قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری اعلام کرد:

وجود ۶۰هزار نیروی مازاد غیرپرستاری در وزارت بهداشت

1 آذر 1394 ساعت 18:47

قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری گفت: ما کمبود پرستار داریم ولی مشکل این است که وزارت بهداشت پست خالی برای جذب پرستار ندارد و باید آن‌را ایجاد کند تا پرستاران جذب شوند.


قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری گفت: ما کمبود پرستار داریم ولی مشکل این است که وزارت بهداشت پست خالی برای جذب پرستار ندارد و باید آن‌را ایجاد کند تا پرستاران جذب شوند.

به گزارش خبرنگار تحریرنو، نشست خبری سازمان نظام پرستاری صبح امروز ۱ آذرماه ۱۳۹۴ با حضور محمد شریفی‌مقدم، قائم مقام سازمان نظام پرستاری و اصحاب رسانه در سازمان نظام پرستاری برگزارشد.

دراین نشست خبری محمد شریفی‌مقدم، قائم مقام سازمان نظام پرستاری اظهارداشت: مراقبت‌های اولیه جزو شرح وظایف کمک بهیاران است،کارهای اولیه‌ی مراقبت از بیمار کاملا در شرح وظایف کمک بهیار که یک سمت تعریف شده و قانونی است، وجود دارد. در حال حاضر ما ۳۰هزار نفر کمک بهیار تربیت شده و آماده به‌کار داریم.

قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: پرستاران به تدریج جای‌گزین کمک پرستاران می‌شوند و بساط کمک پرستاری باید برچیده شود، ما از قبل هم موافق این طرح نبودیم، چراکه بیمار در اختیار فردی قرار می‌گیرد که مهارت و دانش لازم را ندارد و ما در سایت نظام پرستاری فراخوانی برای جذب نیرو دادیم و در عرض ۴۸ ساعت ۷۰۰ نفر از استان‌های مختلف ثبت نام کردند.

وی خاطرنشان کرد: ما کم‌بود پرستار داریم ولی مشکل این است که وزارت بهداشت پست خالی برای جذب پرستار ندارد و باید آن‌را ایجاد کند تا پرستاران جذب شوند و ما ۶۰هزار نیروی مازاد غیرپرستاری در وزارت بهداشت وجود دارد و سازمان مدیریت پست پرستاری ایجاد نمی‌کند، چون وزارت بهداشت بالغ بر ۶۰هزار نفر نیروی مازاد دارد که غیر پرستاران هستند.

شریفی‌مقدم ادامه داد: توجیه سازمان مدیریت این است که این ۶۰هزار نیروی مازاد باید تبدیل به پست پرستاری شوند و اگر در این صورت کم‌بود نیرو حل نشد از راه‌های دیگر اقدام کنند و تربیت پرستار توسط بیمارستان‌های دولتی و غیردولتی ۲۰ روز پیش توسط معاونت آموزشی وزارت بهداشت به بهانه‌ی کم‌بود نیروی پرستاری ابلاغ شد.

وی تاکید کرد: بیمارستان‌ها از صلاحیت لازم برای تربیت نیروهای پرستاری برخوردار نیستند،‌ این طرح را باعث آسیب دیدن رشته‌ی پرستاری می‌شود و پرستار باید طبق استانداردهای خاصی تربیت شود.

بیمارستان‌ها در امورات خود مشکل دارند و توان رسیدگی به پرستاران فعلی خود را ندارند. ضمن این‌که تعداد هیئت علمی ما نسبت به پرستاران کم است.

قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری عنوان داشت: الان دانشکده‌های پرستاری دولتی و غیردولتی توان اداره و آموزش کیفی دانشجویان را ندارند، چه‌گونه می‌خواهند به بحث تربیت پرستاران در بیمارستان‌ها نظارت کنند وبا این کار رشته‌ای که ۱۰۰ سال قدمت آکادمیک دارد از حالت آکادمیک خارج می‌شود.

پرستاری اولین رشته‌ای است که از میان رشته‌های علوم پزشکی از کنکور خارج می‌شود. این‌کار باعث می‌شود دانشجویان انگیزه‌ی خود را از دست دهند و دانش لازم را کسب نکنند.

وی اضافه کرد: با این طرح، تربیت پرستاران به یک فضای غیر آموزشی محول می‌شود و اختصاص مربی حق‌التدریسی برای دانشجویان کارآموز نادرست است و حق دانشجو، داشتن یک مربی هیئت علمی است. هیچ نظارتی بر این بخش در بیمارستان‌ها صورت نمی‌گیرد.

قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری ضمن ابراز مخالفت با جذب شرکتی نیروهای پرستاری، آن‌را در تضاد با امنیت شغلی آن‌ها دانست و گفت: ما خواستار ایجاد پست برای پرستاران هستیم که از طریق استخدام رسمی و پیمانی حاشیه‌ی امن بیش‌تری برای آن‌ها ایجاد شود. وزارت بهداشت اعلام کرده است که سیاست ما این است که دولت کوچک شود و استخدامی نداشته باشیم و به‌کارگیری نیروها نیز از طریق شرکت‌ها انجام شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار تحریرنو، بااشاره به آمار خشونت‌های کلامی و فیزیکی که نسبت به پرستاران صورت می‌گیرد گفت: ۸۰درصد پرستاران در شش‌ماهه‌ی اول خدمت خود مورد خشونت کلامی و ۳۰درصد آن‌ها مورد خشونت فیزیکی قرار می‌گیرند. چون پرستاران در صف اول پاسخ‌گویی هستند و باید ضعف مدیریتی بیمارستان‌ها را جواب دهند، چون فرد دیگری در دسترس مردم نیست پرستار مورد حمله قرار می‌گیرد. ما حق را به‌مردم می‌دهیم چون می‌خواهند خدمت بگیرند.

شریفی‌مقدم هم‌چنین در خصوص علت برخی برخوردهای نادرست که از سوی پرستاران نیز صورت می‌گیرد، گفت: ما حق را به بیمار می‌دهیم و پرستار حق ندارد بد اخلاقی کند البته مشکلات پرستاران را هم باید در نظر گرفت.

وی با اشاره به طرح پرداخت مبتنی بر عمل‌کرد گفت: چرا ساختار طرح کارانه‌ای که ۵۰ سال است در دنیا جمع شده، در ایران اجرا می‌شود ما نسبت به اجرا نشدن قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری که در سال ۸۶ تصویب شد، نقد اساسی داریم.

قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری اشاره به استاندارد تعداد پرستار به ازای جمعیت گفت: سالانه ۹۰۰۰ فارغ‌التحصیل پرستاری داریم، ظرفیت رشته‌ی پرستاری نیز در کنکور ۴۰درصد افزایش پیدا کرده است. وزارت بهداشت می‌تواند همین آمار را جذب کند.

وی با اشاره به تصویب نشدن ۲۵۰ خدمت پرستاری در کتاب ارزش‌گذاری نسبی، اجرای قانون تعرفه‌گذاری را به‌نفع مردم،‌ نظام سلامت و بیمه‌ها دانست و گفت: در طرح تحول ۷۰۰۰ خدمت پزشکی در کتاب ارزش‌گذاری نسبی تعریف شده است.

جامعه‌ی پرستاری نیز انتظار دارد ۲۵۰ خدمتش در این کتاب آورده شود چون به‌نفع مردم، بیمه‌ها و نظام سلامت است. اگر خدمتی را پرستاری انجام دهد و با مهر خودش ثبت شود هزینه‌ی کم‌تری خواهد داشت و انگیزه‌ی پرستار نیز بیش‌تر می‌شود.


کد مطلب: 3341

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcc.0q1a2bq1sla82.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir