تجلیل قوه قضائیه از فیلم های برتر با رویکرد پیشگیری از جرم و آسیب‌های اجتماعی

5 اسفند 1397 ساعت 22:50

آیین اختتامیه چهارمین جشنواره تقدیر از آثار برتر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر با رویکرد پیشگیری از جرم و آسیب‌های اجتماعی عصر امروز با حضورمدیران قوه قضائیه، مدیران سینمایی و اهالی رسانه در فرهنگستان هنر برگزار شد.


آیین اختتامیه چهارمین جشنواره تقدیر از آثار برتر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر با رویکرد پیشگیری از جرم و آسیب‌های اجتماعی عصر امروز با حضورمدیران قوه قضائیه، مدیران سینمایی و اهالی رسانه در فرهنگستان هنر برگزار شد.

به گزارش تحریرنو ؛ در ابتدای مراسم مهدی افتخاری دبیر جشنواره طی سخنانی با تشکر از سینماگران گفت: امشب در جمع ما گروهی از فرهیختگان ، هنرمندان ، دکتر الفت معاونت محترم اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ،سردار منتظر المهدی مشاور محترم فرماندهی ناجا ،جمعی از تهیه کنندگان و بازیگران و همچنین مدیران قوه قضاییه حضور دارند.

وی ادامه داد: امسال چهارمین سالی است که فیلم هایی راه یافته به جشنواره فیلم فجر از بعد مسایل اجتماعی و آسیبهای اجتماعی مورد بررسی قرار می گیرند و توسط یک هیات داوران آثار برتر انتخاب و لوح تقدیری با امضای دکتر الفت معاون اجتماعی و پیشگیری وقوع جرم قوه قضاییه به آنها اهدا می شود.

افتخاری با اشاره به اهمیت هنر سینما گفت: صنعت سینما ابزاری بزرگ و مهم است که در خدمت کشور است و تاثیر زیادی بر اقناع افکار عمومی دارد و در مقابل هجمه های سیاسی و نظامی می تواند مقابله کند. وقتی نگاه سطحی به کشورهایی اطراف خود می اندازیم و می بینیم که این کشورها مورد هجمه قرار گرفتند یک نکته مهم را متوجه می شویم این که این کشورها فاقد سینما هستند.

وی ادامه داد: معاونت محترم اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه امسال از میان آثاری که در جشنواره فیلم فجر به مشکلات اجتماعی و معضلات پرداختند با اهداء جوایزی تقدیر می کند زیرا ما معتقدیم فیلمنامه نویسی که قلمش را برای یک متن خوب بکار می برد و آن را در اختیار مهندسی به نام کارگردان می گذارد و آن کارگردان نیز با بازیگران مشکلات جامعه را به تصویر می کشد قابل ستایش هستند و همه ما اگر هنری داریم باید باهنر خود در خدمت به جامعه باشیم، شاعر با شعر خود، خطاط با خطش و فیلم ساز با فیلمش.

وی با تاکید بر اینکه در سال جاری آمار فیلم هایی که به مشکلات اجتماعی پرداختند بالا بود، گفت: من از همه فیلم سازها تشکر می کنم ما در سال ۹۶، ۱۱۰ هزار ثانیه برنامه تلویزیونی از صداوسیما پخش کردیم که یکی از این برنامه ها ۰۰۹۸ بود که بر موضوع گفت و گو یکی از حیاتی ترین مسایل مهم جامعه تاکید کرده بود.

وی با اشاره به اهمیت کودکان کار گفت: کودکی که در خیابان است و به عنوان کودک کار شناخته می شود به دلیل رفتارهایی که می بیند دچار بزهکاری اجتماعی می شود و در آینده این بزهکاری که از عقده ناشی شده به جامعه لطمه می زند.

حوزه رسانه در نتیجه همزادپنداری با مخاطب تاثیرگذاری دارد

سردارسعید منتظرالمهدی با بیان اینکه همه ما به این واقعیت اذعان داریم که جرم و کج روی چهره جامعه و شهروندان را مغموم می کند، گفت: توجه ویژه به حوزه پدیده‌ها و آسیب‌های اجتماعی از نان شب واجب‌تر است. در میان ابزارهای متعدد امروز، رسانه و سینما برای پرداختن به این حوزه از جایگاه برتری برخوردار هستند.

مشاور فرمانده ناجا ادامه داد: غول پنهان و حاکم قدرتمند ضمیر خودآگاه ما ۹۰ درصد افکار ما را کنترل می کند و تحت فرمان دارد. رسانه می‌تواند ضمیر ناخوآگاه ما را دست کاری کند. رسانه و سینما تاثیرات متفاوتی مانند تاثیرات نگرشی، شناختی و عاطفی دارد. نگرش، سازمان ارزشی ما و آن چیزی است که ما نسبت به آن پایدار هستیم و به راحتی می تواند رفتار ما را تغییر بدهد. حوزه رسانه در نتیجه همزادپنداری با مخاطب تاثیرگذاری دارد.

وی خاطرنشان کرد: به سبب واکاوی چند ساله در سمتی که دارم شاهد خلق آثار هنرمندان نامی کشور در حوزه‌های آسیب‌های اجتماعی بودم که ارشمند و قابل تقدیر است. به سهم خود از دست اندرکاران این جشنواره تشکر می‌کنم.

سینما خدمات زیادی در کاهش های آسیب‌های اجتماعی ارائه داده

طیبه سیاوشی که در این مراسم حضور داشت گفت: تلاش برای تحکیم خانواده به عنوان هسته اصلی جامعه در دستور کار مجلس شورای اسلامی است، اما به خوبی می‌دانیم که گسترش شهرنشینی، افزایش جمعیت و فقدان آمایش ملی باعث شده است تمرکز کافی بر روی آسیب های اجتماعی نداشته باشیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: عرصه هنر و سینما می تواند نقش زیادی در کاهش آسیب های اجتماعی داشته باشد. عرصه سینما توانسته است خدمات زیادی در کاهش های آسیب‌های اجتماعی ارائه دهد. فیلم های متعدد که در حوزه زنان و کودکان در سینما و صدا و سیما ساخته شده است موجب افزایش آگاهی شده است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: در سال‌های فعالیت خود در مجلس شورای اسلامی با هنرمندانی که دارای دغدغه آسیب‌های اجتماعی هستند آشنا شدم. عرصه سینما به دلیل حضور هنرمندان متعهد توانسته است خدمات مهمی را در حوزه آسیب‌های اجتماعی ارائه دهد. یکی از مباحث مهمی که در عرصه سینما مورد توجه بوده و بر روی آگاهی و فرهنگ سازی در حوزه تاثیر داشته توجه به موضوع زنان و کودکان و خانواده بوده است.

سیاوشی با بیان اینکه در مجلس شورای اسلامی با تلاش‌های فراوان فراکسیون زنان توانستیم لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان را پس از ۱۱ سال به تصویب برسانیم، تصریح کرد: بحث مهمی که در سینما و صدا و سیما در عرصه خانواده وجود دارد بیانگر تلاش‌های مسئولان در این زمینه بوده است. متاسفانه این روزها ما در همه جای شهر شاهد آسیب های اجتماعی هستیم و در فراکسیون پیشگیری از جرائم و آسیب‌های اجتماعی مطالبی حول و حوش کودکان کار و تکدی‌گری مطرح شده است و در رابطه با این موضوع در سینما به آن به خوبی توجه شده است و امیدواریم به مدد قوه قضاییه و سینما راهکارهایی ارائه شود تا دیگر شاهد حضور کودکان کار تا نیمه های شب در خیابان ها نباشیم.

می توانیم در سینما فرهنگ تولید کنیم

محمدباقرالفت معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه نیز طی سخنانی گفت: سینماگران فعالیت خوب و اثرگذاری در راه نشاندن مسایل اجتماعی داشتند. در چند سال گذشته افرادی همچون محمود اربابی همکاری های خوبی با قوه قضاییه داشتند و با انجام امور پژوهشی اعتبار خوبی به اهداف ما داد و بنیان های علمی مسایل اجتماعی را در هنر تقویت کرد.

وی ادامه داد: امیدواریم با همکاری هنرمندان به سمتی حرکت کنیم که آثار ارزشی و خوبی درباره مسایل اجتماعی ساخته شود امروز خوشبختانه با رویکرد جدید قوه قضاییه به مساله هنر که با هدایت درایت ریاست محترم قوه قضاییه صورت گرفته هم مردم به آثار هنری با رویکرد اجتماعی توجه بیشتری دارند و هم اینکه به صلابت قوه قضاییه اضافه شده است.

الفت با تشکر از هیات داوران قوه قضاییه در جشنواره فیلم فجر گفت: ما هرگز در این عرصه و سایر عرصه های هنری بدون استفاده از متخصصان عالم هنر ورود پیدا نکرده ایم و اصلا اصراری نداریم که مستقیم وارد بحث تولیدات تلویزیونی یا سینمایی شویم بلکه می توانیم با همکاری هنرمندان و در کنار آنها بودن به اهداف خود برسیم.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بر اجتماعی کردن قوه قضاییه و توجه به مسایل اجتماعی تاکید کرد و افزود:هر چند همه هنرها در جایگاه خود مهم هستند اما قوه قضاییه به این علت به سینما بیشتر از هنرهای دیگر توجه می کند که مخاطب سینما کسی است که هنردوست است و برای تبع لطیف خود دنبال اتلاف وقت نیست بلکه دنبال تحصیل معارف است و ما در سینما می توانیم فرهنگ تولید کنیم. و کسانی که در سینما کار می کند می خواهند جامعه را به سمت فلاح و رستگاری ببرند و در جامعه خود فعال هستند و مشکلات جامعه را در آثار خود نشان می دهند.

وی ادامه داد: می توانیم از ابزار سینما برای رفع آسیب ها استفاده کنیم و من همیشه از این رویکرد قوه قضاییه برای توجه به امر سینما و تقدیر از آثار برتر دفاع کردم و اگر از فیلمی امروز تقدیر نمی شود دلیلش نیست که ضعیت است بلکه باشید به مسایل اجتماعی کمتر توجه کرده است.

الفت با اشاره به اینکه تبلیغ مهربانی، مهر ورزی ، ایثار ، مبارزه با خشونت علیه زنان و کودکان از مسایلی است که مورد توجه قوه قضاییه است و در فیلم ها باید به آنها تاکید کرد و گفت: ما باید آسیب ها را شناسایی کنیم و با ابزار مناسب آن ها را کاهش دهیم ما مخالف این هستیم که قاضی ما در هنگام نگارش حکم و صدور آن هیچ اطلاعی از فضای بیرونی نداشته باشد و احکام ما نوشته هایی با درک صحیح از فضای جامعه باشد.

هیات داوران منتخب قوه قضاییه متشکل از پوران درخشنده ، محمود اربابی، بهروز شعیبی، محمود رضوی، اکبر نبوی، با تقدیر از همه فیلم ها و از فیلم های «مردی بدون سایه » به کارگردانی علیرضا رئیسان ، «جمشیدیه» به کارگردانی یلدا جبلی تجلیل ویژه کردند.

*جایزه ویژه هیئت داوران به فیلم «جان‌دار» به کارگردانی حسین امیری دوماری و پدرام امیری اهدا شد
*جایزه بیشترین تاثیر فرهنگی در پیشگیری از وقوع جرم به فیلمنامه فیلم «قسم» به محسن تنابنده اهدا شد
*جایزه بهترین فیلم به جلیل شعبانی تهیه کننده فیلم« قسم» اهدا شد
*جایزه کوشش خلاقانه برای نشان دادن چهره منفی مواد مخدر و بزه‌های اجتماعی به سعید روستایی برای فیلم «متری شیش و نیم»اهدا شد که به خاطر حضور نداشتن سعید روستایی جمال ساداتیان تهیه کننده این اثر، جایزه را دریافت کرد.

در این مراسم افرادی همچون محمود اربابی معاون توسعه و فناوری مطالعات سینمایی سازمان سینمایی، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، حمیدرضا خراسانی معاون اجرائی جشنواره، محسن تنابنده، محمد کارت، جلیل شعبانی، پوران درخشنده، حسین امیری و پدرام امیری دوماری، کامران مجیدی، محسن خان‌جهانی، بهروز شعیبی، سید محمود رضوی، محمدصادق آذین، اکبر نبوی، حضور داشتند.


کد مطلب: 18011

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdca6wn6.49na615kk4.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir