دکتر علی محمد آدابی اعلام کرد؛
بی اعتنایی وزارت بهداشت به خواسته ها و مطالبات جامعه پرستاری
20 تير 1395 ساعت 13:41
رئیس سازمان نظام پرستاری گفت:متاسفانه فساد مالی از صدر تا ذیل وزارت بهداشت جریان دارد و نمی بایست مدیریت وزارت بهداشت به دست کسی سپرده شود که مالک بخش خصوصی است.
رئیس سازمان نظام پرستاری گفت:متاسفانه فساد مالی از صدر تا ذیل وزارت بهداشت جریان دارد و نمی بایست مدیریت وزارت بهداشت به دست کسی سپرده شود که مالک بخش خصوصی است.
به گزارش خبرنگارتحریرنو، نشست خبری "قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری" صبح امروز یکشنبه ۲۰ تیر ماه ۹۵ با حضور، "دکترعلی محمد آدابی"رئیس سازمان نظام پرستاری، "محمد شریفی مقدم" قائم مقام سازمان نظام پرستاری و اصحاب رسانه در محل ساختمان سازمان نظام پرستاری کشور برگزار شد.
درابتدای این نشست خبری"دکترعلی محمد آدابی"رئیس سازمان نظام پرستاری اظهارداشت: متاسفانه بعد از گذشت یک دهه از تصویب این قانون در مجلس شورای اسلامی، جامعه پرستاری کشور منتظر اجرایی قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است.
دکترآدابی با گلایه از بی توجهی وزارت بهداشت به خواسته های قانونی و به حق جامعه پرستاری تصریح کرد: متاسفانه فساد مالی از صدر تا ذیل این وزارتخانه جریان دارد و نمی بایست مدیریت وزارت بهداشت به دست کسی سپرده شود که مالک بخش خصوصی است، طرح تحول سلامت به بهانه کاهش پرداخت از جیب مردم اجرا شد و اعتبارات کلانی برای آن در نظر گرفته شد.
وی خاطرنشان کرد: اعتبارات طرح تحول سلامت از محل هدفمندی یارانه ها و مالیات بر ارزش افزوده تامین شده است. یعنی اینکه از جیب مردم به جیب پزشکان ریخته اند.
رئیس سازمان نظام پرستاری بر ضرورت پاکسازی وزارت بهداشت از جریان پزشک سالار تاکید کرد و افزود: سازمان نظام پرستاری همواره قصد تعامل و گفتگو با مسئولان وزارت بهداشت را داشته است و از همین رو، تا کنون ۷ نامه به وزیر نوشته ایم اما هیچکدام را پاسخ نداده اند.
وی با انتقاد شدید از بی اعتنایی وزارت بهداشت به خواسته ها و مطالبات جامعه پرستاری افزود: به نظر می رسد که تابوی پزشک سالاری باید بشکند و این به نفع نظام سلامت است و جامعه پرستاری خود را مقابل جامعه پزشکی نمی بیند وگلایه ما از کسانی است که خود را پشت پزشکان پنهان کرده اند و هر کاری می خواهند انجام می دهند.
دکترآدابی به قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اشاره وگفت: در سال ۱۳۷۳ طرحی تحت عنوان نظام نوین اداره اموربیمارستان ها پایلوت شد و در سال ۱۳۷۶ به شکل فراگیر در کشور اجرا شد تا قبل از اجرای این طرح اختلاف درآمد پزشک و پرستار به عنوان میانگین و محک درآمد آحاد جامعه کمتر از ۲ برابر بود برای مثال در سال ۱۳۶۳ پزشک ۷ هزار تومان درآمد داشت پرستار ۴ هزار تومان درآمد داشت یعنی درآمد پزشک کمتر از دو برابر یک پرستار بود.
وی ادامه داد: بعد از اجرای طرح نظام نوین اداره امور بیمارستان ها این تفاوت به ۵ تا ۱۰ برابر پرستاری رسید و طبیعتأ ایجاد نارضایتی شدیدی را بین تیم درمانی جایگزین کرد. بر حسب اعتراضاتی که شد در دهه ۸۰ دقیقأ در ۶ تیر ۱۳۸۶ قانونی در مجلس شورای اسلامی تصویب شد تا به سبب آن پرستاران نیز همانند پزشکان در کنار دریافت حقوق از حق الزحمه اقداماتی که انجام می دهند در قالب تعرفه های خدمات پرستاری بهره مند شوند.
