اجرای قطعات آلبوم "پادشاه فصلها" در کنسرت علیرضا افتخاری
24 ارديبهشت 1393 ساعت 18:02
علیرضا افتخاری خواننده موسیقی سنتی ایرانی قطعات جدیدی از آلبوم "پادشاه فصلها" از ساختههای حسین پرنیا را در کنسرتی در مرکز همایشهای برج میلاد اجرا کرد.
علیرضا افتخاری خواننده موسیقی سنتی ایرانی قطعات جدیدی از آلبوم "پادشاه فصلها" از ساختههای حسین پرنیا و همچنین تصنیفهایی قدیمی از آلبومهای خودش را در کنسرتی در مرکز همایشهای برج میلاد اجرا کرد.
تحریرنو: علیرضا افتخاری خوانندهی موسیقی سنتی ایرانی شب سهشنبه ۲۳ اردیبهشتماه قطعات جدیدی از آلبوم "پادشاه فصلها" از ساختههای حسین پرنیا و همچنین تصنیفهایی قدیمی از آلبومهای خودش را در کنسرتی در مرکز همایشهای برج میلاد اجرا کرد.
در همان ساعات اولیه صندلیهای سالن پر شد و ساعت ۲۱:۵۰ افتخاری و گروهش رو ی صحنه آمدند. وی در ابتدا با قرار گرفتن در جایگاه خود گفت: شاید در مقابل شما فرزانگان، شخصیت کوچک و الکنی چون بنده جایز نباشد دم بر سخن برآورد اما شوق به گونهای است که زمان و مکان و سال و ماه و روز نمیشناسد.
افتخاری دربارهی اولین تصنیفی که میخواست اجرا کند بدون آنکه نامی از آن ببرد، بیان کرد: همهی شما این تصنیف را میشناسید و به آن آگاهی دارید. بزرگان و فرهیختگان ما این تصنیف را اجرا کرده اند و بوی قدیم را دارد. بندهی حقیر دوستدارم که همهی حاضران این تصنیف را همراهی کنند.
کنسرت علیرضا افتخاری با اولین قطعه دربارهی ایران آغاز شد و او شعر "ایران ای مرز پرگهر" را اجرا کرد. با شروع نوای سازها و ریتم ابتدایی این قطعه، مردم نیز به افتخار این شعر ایستادند و ایستاده سرود ایران را همراهی کردند.
قطعهی بعدی با ریتمی ضربی فضایی شادتر به سالن بخشید و مخاطبان هم بهخوبی این قطعه را همراهی کردند که با این مطلع آغاز شد:
"آمد آمد، با دلجویی، گفتا با من، تنها منشین، برخیز و ببین، گلهای خندان صحرایی را، از صحرا دریاب این زیبایی را…"
شعر "بازگشته" از دیگر قطعاتی بود که افتخاری در این شب خواند. این شعر با آهنگسازی علی تجویدی انجام شده بود و شعری از معینی کرمانشاهی داست و علیرضا افتخاری با نام بردن از اسامی این دو گفت که خوب است از هر دو این عزیزان یادی شود. این شعر اینچنین آغاز شد:
"امید جانم ز سفر بازآمد / شکر دهانم ز سفر بازآمد" و همراهی و شوق و شور مخاطبان را با خود به همراه داشت.
در ادامهی این شب افتخاری قطعهی دیگری خواند و بعد از آن مردم قطعات مورد علاقهی خود را از او درخواست کردند. افتخاری هم به درخواست همهی مخاطبان با واژه "چشم" پاسخ داد و گفت: اگر حال و حوصلهاش را داشته باشید ما تا صبح اینجا هستیم. ما را از دور خارج نکنید، هر دستوری بفرمایید ما انجام میدهیم و اجرا خواهیم کرد.
وی بعد از این ابتدا بیتی از آهنگ "ای دل اگر عاشقی" را با این مطلع دکلمه کرد: "ای دل اگر عاشقی در پی دلدار باش / بر در دل روز و شب منتظر یار باش" که ابتدا با تکنوازیهای تنبور آغاز شد و بعد با ویولن ادامه یافت.
همچنین قطعهی "آتش کاروان" قطعهی دیگری بود که در شب کنسرت موسیقی سنتی ایرانی توسط علیرضا افتخاری روی صحنه اجرا شد و مخاطبان را با خود همراه کرد.
بعد از این قطعه، افتخاری و گروهش سراغ آلبوم جدید خود با نام "پادشاه فصلها" رفتند که حسین پرنیا آهنگسازی آنرا برعهده داشت. در ابتدای اجرای قطعهای از این آلبوم اعضای گروه سازهای خود را کوک میکردند و به دلیل همهمهای که در سالن بهوجود آمد پرنیا نوازندهی سنتور در گلایهای مطرح کرد: کوک کردن ساز یک فرهنگ است، وقتی سازی کوک میشود همه باید سکوت کنند که در این لحظه افتخاری عنوان کرد من که کوک هستم. اما بهدلیل همهمهای که همچنان در سالن وجود داشت پرنیا بار دیگر از مردم خواست سکوت کنند و گفت: تا نگذارید ارکستر کوک شود من قطعهی بعدی را اجرا نخواهم کرد با اشاره افتخاری که مردم را به دستزدن برای پرنیا تشویق کرد، سکوت برای کوک کردن سازها آغاز شد و قطعهی بعدی اجرا شد.
کد مطلب: 305
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcbusbfprhbg.iur.html