مدیرعامل خانهی سینما:
جشن امسال باید محل وفاق مجدد باشد
17 تير 1393 ساعت 8:19
آئین گشایش شانزدهمین جشن سینمای ایران ۱۵ تیرماه در تالار سیفاله داد برگزار شد.
تحریرنو: آئین گشایش شانزدهمین جشن سینمای ایران ۱۵ تیرماه با حضور محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانهی سینما، اعضای هیئتمدیره، محمد بزرگنیا دبیر جشن، مازیار میری مدیر اجرایی، شورای سیاستگذاری داوران این دوره و اهالی رسانه در تالار سیفاله داد برگزار شد.
کیومرث پوراحمد در صحبتهایش با اشاره به مدیریت قبلی سینمای ایران گفت: آنزمان ما به مدیریت وقت تاکید میکردیم که تو پشت میز نشین هستی و یک روز میروی. کاری کن تا خاطرهی خوبی بهجا بماند. ما هم میرویم اما باز فیلمهایمان همیشه باقی میماند. همهی ما در آنزمان عذاب کشیدیم. من ۶ سال فیلم نساختم.
محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانهی سینما در این مراسم گفت: برای همهی ما جای خوشحالی دارد که امروز آمادگی خود را برای برگزاری جشن شانزدهم اعلام میکنیم. سال گذشته در این ایام همهی ما جلوی در خانه سینما ایستادیم تا آنرا باز کنیم. آن ایستادگی ثمراتش همین جشن امسال است. جشن امسال باید محل وفاق مجدد باشد.
وی تاکید کرد: رسیدن خانهی سینما به نقطهی ایدهآل بخشی دست دولتمردان، بخشی دست فرهنگ و... است. قبل از این دوره هم البته ما مشکلاتی داشتیم. بهطور نمونه در آئیننامهی جشن. همیشه این موضوع باعث میشد که داوری در مسیری قرار بگیرد که ایراداتی نداشته باشد. البته ما اصولا خیلی در ایران جشن و جشنواره را خوب برگزار نمیکنیم. در جشنوارهی فجر هم دیدهایم حتی با بهترین ترکیب داورها ما باز هم نسبت به نتیجه انتقاداتی داریم.
مدیرعامل خانه سینما با اشاره به برگزاری جلسه شورای سیاستگذاری جشنوارهی فیلم فجر گفت: ممکن است برگزاری جشنوارهی فجر بهسمتی برود که ۱۱ سال پیش هم تجربه شدهبود. اما این جشنواره اگر به شکل فعلی بهکار خود ادامه دهد دیگر غیرقابل اداره میشود. بهطور مثال باید دربارهی بخش بینالملل و بازار این رویداد بیشتر تبادل نظر صورت گیرد. بودجهی زیادی برای این بخشها در نظر گرفته میشود. یا اکران فیلمها همزمان در تهران و شهرستانها در جشنوارهی فجر باید مورد بازنگری قرار گیرد. این پتانسیلها باید از جشنوارهی فجر جدا شود و در طول سال آنها را پراکنده کنیم.
او افزود: بخش مسابقهی سینمای ایران که همیشه محل دعوا است. همهی کسانی که جایزه میگیرند و یا نمیگیرند با هم دعوا میکنند. متاسفانه برخی همکاران در دورههای مدیریتی گذشته آدرسهای غلطی به مدیران دادند بهطوریکه دوباره برخی سیمرغ را برگردانند و حتی اضافه کردند. در صورتیکه حذف این سیمرغها بر اساس یک بحث کارشناسی بود. همه باید کمک کنیم تا آدرس غلط به مدیران ندهیم تا آنها نیز درست تصمیمگیری کنند.
محمد بزرگنیا دبیر شانزدهمین جشن سینمای ایران گفت: شما دوستانم در داوری جشن سینما مسئولیت بزرگی را قبول کردهاید و امیدوارم نتایج آن خوب و بدون حاشیه باشد. البته جا دارد از تهیهکنندگان، شواری سیاستگذاری، روسای صنوف هم تشکر کنم.
او تاکید کرد: همیشه نتایج داوری با حرف و حدیث همراه است. دبیر در جشن سینما مسئولیت مدیریتی دارد. دبیر ترکیب داوران را انتخاب نمیکند، بلکه وظیفهی او حفظ و صیانت از آرای داوران است. من از طرف خودم و مدیر اجرایی جشن این قول را میدهم که در حد توانم از آرای شما صیانت کنم.
بزرگنیا در پایان گفت: یکی از مشکلات داوری در جشن سینما این است که بخشی از این داوران خودشان فیلم دارند. اما بدانید در این دوره از جشن که قرار است ما آثار چندین سال را بررسی کنیم اتفاقا با مشکل بیشتری در این زمینه روبهرو بودیم. ما در کانون کارگردانان نتوانستیم داورانی را معرفی کنیم که امسال فیلم نداشته باشند. اما قطعا داوری دو مرحلهای این مشکل را برطرف میکند.
در این مراسم هنرمندانی همچون رویا تیموریان، مسعود رایگان، فرهاد توحیدی، محمود کلاری، ناصر چشمآذر، امین تارخ، همایون ارشادی، سیامک شایقی، روحاله حجازی، حمید نعمتاله، کاوه سجادیحسینی، محسن امیریوسفی، مازیار میری، آریا عظیمینژاد، کمال تبریزی، محمدعلی باشهآهنگر، سروش صحت، سیمون سیمونیان و... حضور داشتند.
کد مطلب: 908
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcakano149nw.5k4.html