دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر مطرح کرد؛

توقف رشد شیوع مصرف مواد مخدر در جمعیت دانش‌‌آموزی

3 شهريور 1399 ساعت 14:06

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه رشد شیوع مصرف مواد مخدر در جمعیت دانش‌‌آموزی متوقف شده است گفت: طرح یاریگران زندگی و طرح ها دیگر نقش بی بدیلی در کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه داشته اند.


دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه رشد شیوع مصرف مواد مخدر در جمعیت دانش‌‌آموزی متوقف شده است گفت: طرح یاریگران زندگی و طرح ها دیگر نقش بی بدیلی در کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه داشته اند.

به گزارش تحریرنو از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، اسکندر مومنی صبح امروز در دومین نشست تخصصی ویدئو کنفرانسی پیشگیری از اعتیاد و افتتاح پروژه‌های استانی که در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد، گفت: رویکرد و راهبرد اصلی ستاد در کنار درمان و مقابله، پیشگیری از اعتیاد است و طی سال‌های اخیر اقدامات خوبی انجام شد؛ اما هنوز این حوزه، جای کار بیشتری دارد که در این راستا، مرداد ماه سال گذشته طرح یاریگران زندگی تصویب و رییس جمهور تاکید ویژه‌ای بر اجرای طرح داشتند؛ بنابراین اجرای این طرح یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است.

وی با بیان اینکه در این طرح از همه ظرفیت‌ها در امر پیشگیری از اعتیاد استفاده می‌شود، گفت: در این حوزه هر چقدر تلاش کنیم تا یک نفر هم معتاد نشود، دستاورد بزرگی است، اگر یک معتاد در خانواده‌ای باشد، مشقت و دشواری زیادی برای آن خانواده و جامعه بوجود می‌آید؛ چه بسیار زنان و کودکانی که بی سرپرست شدند و چه بسیار آسیب‌های اجتماعی که از اعتیاد بوجود آمده‌اند.

دبیرکل ستاد افزود: اولویت اصلی در اجرای طرح یاریگران زندگی، با آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سپس وزارت ورزش و جوانان است، همچنین سازمان‌های مردم‌نهاد، نقش مهمی دارند که بسیار خوب در حوزه پیشگیری از اعتیاد تلاش می‌کنند.

مومنی گفت: به دلیل شرایط کرونا، استفاده از ظرفیت فضای مجازی و دیگر رسانه ها گسترش یافته و شاخص‌ها نشان میدهد که اقدامات خوبی در حوزه پیشگیری از اعتیاد انجام شده است.

هواپیماهای ناتو جابجایی مواد مخدر را در افغانستان انجام می‌دهند


وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در سال ۲۰۰۰ میلادی، کل تولیدات مواد مخدر در افغانستان، ۲۰۰ تن بود که در سال ۲۰۱۷ این میزان، قریب به ۱۰ هزار تن رسید و ۵۰ برابر رشد کرد.

دبیرکل ستاد بیان کرد: بر اساس اطلاعات موثق، هواپیماهای ناتو جابجایی و قاچاق مواد مخدر را در کشور همسایه -افغانستان- انجام میدهند. لذا ما صرفا با پدیده‌ مواد مخدر و تولیدش مواجهه نیستیم بلکه با یک جنگ جهانی روبرو هستیم و جمهوری اسلامی ایران در خط مقدم این جنگ قرار دارد.

مومنی ادامه داد: حمایت از تولید و کشت مواد مخدر به صورت آشکار و علنی توسط اشغال‌گران در افغانستان و امریکایی‌ها انجام می شود و ما در یک نبرد نابرابر قرار داریم که قدرتهای استکباری از آن حمایت می‌کنند.

وی افزود: موضوع مواد مخدر در ایران صرفا پدیده‌ای اجتماعی نیست، بلکه همراه با شرارت و ناامنی و ... است و ایران صادقانه با انواع مواد مخدر مقابله می‌کند، در سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر نیز سازمان ملل از تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران تقدیر کرد که علیرغم شرایط کرونایی ایران همچنان بالاترین کشفیات مواد مخدر را داشته است.

دبیرکل ستاد با بیان اینکه بسیج بیش از پیش در حوزه مبارزه با اعتیاد، اعلام آمادگی کرده است بیان کرد: افق روشنی حداقل برای یک دهه آینده وجود ندارد که کشت مواد مخدر در کشور همسایه کنترل شود لذا باید بازدارندگی داخلی ایجاد کنیم.

مومنی همچنین گفت: پیش بینی شده بود که ۲۰ هزار مدرسه در طرح یاریگران زندگی قرار بگیرند که تاکنون، ۱۲ هزار مدرسه، آموزش‌های لازم را دیده‌اند که البته به دلیل شرایط کرونا هنوز نتوانسته‌ایم باقی آموزش‌ها را در مدارس اجرا کنیم که می‌توان از آموزش‌های مجازی و فضای مجازی کمک بگیریم.

دبیرکل ستاد بیان کرد: رشد شیوع مصرف مواد مخدر در جمعیت دانش‌‌آموزی متوقف شده است که طرح یاریگران زندگی و دیگر طرح ها نقش بی بدیلی در این مهم داشته اند که امیدواریم با همراهی دستگاه‌های فرهنگ‌ساز شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه باشیم.

وی در پایان بر اجرای طرح یاریگران زندگی، اجرای مستمر طرح جمع اوری معتادان متجاهر و ضربه به بنیان‌های اقتصادی قاچاقچیان مواد مخدر تاکید کرد و گفت: حدود ۵۰۰ تن مواد مخدر در پنج ماهه نخست امسال کشف شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته است.

گفتنی است در این نشست، به صورت ویدئو کنفرانسی، مرکز ماده ۱۶ سپاه استان خوزستان افتتاح و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شرق استان تهران راه‌اندازی و ساختمان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان زنجان افتتاح شد.


کد مطلب: 20578

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcbwsb5.rhbgzpiuur.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir