیار مهمتر و حساس تر از توسعه سیاسی و اقتصادی است اما غفلت صورت میگیرد.
کمیسیون فرهنگی برای انجام وظایف محوله در محدوده فرهنگ و هنر، ارشاد و تبلیغات، صدا و سیما و ارتباطات جمعی، تربیت بدنی ، جوانان ، زنان و خانواده تشکیل میشود. تصمیم گیری و نظارت به قوانین مهمترین مسائل مختلف کشور که در شعارهای انتخاباتی نمایندگان جز دغدغه هایشان ذکر می شد با حضورشان به خانه ملت در همین ابتدای راه به فراموشی سپرده شد.
در زمانی که رهبر معظم انقلاب ولنگاری امور فرهنگی و بیاهتمامی نسبت به این حوزه را در جمع نمایندگان مجلس دهم هشدار می دهند استقبال ضعیف نمایندگان مجلس برای عضویت و حتی در صورت ورود افراد غیر متخصص به کمیسیون فرهنگی در مجلس جدید، باید شاهد اتفاقات ناگوار برای فرهنگ و مسائل فرهنگی کشور باشیم و این بی توجهی نوید دهنده حکایاتی تلخ خواهد بود.
وقتی قانونگذار و ناظر به قوانین یک کشور اهمیت و توجه ای به مسئله فرهنگ ندارد دیگر از مراجع دیگر چه انتظاری خواهد رفت. مجلسی که باید به عنوان یک سیاستگذار اصولی و درست در حوزه فرهنگ عمل کند،خود در مقوله فرهنگی دچار ضعف و خلل می باشد. وکلای ملت فراموش کرده اند که فرهنگ مملکتی از بین برود هیچ چیزی دیگر در آن دیار به سامان نمیرسد.
در این برهه از زمان که بحث جنگ نرم و مدیریت فرهنگی از دغدغه های دلسوزان انقلاب و مقام معظم رهبری می باشد، ضرورت داشتن کمیسیون فرهنگی قوی و کاردان که لایحه و طرحهای مرتبط را با جدیت در صحن علنی مجلس پیگیری کند. بیشتر از هر زمانی نمود پیدا کرده است.
نمایندگان در ادوار مختلف مجلس،صرفا بررسیکننده لوایح فرهنگی دولت بودهاند و بندرت شاهد طرحهای نمایندگان در این حوزه بودهایم. امید این داریم که با فعال شدن کمیسیون فرهنگی و مورد اهمیت واقع شدن حوزه جوانان ، تربیت بدنی و زنان و خانواده و همچنین مقوله فرهنگ و هنر توسط منتخبین ملت روندی نو در توسعه را در پیش بگیریم و با رهنمون مقام معظم رهبری که فرمودند:«برای مقابله اصولی و برنامه ریزی شده با این تهاجم دشمن، لازم است مدیریت متمرکز و هدایت کننده ای در امور فرهنگی به وجود آید» موانع رکود فرهنگی را با موفقیت و پیروزی پشت سر بگذاریم.
اللّهُمَّ اجْعَلْ عَواقِبَ امُورِنا خَیْراً
مجید قاسم کردی – فعال فرهنگی و اجتماعی
کد مطلب: 5914
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdca.6nmk49noy5k14.html