معاون برون مرزی صدا وسیما؛
تامین منابع مالی بحران جدی شبکه "پرس تی وی" است
14 تير 1396 ساعت 13:32
پیمان جبلی از راه اندازی شبکه "ایران پرس" با هدف انتقال خبرهای مکتوب و تصاویر خبری و همچنین بحران جدی مالی برای شبکه "پرس تی وی" و نیز شبکه های برون مرزی خبر داد.
پیمان جبلی از راه اندازی شبکه "ایران پرس" با هدف انتقال خبرهای مکتوب و تصاویر خبری و همچنین بحران جدی مالی برای شبکه "پرس تی وی" و نیز شبکه های برون مرزی خبر داد.
به گزارش تحریرنو ؛ نشست خبری پیمان جبلی معاون برون مرزی صدا و سیما به مناسبت دهمین سالگرد تاسیس شبکه "پرس تی وی" برگزار شد و جبلی پیرامون برنامه های شبکه های این سازمان گفت: سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی با تمام مشکلاتی که برای تولید برنامه های فاخر در شبکه های برون مرزی و پرس تی وی دارد، همواره سعی کرده مخاطبان زیادی را در خارج از کشور به خود جلب کند، اما این روزها بحران جدی ما، تامین منابع مالی برای طرف قراردادها است.
وی با اشاره به ماموریت شبکه برون مرزی اظهار کرد: مقابله با ایران هراسی، اسلام هراسی، ترویج شیوه زندگی ایرانی - اسلامی، انتقال فرهنگ غنی ایرانی و رساندن پیام انقلاب اسلامی از مهمترین اهداف تعیین شده شبکه برون مرزی و پرس تی وی است.
جبلی ادامه داد: اکنون با توجه وجود مشکلات مالی، مستندهای خوبی بویژه در سرزمین اشغالی، سوریه و عراق در دست تهیه داریم و اولویت کاری ما انتقال اخبار به مخاطبان برون مرزی است.
مدیر شبکه پرس تی وی با بیان اینکه شبکه های برون مرزی در داخل کشور عمدتا شناخته شده نیستند، تصریح کرد: شبکه های برون مرزی و پرس تی وی با اقتدار در منطقه و جهان رسالت مقدس جمهوری اسلامی را پیگیری می کند و مخاطبان جهانی یافته اند و یکی از مشخصه های نظام مقدس جمهوری اسلامی است و یکی از این ابزارهای ایجاد مخاطبان گسترده در سراسر دنیا رسانه های ما هستند.
جبلی از راه اندازی خبرگزاری بین المللی تصویری به نام "ایران پرس" با هدف انتقال خبرهای مکتوب و تصاویر خبری به مخاطبان برون مرزی خبر داد و گفت: سه شبکه بین المللی هوسایی، فرانسوی و روسی زبان نیز ایجاد خواهد شد.
وی با بیان اینکه مهمترین هدف شبکه های برون مرزی و پرس تی وی حضور فعال در شبکه های اجتماعی است، افزود: ویدئوهای کوتاه، پیام رسان از طریق شبکه های برون مرزی و پرس تی وی در فضای مجازی مورد استفاده قرار می گیرد.
معاون برون مرزی سیما گفت: اکنون شخصیت های برجسته ای از انگلیس، اسپانیا و غیره که در جایگاه رهبر حزب دوم و سوم هستند، بصورت کارشناس و آزاد با شبکه پرس تی وی همکاری خوبی دارند.
جبلی با بیان اینکه کانال تلویزیونی زبان های آذری، کردی، بالکان نیز با زیر نویس سایر زبان ها بزودی راه اندازی می شود، افزود: سعی داریم کانال تصویری زبان دری را نیز راه اندازی کنیم.
وی ادامه داد: آی فیلم عربی، انگلیسی، العالم و الکوثر نیز از شبکه های فعال برون مرزی هستند که به ترویج سبک زندگی ایرانی - اسلامی، اخبار و رویدادها می پردازند.
جبلی با بیان اینکه در آستانه راه اندازی شبکه ای در قاره آفریقا هستیم، افزود: قاره آفریقا منطقه نفوذ سنتی و طبیعی راهبردی ما است و سعی داریم و می تواند بیشترین مخاطبان را داشته باشد.
معاون برون مرزی صدا وسیما به عملکرد ۱۰ ساله تاسیس شبکه پرس تی وی اشاره کرد و گفت: تاسیس پرس تی وی نقطه عطفی در فعالیتهای برونمرزی رسانهای ایران پس از انقلاب اسلامی است.
وی افزود: پیشتر بیشتر بر روی تولید و توزیع پیامهای ساده خبری و با هدف مخاطب قرار دادن جوامع اطراف ایران فعالیت میکردیم اما از سال ۲۰۰۳ با سقوط صدام و حضور نیروهای آمریکایی در عراق که مصادف با راهاندازی شبکه العالم بود، وارد فاز جدیدی از فعالیتهای رسانهای برونمرزی شدیم.
جبلی با بیان فعالیتهای شبکه پرس تی وی در سال ۹۵ اظهار کرد: حضور بیش از ۱۷۰ خبرنگار خارجی جهت انعکاس جدیدترین گزارشها از وقایع روز جهان، پخش روزانه ۷۲۶ دقیقه خبر، حدود ۴۰۳ دقیقه برنامه زنده و ضبطی، ۲۱۰ دقیقه مستند، ۲۵۱ ساعت پوشش رویدادهای زنده، ۴۴۸ ساعت حضور میهمانان در استودیوی تهران، ۱۲ برنامه گفت وگو محور تولید داخل و غیره از جمله فعالیتهای شبکه پرستیوی در سال ۹۵ محسوب میشود.
معاون برونمرزی صداوسیما تصریح کرد: حضور در فضای مجازی از ابتدای راهاندازی شبکه پرس تی وی هدف ما بوده و امروز از تمام تکنولوژیهای جدید فضای مجازی و رسانههای اجتماعی که توسط رقبای ما در جهان استفاده میشوند در شبکههای برونمرزی بهره میبریم.
جبلی ادامه داد: اکنون شبکه پرس تی وی توانسته، صدای جدیدی را در میان رسانههای جهان به گوش مخاطبان برساند.
وی با بیان اینکه در شبکههای برونمرزی با غولهای خودخوانده رسانههای جهانی رقابت میکنیم، گفت: تمام نهادهای حاکمیتی در دنیا برای حضور شبکه پرس تی وی محدودیتهایی قائل میشوند، به عنوان مثال پس از اتفاقات سال ۸۸ حضور ما روی شبکههای کابلی اروپا و انگلیس منع شد و برای ارتباط با مخاطبان اروپایی و انگلیسی با مشکلات زیادی مواجه شدیم و این محدودیتها در فضای مجازی نیز وجود دارد.
جبلی خاطرنشان کرد: اگر به خط قرمزهای رسانههای اجتماعی تعرض کنیم و یعنی به عنوان مثال رویکردهای نژادپرستانه رژیم صهیونیستی را نقد کنیم، از سوی این شبکهها بلاک میشویم، اما با وجود این محدودیتها توانستیم در این سالها مخاطبان زیادی را در کشورهای خارجی جذب و با جریانهای سلطه جهانی مبارزه کنیم.
معاون برون مرزی صدا وسیما افزود: شبکه پرس تی وی از سال ۸۶ رسما فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون بسیار تاثیرگذار بوده است.
وی اظهار کرد: برداشته شدن این شبکه تلویزیونی از روی شبکههای کابلی اروپا و انگلیس تاثیرگذاری این شبکه را به شدت تحتالشعاع قرار داده زیرا مصرف رسانهای جوامع غرب از شبکههای کابلی است و نه ماهوارهای و حذف ما از شبکههای کابلی عملا به معنای قطع ارتباط با مخاطبان بود.
جبلی تصریح کرد: در همین راستا از همان زمان برنامههای شبکه پرس تی وی به صورت زنده از سایت یوتیوب پخش شد، امروز شرایط به گونهای شده که اگر باز به روی شبکههای کابلی بازگردیم مسیر خود را ادامه میدهیم زیرا دیگر رسانههای اجتماعی حضور بسیار موثرتری در رسانههای سنتی دارند.
وی همچنین درباره مدارهای ماهوارهای که در اختیار ایران قرار گرفته و برای هر کدام از آنها مدت زمانی نیز تعیین شده است، گفت: اکنون یک نقطه مداری از پنج مداری که در اختیار ما قرار گرفته بود در دسترس است و برای شبکههای برونمرزی ما، یک ماهواره کفایت نمیکند اما چارهای نیست که ما از ماهوارههای دیگر از طریق اجارهای و خرید استفاده کنیم که خرید این مدارهای ماهوارهای بسیار گران و تقریبا غیرممکن است و اکنون از اجاره مدارهای ماهوارهای که در جهان نیز این امر مرسوم است استفاده میکنیم.
کد مطلب: 12224
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcayun6.49nuu15kk4.html