مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران:

هدف جشنواره‌‌ی "شمسه" مشارکت حقیقی مردم در اداره‌ی محل زندگی است

3 آذر 1394 ساعت 14:00

رئیس ستاد مجموعه‌ جشنواره‌های شمسه با اشاره به این‌که پنجمین دوره‌ی مجموعه‌ی جشنواره‌های شمسه "تعمیق" شمسه است، گفت: شمسه به‌دنبال نیاز‌ها و نظرات مردم در اداره‌ی شهر است.


رئیس ستاد مجموعه‌ جشنواره‌های شمسه با اشاره به این‌که پنجمین دوره‌ی مجموعه‌ی جشنواره‌های شمسه "تعمیق" شمسه است، گفت: شمسه به‌دنبال نیاز‌ها و نظرات مردم در اداره‌ی شهر است.

تحریرنو: عباداله رمضانی، مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران و رئیس ستاد مجموعه‌ی جشنواره‌های شمسه با اشاره به پایان فصل چهارم جشنواره‌ی شمسه گفت: برگزیدگان و بهترین‌های این جشنواره، چهارشنبه ۴ آذرماه اعلام خواهند شد و رسما چهارمین دوره‌ی این جشنواره به پایان خواهد رسید.

وی در ادامه با بیان این‌که قریب به ۶۰‌هزار نفر از شرکت‌کنندگان تهرانی در ۱۲ رشته مجموعه جشنواره‌های شمسه شرکت داشتند، افزود: جشنواره‌ی قرآن در زندگی، نهج‌ البلاغه‌ و زندگی، دعا و نیایش، فیلم، تئاتر، نقاشی وتندیس، گرافیک و تصویرسازی، خوش‌نویسی، سرود و موسیقی، کاریکاتور، شعر و ادب وعکس بخش‌های این جشنواره بودند.

۱۳۰ محله‌ی برتر معرفی خواهند شد

مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران ادامه داد: ۷۲۰ منتخب منطقه‌ای در سطح مناطق ۲۲ گانه پایتخت و ۴۰۰ منتخب شهری در مجموعه جشنواره‌های شمسه داشتیم و با توجه به رویکرد، از بین ۳۵۴ محله تهران ۱۳۰ محله‌ی برتر که بیش‌ترین فعالیت را در جذب مخاطبین داشته‌اند معرفی خواهند شد.

هدف جشنواره‌‌ی شمسه مشارکت حقیقی مردم در اداره‌ی محل زندگی است

رمضانی هدف جشنواره‌‌ی شمسه را مشارکت حقیقی مردم در اداره‌ی محل زندگی و شهرشان دانست و بیان کرد: این جشنواره به‌دنبال این است که بتواند از ظرفیت‌ها، توان‌مندی‌ها و داشته‌های مردم و شهروندان شهر تهران برای اداره‌ی هرچه بهتر شهر بهره گیرد. جشنو‌اره‌ی شمسه به‌دنبال این است که بتواند نظرات مردم را مستقیما در اداره‌ی شهر دخیل کند و مدیرا‌ن شهری و شهرداری را به‌سمتی هدایت کند که با توجه به نیازها و خواسته‌های مردم و بر اساس ابراز وجود مردم کار کرده و شهر را اداره کند.

رئیس ستاد مجموعه جشنواره‌های شمسه اظهار کرد: گام اول ما در برگزاری ‌جشنواره‌ی شمسه این بود که در حوزه‌های فرهنگی و هنری ظرفیت‌های شهر تهران را بفهمیم و بشناسیم. در گام دوم سعی کردیم افرادی که با شمسه ارتباط برقرا می‌کنند شناسایی و توان‌مند شوند و در گام بعدی از این توان‌مندی در جهت ارائه‌ی خدماتی فرهنگی هنری در مجموعه‌ی شهروندان و همین‌طور ابراز نظر مردم و مخاطبان استفاده کنیم.

شمسه توانست به اهدافش دست یابد

وی با بیان این‌که شمسه در چهار دوره‌ای که گذشت هرسال ‌توانست به اهدافش دست یابد، گفت: در دوره‌ی اول کمیت برای ما بسیار مهم بود تا بتوانیم حداکثر تعداد شرکت‌کننده را داشته باشیم و قطعا هرمقدار جلو می‌رویم ‌تعداد و کمیت برای ما مهم بود، چراکه نشان دهنده معیار‌ها و نشان‌گر میزان علاقه‌مندی و احساس تعلق گرفتن مجموعه‌ی شهر و مدریت شهری به آن است.

به‌دنبال کیفی‌تر شدن کار هستیم

رمضانی ادامه داد: ما هرچه جلو‌تر می‌رویم به‌دنبال کیفی‌تر شدن کار هستیم. در شمسه‌ی چهار خوش‌بختانه تعداد، کیفیت و حجم آثاری که به جشنواره ارسال شد قابل توجه بود و رشد بالایی داشت.

رئیس ستاد مجموعه جشنواره‌های شمسه با بیان این‌که هدف چهارمین دوره‌ی شمسه، توان‌مندسازی کانون‌های محلی، آموزش و سازمان‌دهی بود، گفت: رویکرد پنجمین دوره‌ی مجموعه‌ی جشنواره‌های شمسه،‌ "تعمیق" شمسه خواهد بود.

وی ادامه داد: شمسه برای جلب مشارکت آگاهانه شهروندان در اداره امور شهر، فعالیت‌ها و برنامه‌های خود را به حوزه ترویجی رقابتی معطوف کرده است.

فراهم شدن جشنواره‌های شمسه از طریق خانه‌های قرآن، عترت، هنر و ادبیات

رمضانی افزود: در حال حاضر و با پشت‌سر گذاشتن شمسه‌ی چهارم، روند اجرای جشنواره به‌طور کامل به مدیران محلات ۳۵۴‌گانه‌ی شهر تهران واگذار شده است که با این واگذاری، زمینه‌ی اجرا و برگزاری جشنواره‌های شمسه به‌صورت کاملا محله‌محور و مردمی و از طریق خانه‌های ۱۱محلات به ویژه‌خانه‌های قرآن و عترت و هنر و ادبیات، فراهم شده است.

مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران، با اشاره به این‌که شمسه‌ی ‌چهارم در حقیقت، "شمسه اجتماعی" مبتنی بر آموزش و تربیت تخصصی شرکت‌کنندگان بر اساس علایق آن‌ها بود، گفت: در شمسه‌ی چهارم، در کنار روند رقابتی، به مقوله‌ی آموزش نیز توجه ویژه شد و در راستای ارتقای سطح علمی و شناختی مسئولان، عوامل و مربیان شمسه، دوره‌های آموزشی تربیت مربی شمسه نیز برگزار شد که خروجی‌های ارزش‌مندی داشت.

گفتنی است چهارمین دوره‌ی مجموعه جشنواره‌های شمسه در حالی به‌خط پایان رسید که شمسه‌ی اول‌ "شناسایی ظرفیت‌های محلی"، شمسه‌ی دوم "شناسایی استعدادهای محلی"، شمسه‌ی سوم "جهت‌دهی استعدادها و فعال‌سازی در قالب کانون‌های محلات" و شمسه‌ی چهارم "توان‌مندسازی کانون‌های محلی با آموزش و سازمان‌دهی" را پی‌گیری کردند و شمسه‌ی پنجم نیز "تعمیق" شمسه را در دستور کار خود قرار داده است.

مجموعه جشنواره‌های آئینی، فرهنگی، هنری و تجسمی شمسه برای چهارمین سال پیاپی در ۱۲ عنوان جشنواره "قرآن در زندگی"، "نهج‌البلاغه و زندگی"، "دعا و نیایش"، "فیلم"، "تئاتر"، "نقاشی و تندیس"، "گرافیک و تصویرسازی"،"خوش‌نویسی"، "سرود و موسیقی"، "کاریکاتور"، "شعر و ادب" و "عکس" در سطح تهران برگزار شد. پس از رقابت تنگاتنگ شرکت‌کنندگان در چهارمین جشنواره‌ی شمسه، اکنون، برگزیدگان نهایی این جشنواره، مشخص شده‌اند و روز چهارم آذرماه ساعت ۱۸ در تالار ایوان شمس مورد تقدیر قرار می‌گیرند.


کد مطلب: 3385

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdca.anek49nem5k14.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir