خورشيد برگ برنده طلایی مجيدي در جشنواره ونیز
16 شهريور 1399 ساعت 12:46
آثار برگزيده سينماي ايران همواره پس از سه دهه مورد توجه جشنواره هاي معتبر بين المللي بوده اند.حضور مستمر سینماگران برجسته ایرانی توانست اعتبار سينماي ايران را تا به امروز تثبیت کند.
آثار برگزيده سينماي ايران همواره پس از سه دهه مورد توجه جشنواره هاي معتبر بين المللي بوده اند.حضور مستمر سینماگران برجسته ایرانی توانست اعتبار سينماي ايران را تا به امروز تثبیت کند.
شقایق میرزایی؛ از سویی با درخشش کارنامه هنری آثار سینمای ایران در جشنواره های خارجی، اصالت ذات سینمای ایران در نظر داوران و مدیران این جشنواره ها چه از نظر فرم و چه از نظر محتوا دوچندان شده است.
از این رو در هر دوره از برگزاری این جشنواره ها، شاهد حضور سینماگران مطرح کشورمان هستیم. امسال نیز پس از گذشت هشت ماه از انزواي هنري سينماگران جهان در سکون عصركرونا، هفتاد و هفتمین دوره از جشنواره ونيز، اولين جشنواره اي است كه به شكل حضوري ميزبان اهالي هنر شد.
جشنواره ونيز به سبب توجه ويژه اي كه به آثار آوانگارد با ویژگی های بارز هنري و اجتماعی دارد، محل دیده شدن آثاری برگرفته از المان های بصری و تجربی شده است. آثاری که در نوع خود پیشرو در خلق جریان های خاص و موج نویی از فیلمسازی هستند.
ابراهیم گلستان با فیلم کوتاه «یک آتش»، جعفر پناهی با «دایره» و رخشان بنی اعتماد با «قصه ها» از فاتحان اصلی این جشنواره بودند. حضور سه اثر از ایران در این رویداد از شانس های دوباره درخشیدن آثار جذاب سینمای ایران در قاب سینمای دنیا است، از میان این آثار، نام «خورشید» مجید مجیدی، اثر باصلابت این کارگردان، در بین ۱۴ نامزد این جشنواره برای دریافت جایزه اصلی «شیر طلایی» می درخشد.
مجیدی فارغ از شعارزدگی در پرداختن به مسئله آسیب های اجتماعی و با فرار از یک قالب تکراری در ساخت فیلم هایی با این مضمون،خالق جاودانه ترین اثر سینمای ایران در این ژانر شد. مجیدی در خورشید با ظرافت های بی مانند کارگردانی اش، باشکوه ترین کادر سینمایی را به تصویر کشاند. بازی های حرفه ای بازیگران کودک این فیلم آمیخته با عنصر معصومیت و سادگی کودکانه اشان، بر جان و روح تماشاگر می نشیند.
کارگردانی باابهت مجیدی و فیلم نامه حساب شده نیما جاویدی، بازی بی نقص و پرقدرت روح الله زمانی، بازیگر نقش اصلی فیلم، اثری باهویت را در سینمای ایران ثبت کرد. خورشید برای من یادآور«پاپیون»،اثر ماندگار فرانکلین جی. شافنر شد. تکاپوی مستمر پاپیون برای آزادی از حصر ناعادلانه اش با تلاش علی در خورشید برای رهایی از فقر، از سرنوشت جبرزده اش برابری می کند. استمرار در آزادی خواهی از بند و زنجیر تقدیر در این دو اثر،مهم ترین مؤلفه در بازنمایی رهاشدن از محدودیت های اجتماعی بود.
اگرچه پایان خورشید به مراتب دراماتیک تر از پایان پاپیون بود اما هر دو نقش اصلی این دو فیلم تنها برای یک هدف تا سرحد مرگ هم رفتند. المان خورشید تعبیر درستی از آزادی و روشنایی در تاریک ترین مرکز حیات تلقی شد. فیلمبرداری استادانه و نورپردازی های همسو با بار معنایی قصه، انتخاب درست و بجای علی نصیریان، جواد عزتی و طناز طباطبایی، بازیگران کاربلد و ریشه دار سینمای ایران، از دیگر نقاط قوت این اثر هستند.
از روز شنبه ۱۵ شهریور به مدت سه روز خورشید بر پرده نمایش سالن های سینمای ونیز طلوع می کند. اثری فاخر از ایران که بی شک در نظر سینماگران جهان قدرت نمایی خواهد کرد و مجیدی باردیگر طلایه دار ارتش هنری سینمای ایران می شود.
کد مطلب: 20604
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcba0b5.rhbggpiuur.html