دکتر آدابی افزود: بیش از۹ سال از تصویب این قانون می گذردو قانونی که از همان سال ۸۶تصویب شد و در ۶ تیر ماه ۸۶توسط شورای نگهبان از ۲ منظر تطبیق با قانون اساسی کشورو تطبیق با شرع مقدس اسلامی تصویب شد و به دولت ابلاغ شد تا اینه ظرف مدت ۶ ماه با تشکیل کارگروهی متشکل از وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری و شورای عالی بیمه نسبت به تعیین بسته های خدمتی و برآورد بار مالی آن و اعلام مجدد به مجلس برای تامین اعتبار این کار صورت گرفت.
وی ادامه داد: متاسفانه بعد از گذشت ۹ سال و با توجه به فضای مسموم پزشک سالار حاکم بر وزارت بهداشت، درمان کشور ، بسیاری از مشکلات بهداشت و درمانی لاینحل باقی مانده و این قانون هم مسکوت باقی مانده است و عملا نه تنها پرستاران طی این سالیان از حق مسلم خود برخوردار نشده اند بلکه همراه با طرح تحول نظام سلامت این اختلاف درآمدی به ۴۰ برابر و در بعضی موارد تا ۱۰۰ برابر رسیده است و از زمانی که تفاوت درآمدی بین یک تیم کاری شکل می گیرد خود به خود نگاه ها عوض می شود و نگاه از بالا به پایین و نگاه ارباب رعیتی می شود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشورادامه داد: اگر مابخواهیم ارائه خدمات خوبی را داشته باشیم حتما باید هم گرایی تیمی وجود داشته باشد اما زمانی که نگاه ارباب رعیتی وجود داشته باشد دیگر هم گرایی نداریم بلکه واگرایی داریم و زمانی که واگرایی روی دهد یعنی فرد بگوید دلیلی ندارد من زحمت می کشم و فرد دیگری هم زحمت می کشد اما ۴۰ تا ۱۰۰ باربر من دریافت می کند طبیعتأ خدمات خوبی دست مردم نخواهد رسید.
وی در پایان گفت: امیدواریم بعداز گذشت ۹ سال و در آستانه ۱۰ سالگی این قانون با تلاش مسئولین خصوصأ کمیسیون اصل نود مجلس، این ماجرا ختم به خیر شود و بیش از این شاهد اختلاف و شکاف درآمدی بین قشر درمانی نباشیم.
در ادامه این نشست خبری محمد شریفی مقدم، قائم مقام سازمان نظام پرستاری اظهارداشت: بعد از گذشت ۱۰ سال از تصویب قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و اجرا نشدن آن، در این مدت تمام اقدامات کارشناسی لازم برای این قانون انجام شده است، اما متاسفانه در تمام دورههای وزارت بهداشت عزمی برای اجرای آن وجود نداشته است.
وی افزود: در آخرین نشست مشترک ما با دبیرخانه شورای عالی بیمه قرار بود بستههای خدمتی و تعرفهگذاری تهیه شوند، اما با این وجود دبیرخانه اعلام کرد که باید نامهای از سوی وزارت بهداشت به ما اعلام شود، وزارت بهداشت نیز تاکنون اقدامی در این خصوص انجام نداده است.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری، عدم اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری را نوعی تبعیض خواند و گفت: طرح تحول نظام سلامت که چند هزار میلیارد تومان از منابع مختلف بابت آن هزینه میشود، تصویب شد، اما قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری همچنان اجرایی نشده است.
وی به کتک خوردن دو پرستار در شهرهای بابل و تهران اشاره و ادعا کرد: در ۲۰ روز گذشته دو تن از همکاران پرستار ما در بابل توسط یک متخصص قلب و در بیمارستان شهدای تجریش تهران توسط یک رزیدنت جراحی کتک خوردند، در فضای علمی، آموزشی و درمانی دور از شان است که به پرستاران هتاکی شود. تا امروز سابقه نداشتهاست یک پرستار، کسی را کتک بزند، اما بیش از ۹۰ درصد آنها در شش ماهه اول کاری خود، با خشونت روبرو میشوند.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری افزود: ما به مسوولان پیام دادهایم که حداقل از پرستاران عذرخواهی کنند، اما آنها حاضر به این کار نیستند، حتی با عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری که برای شنیدن مشکلات پرستاران به بیمارستانها میرود، برخورد میشود، این موضوع یک هشدار است و اگر برخوردی صورت نگیرد، باید منتظر عواقب آن باشیم.
وی با اشاره به افشا شدن فیشهای حقوقی نجومی گفت: وزیر بهداشت به معاون پشتیبانی خود برای بررسی تخلفات احتمالی و برخورد با افرادی که به آنها پرداخت غیرقانونی صورت گرفته، دستور داده است، اما در سال ۹۳ و در خلال اجرای طرح تحول نظام سلامت که ظاهرا به نفع مردم بود، تحت عنوان واقعی کردن تعرفهها، این موارد سه برابر شد و در مصوبهای اجازه پرداختهای ۷۰۰ تا یک میلیارد تومانی به افرادی که شرایط آن را داشته باشند داده شد.
شریفی مقدم ضمن انتقاد از پاسخ وزارت بهداشت به موضوع افشای فیشهای حقوقی، مدعی شد: چرا یک متخصص زنان در یک شهر مرزی باید ماهیانه ۲۵۰ میلیون تومان دریافت کند؛ در حالی که ۹۰ درصد این خدمات توسط ماما ارائه میشود.
وی پایان دادن ماجرای فیشهای حقوقی را نادرست خواند و گفت: در حال حاضر بحث فیشهای حقوقی روی میز چند مدیر بانکی متمرکز شده است، اما به نظر میرسد اطلاعاتی که به سازمان بازرسی داده میشود، دقیق نیست. ما بیمارستانی میشناسیم که چندین مورد پرداخت بالای ۱۰۰ میلیون تومان دارد اما به سازمان بازرسی اطلاع داده است که پرداخت بالای ۷ میلیون تومان نداشته است.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری تاکید کرد: بیشتر اعضای هیات علمی متخصصان در وزارت بهداشت پرداختهای متعارف و چند ده میلیون تومانی دارند، در حال حاضر در وزارت بهداشت بحث این پرداختها کوچک شده است. به این معنی که یا گزارشات رسیده واقعی نیست یا اینکه خود وزارتخانه پرداختهای بالای ۱۰۰ میلیون تومان را کوچک میداند، آنچه به دیوان محاسبات گزارش شده، واقعی نیست.
شریفی مقدم، به بند هشتم گزارش معاون اول ریاست جمهوری به رییس جمهور در خصوص فیشهای حقوقی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر به صورت مستقیم و غیرمستقیم منابع هنگفتی به سیستم وزارت بهداشت وارد میشود، بحث تحقیق و تفحص منابع این طرح نیز در مجلس مطرح شده که ما امیدواریم زودتر به نتیجه برسد.
وی پرداختهای فعلی در ایران و همچنین میزان اختلاف درآمد را بیسابقه عنوان کرد و گفت: امیدواریم با توجه به عزم ملی و تاکید مقام معظم رهبری، این موضوع برطرف شود و ما شاهد یک نظام پرداخت جدید باشیم، بحث سیاسی نیست، صنفی است. این موضع را نیز سالها است که فریاد میزنیم اما در این دوره وزارت بهداشت پیچیدهتر شده است. در ابتدای کار نیز از وزارت بهداشت حمایت کردهایم اما اختلاف در دریافتها بسیار فاحش شده است.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری از نحوه برخورد با پرستاران بعد از انقلاب و همچنین تهدید و اخراج انتقاد کرد و گفت: پرستاران بعد از انقلاب با اخراج، تهدید و رفتار نادرست روبهرو شدهاند، اما این دوره از وزارت بهداشت با رفتار سلبی با پرستاران برخورد کرده است. پذیرش دانشجوی پرستاری در این دوره سه برابر شد و وزارت بهداشت تلاش کرد که بازار کار را از نیروی پرستاری اشباع کند.
وی در پایان گفت: مشکل کمبود نیرو در زمینه پزشک نیز وجود دارد. در حالی که ۲۰ هزار پزشک عمومی بیکار داریم اما چرا شرایط تحصیل در مقاطع تخصصی برای آنها تسهیل نمیشود، علت آن مسائلی است که پشت پرده وجود دارد.
کد مطلب: 6364
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdca.inik49ney5k14.html