دبیر علمی سی و چهارمین کنگره سالانه انجمن علمی روانپزشکان ایران اعلام کرد؛
توجه ویژه به بهداشت روان در همه سطوح جامعه
12 مهر 1396 ساعت 12:53
آرش میراب زاده گفت: بهداشت روان در سالهای اخیر مورد توجه و نیاز بیشتری در جامعه بوده و بخشی از کارگاههای علمی در حاشیه کنگره بر این موضوع و اثر آن در کاهش مشکلات روحی و روانی جامعه تاکید دارد.
آرش میراب زاده گفت: بهداشت روان در سالهای اخیر مورد توجه و نیاز بیشتری در جامعه بوده و بخشی از کارگاههای علمی در حاشیه کنگره بر این موضوع و اثر آن در کاهش مشکلات روحی و روانی جامعه تاکید دارد.
به گزارش تحریرنو ؛ نشست خبری سی و چهارمین کنگره سالانه انجمن علمی روانپزشکان ایران صبح امروز با حضور آرش میراب زاده دبیر علمی کنگره،دکتر مریم رسولیان رئیس کنگره علمی روانپزشکان ایران و دکتر احمد جلیلی رییس انجمن در محل این انجمن برگزار شد.
در ابتدای این نشست خبری آرش میراب زاده با اشاره به معضلات روانی در سطح جامعه و طرح های پژوهشی این کنگره افزود: از ویژگیهای این کنگره بررسی و در برداشتن بخش پژوهشی است که در حوزه اختلالات روحی صورت گرفته و بر اساس ارزیابیهای انجام شده ۱۸ مقاله در این بخش ارایه و ۴۶ مقاله نیز بصورت پوستر عرضه خواهد شد.
وی گفت: با توجه به جامعیت این کنگره در حوزه مشکلات روحی بیش از ۱۷ سمپوزیوم در قالب ۸۸ سخنرانی نیر در این کنگره ۴ روزه خواهیم داشت.
میراب زاده با بیان اینکه بهداشت روان در سالهای اخیر مورد توجه و نیاز بیشتری در جامعه بوده است افزود: بخشی از کارگاههای علمی در حاشیه کنگره بر این موضوع و اثر آن در کاهش مشکلات روحی و روانی جامعه تاکید دارد.
این روانپزشک ادامه داد: جایزه استاد داویدیان به پاس خدمات ارزنده ایشان در حوزه روانپزشکی به طرحهای پژوهشی برتر در حاشیه کنگره اعطا میشود.
درادامه این نشست خبری دکتر مریم رسولیان هم با اشاره به ریشه مشکلات روانی جامعه افزود: از ویژگیهای همایش امسال این است که رویکرد اجتماعی به سلامت روان به صورت برجسته مطرح شده و مورد بحث و گفتوگو قرار میگیرد.
وی افزود: سمپوزیومی با موضوع مطالبات سلامت روان از دولتمردان و یک نشست تخصصی نیز تحت عنوان خشم در سی و چهارمین همایش سالیانه انجمن علمی روانپزشکان ایران خواهیم داشت.
رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران ادامه داد: نقش عوامل اجتماعی مؤثر در سلامت و سلامت روان قابل تردید نیست و برای پیشگیری از بروز مشکلات در حوزه سلامت روان توجه ویژه به عوامل اجتماعی مؤثر در آن حائز اهمیت است.
وی گفت:بر اساس شواهد موجود بیکاری، شیوع اعتیاد و اختلالات روانپزشکی را ۲ تا ۴ برابر کرده و این یافته موید آن است که اختلالات روانپزشکی ارتباط مستقیم با فقر و بیکاری دارد.
رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران خاطرنشان کرد: روانپزشکان در کاهش بیکاری و فقر نقشی ندارند، ولی وظیفه اجتماعی ما حکم میکند تا تاکید کافی بر این موضوع داشته باشیم که برای داشتن جامعهای سالم و پویا باید برنامهریزیها و سرمایهگذاریها در جهت پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی باشد، در این صورت است که اختلالات روانپزشکی نیز کاهش مییابد.
رسولیان گفت: دستگاههای زیادی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در کاهش آسیبهای اجتماعی و اختلالات روانپزشکی ناشی از آن نقش دارند که با یک اقدام منسجم و برنامه ریزی مدون میتوان در جهت کاهش این مشکل گامهای بلندی برداشت.
در بخش دیگری از این نشست خبری احمد جلیلی در پاسخ به پرسشی در سخنانی کوتاه با اشاره به معضلاتی که باعث ایجاد اختلالات روحی و روانی میشود گفت: افراد شاغلی که باید در شب کار کنند به علت تغییر و برهم خوردگی ریتم خواب موجب تغییرات فیزیولوژیک در بدن و افزایش بروز اختلالات جسمی و روحی در آنها میشود.
وی گفت: البته در دنیای امروز، سرگرمیهای مجازی نیز نقش مستقیم و مخربی در بر هم خوردن ریتم خواب طبیعی افراد دارد و حتی برخی از تحقیقات نشان میدهد برهم خوردگی خواب و بروز مشکلات روانی پس از آن زمینه ساز بروز سرطان هاست.
این روانپزشک ادامه داد: خواب شب، خوابی باکیفیت و عمیق است که نیاز بدن به استراحت و بازیابی انرژی را ممکن میسازد در حالی که خواب روز با گیج شدن و بدخلقی همراه است.
جلیلی افزود: خواب مناسب باید از ساعت ۱۰ شب آغاز شود و حداقل ۶ تا ۷ ساعت به طول بیانجامد در غیر این صورت نیاز فیزیولوژیک فرد را برطرف نخواهد کرد.
کد مطلب: 13296
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcaiun6.49neo15kk4.html