دبیر ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی خبر داد؛
عرضه محصولات فناورانه در سومین جشنواره گیاهان دارویی
14 شهريور 1395 ساعت 14:26
دبیر ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی از عرضه ۲۸۰۰ محصول فناورانه در سومین نمایشگاه و جشنواره گیاهان دارویی خبر داد و گفت: با فرهنگسازی انجام شده سرانه مصرف گیاهان دارویی و فرآوردههای آن در کشور از ۳۰ گرم در سال ۱۳۸۰ به ۲۴۸ گرم در سال ۱۳۹۴ رسید.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی از عرضه ۲۸۰۰ محصول فناورانه در سومین نمایشگاه و جشنواره گیاهان دارویی خبر داد و گفت: با فرهنگسازی انجام شده سرانه مصرف گیاهان دارویی و فرآوردههای آن در کشور از ۳۰ گرم در سال ۱۳۸۰ به ۲۴۸ گرم در سال ۱۳۹۴ رسید.
به گزارش خبرنگار تحریرنو ؛دکتر محمدحسن عصاره در نشست خبری امروز با اشاره به برگزاری سومین نمایشگاه و جشنواره گیاهان دارویی، افزود: این دوره از جشنواره از فردا آغاز و تا روز پنجشنبه ۱۸ شهریور ماه ادامه دارد.
وی با بیان اینکه در این نمایشگاه ۴۸۹ شرکت تولیدی و صنعتی بخش خصوصی حضور دارند، اظهار کرد: از این تعداد ۱۴۶ شرکت، دانشبنیان هستند. همچنین در این نمایشگاه، ۲۸۰۰ محصول ارائه میشود که از این تعداد ۴۵۰ محصول فناورانه و دانشبنیان خواهد بود.
عصاره با اشاره به حضور ۱۴۷ مرکز علمی، دانشگاهی و پژوهشگاهها در نمایشگاه گیاهان دارویی یادآور شد:این دوره از جشنواره با شعار اقدام و عمل دانشبنیان، پیشران اقتصاد مقاومتی برگزار میشود از این رو در این دوره از جشنواره برای اولین بار در کنار محصولات فناورانه شرکتهای دانشبنیان اقدام به برگزاری جشنواره دانشآموزی در حوزه گیاهان دارویی کردیم که در این بخش از ۷۰۰ فناوری عرضه شده، ۱۰۰ فناوری از دانشآموزان برای عرضه در این نمایشگاه انتخاب شده است.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی برگزاری فنبازار را از دیگر برنامههای این جشنواره نام برد و یادآور شد: در این فنبازار ۷۰ فناوری در حضور سرمایهگذاران و تسهیلگران ارائه خواهد شد.
به گفته وی، تاسیس سلامتکده طب سنتی برای ارائه خدمات درمانی و بهداشتی منطبق بر آموزههای مکتب پزشکی ایران از دیگر برنامههای این دوره از جشنواره است که ۳۰ متخصص در گرایشهای مختلف طب سنتی به ارائه خدمات میپردازند.
دبیر علمی سومین جشنواره گیاهان دارویی ایجاد "هربراتوم" را از دیگر برنامههای این نمایشگاه نام برد و توضیح داد: در این هربراتوم ۳۰۰ گیاه دارویی زنده عرضه خواهد شد تا بازدیدکنندگان از نزدیک با خواص این نوع گیاهان آشنا شوند.
عصاره با اشاره به برگزاری ۱۸ کارگاه تخصصی در حوزههای برندینگ، انتقال فناوری، تجاریسازی، روشهای تب سنتی در این جشنواره ادامه داد: علاوه بر آن در این دوره از جشنواره بیش از ۴۰۰ آثار مکتوب و فاخر تب سنتی و گیاهان دارویی ارائه میشود.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی با اشاره به وضعیت پیشرفت کشور در حوزه گیاهان دارویی گفت: سهم سرانه مصرف گیاهان دارویی و مکمل از یکونیم درصد به چهار درصد افزایش یافته است.
وی همچنین یادآور شد: سرانه مصرف گیاهان و فرآوردههای گیاهان دارویی از ۳۰ گرم در سال به ۲۴۸ گرم در سال ۹۴ رسیده است.
عصاره با تاکید بر اینکه تاکنون از ۱۷۲ طرح فناورانه شرکتهای دانشبنیان حمایت مالی شده است، افزود: این حمایت مالی بلاعوض بوده و حجم این تسهیلات بلاعوض ۵۵ میلیارد تومان است.
وی همچنین اضافه کرد: علاوه بر آن، از سوی این ستاد ۲۳۶ طرح فناورانه در مراکز علمی حمایت شده است.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی با اشاره به برنامههای کشور در زمینه ممانعت از خامفروشی در حوزه گیاهان دارویی خاطرنشان کرد: براساس قوانین کشور برخی از گونههای گیاهی در حال انقراض قوانین جلوگیری از برداشت آن در حال اجرا است به گونهای که در حال حاضر حجم صادرات خامفروشی کشور در حوزه گیاهان دارویی ۸۰ میلیارد دلار شده است.
عصاره همچنین به ایجاد مراکز غیرمجاز ارائه خدمات درمانی از طریق طب سنتی اشاره کرد و گفت: در این زمینه برنامههایی از سوی وزارت بهداشت در حال اجراست که از آن جمله میتوان به ایجاد سلامتکدههای طب سنتی در دانشگاههای علوم پزشکی اشاره کرد.
به گفته عصاره، براین اساس قرار است ۲۰ سلامتکده در دانشگاههای علوم پزشکی کشور راهاندازی شود.
این محقق حوزه گیاهان دارویی با اشاره به رتبههای کشور در حوزه گیاهان دارویی توضیح داد: ایران در صادرات مواد خام در حوزه گیاهان دارویی پس از کشورهای چین، هندوستان، کره و ترکیه قرار دارد.
به گفته دبیر ستاد توسعه فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی، میزان گردش مالی دنیا در حوزه دخانیات ۳۳۰ میلیارد دلار است که ایران در این حوزه رتبهای ندارد.
وی ادامه داد: همچنین گردش مالی ادویهجات در دنیا ۱۶ میلیارد دلار است که ایران در آن رتبهای ندارد و در حوزه مواد آرایشی مبتنی بر گیاهان دارویی دارای گردش مالی ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلاری است که ایران در آن رتبه پایینی دارد.
کد مطلب: 7427
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcb.5bzurhbaziupr.html