بانک‌ها و شرکت‌های اروپایی و ایرانی در سکوی همکاری

4 ارديبهشت 1396 ساعت 10:54

رئیس فروم بین المللی بانکداران فرانکفورت با تاکید بر ضرورت تقویت بانک های ایرانی مستقر در اروپا، گفت:‌ نشست بانکی و تجاری ایران - اروپا مهمترین سکو برای بانک ها و شرکت های اروپایی و ایرانی است.


رئیس فروم بین المللی بانکداران فرانکفورت با تاکید بر ضرورت تقویت بانک های ایرانی مستقر در اروپا، گفت:‌ نشست بانکی و تجاری ایران - اروپا مهمترین سکو برای بانک ها و شرکت های اروپایی و ایرانی است.

به گزارش تحریرنو از روابط عمومی پژوهشکده پولی و بانکی، نادر مالکی درباره چهارمین همایش تجاری و بانکی ایران - اروپا در تهران، افزود: در نوامبر ۲۰۱۵ برای نخستین بار توانستیم همایش تجاری و بانکی ایران - اروپا را تحت عنوان اولیه "همایش تجاری ایران - اروپا" برگزار کنیم. تحریم ها هنوز وجود داشتند اما در آستانه لغو شدن بودند. از این رو علاقمندان به ایران، نمایندگان بانک ها، تجار، دانشگاهیان و سیاستمداران با اشتیاق آخرین دستاوردهای توسعه ایران را دنبال می‌کردند.

وی ادامه داد: نخستین نشست تجاری ایران - اروپا به خصوص به دلیل ارایه ایده های نخست چگونگی برقراری روابط آلمان، اروپا و ایران، نحوه امضای قراردادهای تجاری، چگونگی تأمین مالی پروژه های تجاری، چگونگی یافتن شرکای تجاری و ایجاد سرمایه گذاری های مشترک از سوی دکتر ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی، رویداد بسیار موفقی بود. در آن زمان مخاطبان اروپایی بسیار کنجکاو و علاقمند به این مسائل بودند و از طرفی هیچگونه اطلاعاتی از نحوه انجام فعالیت های تجاری در ایران نداشتند. به همین دلیل این نشست قطعا درهای ایران را به سوی بسیاری از شرکت کنندگان باز کرد.

رئیس فروم بین المللی بانکداران فرانکفورت گفت:‌ دومین همایش بانکی و تجاری ایران اروپا در مارس ۲۰۱۶ و بلافاصله بعد از لغو بیشتر تحریم ها برگزار شد. این بهترین زمان برای برگزاری همایش بود و طرف های اروپایی علاقه زیادی برای شرکت در آن داشتند و اشتیاق فراوانی در خصوص ایجاد روابط بین اروپا، آلمان و ایران وجود داشت.

به گفته مالکی، در آن زمان مهمترین موضوع اتصال دوباره سیستم بانکی ایران به سیستم بانکی بین لملل بود. اما متاسفانه این موضوع از مارس ۲۰۱۶ تا کنون همچنان حل نشده باقی مانده است به طوریکه شرکت های اروپایی و ایرانی با وجود تمایلی که برای آغاز روابط ، تجاری خود دارند اما نمی دانند چگونه وام دریافت کرده و پروژه های خود را تأمین مالی کنند. بانک های اروپا همچنین نگران مجازات سنگین از سوی آمریکا در صورت همکاری با شرکت ها و بانک های ایرانی هستند.

وی ادامه داد: دویچه بانک و بانک بی ان پی پاریباس به همین دلیل مجبور به پرداخت جرایم سنگین شده اند و از آن زمان تا کنون دیگر بانک های اروپا نسبت به رابطه با ایران تردید دارند. این وضعیت اکنون با روی کار آمدن رییس جمهوری جدید آمریکا دشوارتر هم شده است.

وی اظهار داشت:‌ دونالد ترامپ به طور واضح سیاست های خود را نسبت به ایران اعلام نکرده اما بعد از اظهار نظر وی که توافق هسته ای با ایران را " بدترین توافق تاریخ" دانسته بود، نباید زیاد خوشبین بود.

رئیس فروم بین المللی بانکداران فرانکفورت گفت:‌ به نظر من این مسئله در مقیاس بزرگتری، مهمترین مانع بانک‌ها و شرکت های اروپایی برای رابطه با ایران است. علاقه به حضور در ایران و برقراری روابط تجاری با ایران همچنان وجود دارد اما در حال حاضر باید صبر کرد. من مطمئن هستم که ما دلیل خوبی برای خوشبینی داریم چراکه در روز ۱۹ آوریل یکی از روزنامه های اصلی آلمان خبری را منتشر کرد مبنی بر اینکه رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا در نامه ای به پل رایان سخنگوی کنگره این کشور یادآور شده است که ایران تا کنون به تمامی تعهدات هسته ای خود عمل کرده و آمریکا در حال بررسی لغو کامل تحریم ها علیه ایران است. من مطمئن هستم که این نشانه و دلیل خوبی برای خوش بینی نسبت به آینده است.

وی با بیان اینکه، تأکید می کنم که ثبات سیاسی برای سرمایه گذاری ها از اهمیت بسیاری برخوردار است،‌گفت: روابط قابل اعتماد برای افزایش همکاری ها ضروری است و پیگیری این سیاست قطعا برای حفظ جایگاه ایران به عنوان یک مقصد جذاب برای سرمایه گذاران بین المللی لازم و ضروری است.

وی تصریح کرد: از منظر دیگر، در صورت ادامه مشکلات مربوط به کسب رضایت بانک های اروپایی برای قراردادهای مرتبط با ایران و باقی ماندن تهدید سناریوی به اصطلاح "اسنپ بک" (بازگشت تحریم هابه صورت اتوماتیک و بدون نیاز به هیچ مذاکره و چانه زنی علیه ایران)، مطمئنم تقویت بانک های ایرانی مستقر در اروپا می تواند اقدام هوشمندانه ای باشد. ابتکار من برای تأسیس "انجمن بانک های ایران در اروپا" احتمالا راه های جدید و نوآورانه ای را ارائه خواهد داد و آزمونی برای تأمین مالی پروژه های مختلف در ایرن خواهد بود.

مالکی در پایان گفت: به اعتقاد من، نشست بانکی و تجاری ایران - اروپا مهمترین سکو برای بانک ها و شرکت های اروپایی و ایرانی است. مطمئن هستم با توجه به ارتباطات بسیاری که داریم، ایران شریکی منحصر به فرد و مناسب برای آلمان و اروپا هست و خواهد بود. همانطور که گفتم هر دو طرف باید صبور باشند و به تلاش های خود ادامه بدهند. علاوه بر این، نقش ایران و همچنین آمریکا در منطقه را هم نباید نادیده گرفت. حتی اگر هیچ پیشرفتی هم صورت نگیرد، همه ما باید صبور باشیم و سعی کنیم به نیازهای شرکای خود پاسخ بدهیم.


کد مطلب: 11460

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcbgab8.rhb80piuur.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir