در نشست خبری دومین کنفرانس بناهای بلند مطرح شد:
رتبهی یازدهم ساخت ساختمانهای بلند در اختیار ایران
15 آذر 1394 ساعت 16:59
نشست خبری دومین کنفرانس بناهای بلند با حضور معاون امور مسکن و ساختمان وزارت راه و دبیر علمی همایش و رئیس کارگروه تخصصی معماری، شهرسازی و فرهنگستان هنر ایران در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.
نشست خبری دومین کنفرانس بناهای بلند با حضور معاون امور مسکن و ساختمان وزارت راه و دبیر علمی همایش و رئیس کارگروه تخصصی معماری، شهرسازی و فرهنگستان هنر ایران در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار تحریرنو، نشست خبری دومین کنفرانس بناهای بلند (بلند مرتبه سازی) صبح امروز با حضور دکتر حامد مظاهریان معاون امور مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی و دبیر علمی همایش و مهندس سیدمحمد بهشتی رئیس کارگروه تخصصی معماری، شهرسازی و فرهنگستان هنر ایران و رییس شورای سیاستگذاری کنفرانس، دکتر محمود گلابچی دبیر کارگروه تکنولوژی و ساختمان کنفرانس و معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده معماری دانشگاه تهران ، دکتر محمدرضا حافظی دبیرکارگروه معماری وشهرسازی کنفرانس و عضو هیئت دانشگاه شهید بهشتی ، دکتر منوچهر شیبانیاصل دبیر کارگروه قوانین و مقررات کنفرانس و مدیرکل دفتر سازمانهای مهندسی و تشکلهای حرفهای وزارت راه و شهرسازی و مهندس شادمهر راستین عضو هیئت مدیره خانه سینما به عنوان دبیر اجرایی در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.
در این نشست ابتدا دکتر حامد مظاهریان با بیان اینکه مسیر خوبی با برگزاری اولین کنفرانس بناهای بلند آغاز گردیده گفت: حرکت خوبی بر این اساس شروع شده و نور خوبی به چالشهایی که در زمینه ساخت بلندمرتبهها وجود دارد تابانده شده است و امروزه با افزایش جمعیت به ناچار شهرها گرایش زیادی به افزایش تراکم دارند که از همین رو یکی از از راحتترین راههایی که به نظرشان میرسد ساخت ساختمانهای بلند است هرچند در بسیاری از مواقع این امر از منظر اقتصادی توجیه پذیر است اما باید همه جوانب این امر با دقت مورد بررسی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: خوشبختانه دومین کنفرانس بناهای بلند در ادامه اولین کنفرانس میخواهد به چالشهایی در این زمینه بپردازد که این چالشها بهصورت عمده به بخشهای مختلفی مربوط میشود که مغفول مانده است و یکی از این بحثها تعریف ساختمانهای بلند است که در همین راستا شورای عالی معماری و شهرسازی در صدد تدوین ضوابط بلندمرتبهسازی است و پیشنهاداتی مطرح شده است که امیدواریم به زودی مراحل اولیه آن بررسی و پس از آن ابلاغ شود.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی افزود: باید بدانیم بناهای بلند چه تاثیراتی روی شهر میگذارند و چه میزان از این تأثیرات منفی هستند و چه میزان افزایش جمعیتپذیری را به همراه خواهد داشت و سوالات فراوانی که باید به خوبی به آن ها پاسخ داده شود و به همین جهت فکر میکنم دومین کنفرانس بناهای بلند محل خوبی برای ارائه نظرها و نقدهای متخصصان و اندیشمندان این حوزه است.
در ادامه این نشست ، مهندس سیدمحمد بهشتی رییس کارگروه تخصصی معماری، شهرسازی و فرهنگستان هنر ایران با بیان این که بدون هیچ گونه برنامه ای رویکرد ساخت بناهای بلند در ایران پیشرفت کرده افزود: چندین دهه است که بناهای بلند بدون تمهیدات لازم در کشور ساخته میشوند به طوری که در مقیاس جهانی ایران رتبه یازدهم ساخت ساختمانهای بلند را به خود اختصاص داده است اگرچه ساخت بناهای بلند را نمیتوان انکار کرد، اما با بررسی همهجانبه ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آن میتوان نتایج مطلوبی در این عرصه به دست آورد.
وی ادامه داد: باید کاری کنیم که بحث ساختمانهای بلند در روشنایی قرار بگیرد و کنفرانس بناهای بلند یکی از مؤثرترین قدمهایی است که میتواند بحث بناهای بلند را روشن سازد،به طوریکه وقتی چیزی از تاریکی بیرون میآید تازه میتوانیم جنبههای مختلف آن را شناسایی کنیم ،جنبههایی که مغفول مانده است به هر صورت رویداد میمون و مبارکی است چون در سرنوشت شهری تأثیرگذار است.
رئیس شورای سیاستگذاری کنفرانس بناهای بلند در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر پیگیری سند راهبردی ساختمانهای بلند گفت: این کنفرانس وظیفه ندارد سند راهبردی صادر کند و ما اینجا نشستهایم که فقط به صورت علمی و موشکافانه به موضوع ساختمانهای بلند بپردازیم و جنبه های مثبت و منفی آنرا بررسی کنیم.
دکتر محمود گلابچی، معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده معماری دانشگاه تهران نیز در ادامه این نشست به استفاده از الگوهای ساخت و ساز در کشور اشاره کرد و گفت: ساختمانهای بلند بخشی از نیازهای یک جامعه را پاسخگو میشوند، کمبود زمین در برخی از شهرها باعث میشود که رفتن به سمت بلندمرتبهها امری اجتنابناپذیر به نظر برسد و ما نیز در کشور خودمان به ناچار از بناهای بلند به عنوان راهحل بسیاری از نیازها بهرهگیری میکنیم ، اما متأسفانه نگاهی عمیق، جامع و همهجانبه وجود ندارد و از همین رو با چالشهایی همراه هستیم.
وی ادامه داد: امیدواریم دومین کنفرانس بناهای بلند بتواند روشنکننده ویژگیهایی از ساختمانهای بلند باشد که بتوان در ساخت و ساز نیز از آنها استفاده کرد، ساخت بناهای بلند در ایران باید بر اساس نیازهای واقعی صورت بگیرد و طراحی شود به همین جهت در این کنفرانس اثرات بناهای بلند در حیات پایدار شهری به عنوان شعار انتخاب شده است.
دبیر کارگروه تکنولوژی و ساختمان دومین کنفرانس بناهای بلند دربارهی نحوهی عملکرد کارگروه های هم توضیح داد و گفت: ما در کارگروه تکنولوژی و ساختمان بیشتر به ضرورت طراحی و ساخت ساختمانهای بلند میپردازیم و برای نمونه مبحث زلزله یکی از مباحثی است که باید بیشتر مورد بررسی قرار بگیرد.
همچنین از بعد تکنولوژیهای اجرا و بافت نیز باید به درستی بهره بگیریم، لازم نیست بدون مطالعه از الگوهای کشورهای دیگر تقلید کنیم چون ما در ایران اقلیم متفاوتی داریم که همین اقلیم متفاوت و فرهنگ متفاوتی که وجود دارد روی بسیاری از مسایل تأثیر مستقیم میگذارد که این تاثیر حتی در مورد مصالح مورد استفاده در ساختمانها نیز قابل لمس است.
دکتر محمدرضا حافظی دبیر کارگروه معماری و شهرسازی کنفرانس ،نیز با بیان اینکه زندگی در بناهای بلند تجربه جدیدی در زندگی شهری محسوب می شود گفت: یکی از تجربههای جدید ما در زندگی شهرنشینی رفتن به سمت ارتفاع و زندگی در بناهای بلند است، اما پیش از آن باید به تعریف درستی از ساختمان بلند برسیم یکی از مهمترین تعاریفی که وجود دارد این است که هر ساختمانی که از افق ساختمانهای مجاورش بلندتر باشد ساختمان بلندمرتبه نام میگیرد که بر این اساس گاهی یک ساختمان ۱۲ طبقهای یک ساختمان بلند محسوب میشود.
وی ادامه داد: بر اساس همین تعریف گاهی یک ساختمان باید ۱۲۸ طبقه باشد تا بتوانیم بگوییم ساختمان بلندمرتبه است، امروزه اگر نگاهی به ساختمانهای تهران بیاندازیم دیگر نمیتوانیم ساختمانهای ۱۲ طبقهای را، ساختمانهای بلندمرتبه بدانیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه افزود: هویت شهری و هویت معماری دو موضوعی است که به صورت نزدیکی به هم مرتبط هستند و ما باید شهر خود را بشناسیم تا بتوانیم بر اساس نیازهای آن دست به طراحی بزنیم، نبودن فضایی برای گفتوگو در حوزه بناهای بلند سبب شده که کنفرانس بلندمرتبهسازی شکل بگیرد که بر این اساس در کارگروه معماری و شهرسازی قرار است به بحث معماری سبز و پایدار نیز بپردازیم.
دکتر حافظی ادامه داد: این کنفرانس باید موضوع بلندمرتبهها را به گونهای مطرح کند که بسیاری از افراد از اشتباه بیرون بیایند، چون متأسفانه هنوز شاهد هستیم که گودبرداریهای بسیار خطرناکی صورت میگیرد که این موضوع به خشک شدن درختهای آن منجر شده است ،البته طی همین گودبرداریهای غیر اصولی حرکت آبهای زیرزمینی مسدود شده و برای همین دلیل درختان خیابان ولیعصر در حال خشک شدن هستند.
دکتر منوچهر شیبانیاصل دبیر کارگروه قوانین و مقررات کنفرانس نیز با بیان تاثیر مقررات در مراحل ساخت و ساز بناهای بلنددر زندگی شهری، گفت : بحث ساختمانهای بلند یک بحث اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است با دامنه وسیعی از مسایل فنی که در موضوع معماری و شهرسازی تأثیرگذار است و به همان مقدار که به بحث ارتفاع باید توجه داشته باشیم باید به مسایل دیگر نیز توجه کنیم و بهرهبرداری مانند تسبیحی است که نخی به اسم مقررات آنها را به هم وصل کرده است.
وی افزود: ما از ابتدای شکلگیری یک ایده برای ساخت بناهای بلند با مقررات درگیر هستیم حتی تا زمانی که بحث تأسیسات ساختمانی مطرح میشود ، به طور طبیعی تأثیر ساختمانهای بلند روی محیط زیست قابل تأمل است که در این کنفرانس باید مورد بررسی قرار بگیرد و در این بررسی باید نگاه ویژهای به مقررات ساخت اینگونه بناها داشته باشیم.
مدیرکل دفتر سازمانهای مهندسی و تشکلهای حرفهای وزارت راه و شهرسازی شعار اصلی این کنفرانس را حیات پایدار ذکر کرد و گفت: گنجینه خاصی در این شعار گنجانده شده است به نام حقوق شهروندی، که دامنه توجه به حقوق شهروندی بسیار گسترده است و در کارگروه قوانین و مقررات سعی شده نگاه عمیق و جامعی به مسائل حقوقی انداخته شود، مسایل حقوقی مرتبط با اقتصاد، ساخت و ساز، مدیریت پروژهها و مباحث ایمنی که بخشی از این مباحث در این کنفرانس و بخش دیگری از آن در کنفرانسهای آتی مطرح خواهد شد.
گفتنی است دومین کنفرانس بناهای بلند ۳۰ آذر تا دوم دی ماه سال جاری به دبیری حامد مظاهریان در مرکز همایشهای برج میلاد تهران برگزار میشود.
کد مطلب: 3566
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcb.0bfurhbs0iupr.html