دکتر کاتوزیان؛
استقلال اقتصادی یعنی کشور باید مالک زنجیرهی ارزشی باشد
17 دی 1394 ساعت 7:17
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت گفت: استقلال اقتصادی یعنی کشور باید مالک زنجیرهی ارزشی باشد و به این معناست که از تولید ایده، محصول و توسعهی فنآوری و ایجاد زنجیرهی تولید قطعات را مالک باشیم که در این بین بخشی از ایجاد زنجیرهی ارزشی مربوط به فعالیتهای مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاهها میشود.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت گفت: استقلال اقتصادی یعنی کشور باید مالک زنجیرهی ارزشی باشد و به این معناست که از تولید ایده، محصول و توسعهی فنآوری و ایجاد زنجیرهی تولید قطعات را مالک باشیم که در این بین بخشی از ایجاد زنجیرهی ارزشی مربوط به فعالیتهای مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاهها میشود.
به گزارش تحریرنو، دومین همایش ملی تفکر بسیجی، پژوهش واقتصاد مقاومتی با حضور سیدمحمدحسن ابوترابیفرد (نایبرئیس مجلس شورای اسلامی ایران)، دکترحمیدرضا کاتوزیان (رئیس پژوهشگاه صنعت نفت)، محمدرضا مقدم (معاون پژوهش و فنآوری وزیر نفت)، روحاله قابضی (دبیر علمی همایش ملی تفکر بسیجی، پژوهش و اقتصاد مقاومتی) و اصحاب رسانه روز چهارشنبه ۱۶ دیماه ۱۳۹۴ در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.
دراین همایش دکتر حمیدرضا کاتوزیان، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت اظهار داشت: استقلال اقتصادی یکی ازجنبههای استقلال کشوراست که امام راحل بر آن تاکید داشتند و این جزو شعارهای اصلی امام راحل بوده است.
کاتوزیان تصریح کرد: پژوهشگاه صنعت نفت دستآوردهای مهمی در توسعهی دانش فنی داشته، که میتوان از این بین ایجاد پایلوت دیلیکوکینگ و طراحی و ایجاد پایلوت کاتالیستهای FCC و RFCC و تصفیهی فرآیندها را نام برد.
وی تاکید کرد: در پژوهشگاه نفت نیز در زمینهی توسعهی فنآوری و تبدیل فنآوری به محصول صنعتی اقداماتی را در دستور کار داریم. ضمن اینکه پژوهشگاه صنعت نفت برنامهریزیهای خوبی برای دست یافتن به اهداف سیاستهای اقتصاد مقاومتی و استقلال کشور دارد و در این برنامهها سعی شده پروژهها بهنحوی اجرایی شود تا اقدام به توسعهی فنآوری و تولید محصولات صنعتی و ایجاد شرکتهای دانشبنیان در راستای اقتصاد مقاومتی کنیم.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت عنوان داشت: در حال حاضر ما بیش از ۱۱۰ پروژه در پژوهشگاه صنعت نفت در دستور کار داریم که بخش عمدهای از این پروژهها در جهت توسعهی فنآوری، ایجاد پایلوت، کسب لیسانس ساخت برخی از یونیتها است و بسیاری از این دستآوردها وارد صنعت نفت کشور شده است.
کاتوزیان اضافه کرد: توسعهی ارتباطات بینالمللی از دیگر برنامههای پژوهشگاه صنعت نفت است و ما نباید خود را ایزوله کنیم، از اینرو همکاری با شرکتهای خارجی را آغاز و توسعهی فنآوریهای مربوط به پمپهای درون چاهی را با طرفهای خارجی شروع کردیم، ضمن آنکه در زمینهی ساخت ۵ واحد پالایشگاهی با یکی از کشورهای خارجی همکاری داریم.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت ادامه داد: همکاری پژوهشگاه صنعت نفت با دانشگاههای فنی و انفورماتیک آخن و بلف و دانشگاه لهستان در حوزهی بالادستی صنعت نفت از دیگر همکاریهای علمی این پژوهشگاه در حوزهی بینالملل است و علاوه بر این، حوزهی بزرگ نفتی اهواز به پژوهشگاه نفت واگذار شده است.
کاتوزیان ابراز داشت: برای این امر تا کنون ۴۰ پروپوزال تدوین شده که ۱۹ مورد آن پذیرش و ۴ مورد آن به تایید نهایی رسیده است. ضمن اینکه ساخت کارخانهی نمکزدایی نیز از دیگر برنامههای تحقیقاتی پژوهشگاه است و کلیهی این پروژهها دارای متقاضی هستند که این امر بر اساس سیاستهای وزارت نفت بوده است.
وی افزود: کلیهی پروژههای پژوهشگاه صنعت نفت بهصورت مشتری محوری و در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است، علاوه بر آن ما علاقهمند هستیم تا محققان این پژوهشگاه اقدام بهچاپ مقالات کنند و پژوهشگاهها و دانشگاهها مجموعههای یکسانی نیستند چراکه پژوهشگاهها در جهت جمعآوری دانش و تبدیل آن به فنآوری و ایجاد پایلوتهای آزمایشگاهی و نیمهصنعتی و دانشگاهها در جهت توسعهی آموزش فعال هستند.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به سیاستهای اخیر وزارت علوم در زمینهی ایجاد دانشگاههای نسل سوم گفت: این سیاست در راستای توسعهی پژوهش و فنآوری در دانشگاهها است ولی در همهی دنیا پژوهشگاهها بهعنوان آزمایشگاههای تحقیقاتی مرکزی مطرح میشوند و پژوهشگاه صنعت نفت در زمینهی آموزشهای نیروی انسانی گامهایی برداشته است ولی هدف اصلی این پژوهشگاه توسعهی فنآوری و ارائهی خدمات صنعتی با محوریت مشتری بوده و خواهد بود.
بنابر این گزارش، دومین همایش ملی تفکر بسیجی، پژوهش و اقتصاد مقاومتی روز چهارشنبه ۱۶ دیماه ۱۳۹۴ در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.
کد مطلب: 4043
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcc.0q0a2bqx1la82.html