با استفاده ار رنگدانه های گیاهی؛

نان مخصوص دیابتی ها هم پخته شد

8 اسفند 1394 ساعت 15:29

محققان با استفاده از یکی از رنگدانه های گیاهی موفق به پخت نانی شده اند که سطح گلوکز خون را کنترل می کند و مخصوص بیماران مبتلا به دیابت است.


محققان با استفاده از یکی از رنگدانه های گیاهی موفق به پخت نانی شده اند که سطح گلوکز خون را کنترل می کند و مخصوص بیماران مبتلا به دیابت است.

به گزارش تحریرنو، محققان دانشگاه ملی سنگاپور با استفاده از یک نوع رنگدانه گیاهی به نام آنتوسیانین، موفق به پخت نانی شده اند که قادر به کنترل گلوکز خون است.

این مطالعه نشان می دهد زمانی که یک درصد از عصاره آنتوسیانین با خمیر برنج سیاه (نوعی برنج تیره رنگ که در برخی نقاط دنیا استفاده می شود)مخلوط و در دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت هشت دقیقه پخته شود، نرخ هضم آن ۱۲.۸ تا ۲۰.۵ درصد کاهش می یابد.

کاهش نرخ هضم به این دلیل اتفاق می افتد که آنتوسیانین، آنزیم هضم را از بین می برد و در مقابل، میزان گلوکز خون را کنترل می کند، نان های استاندارد، به سرعت هضم شده و توسط خون جذب می شوند و گلوکز خون را افزایش می دهند؛ به همین دلیل است که پزشکان به بیماران مبتلا به دیابت توصیه می کنند در مصرف برنج و نان احتیاط کنند.

یکی دیگر از خواص آنتوسیانین به غیر از کنترل قند خون، خاصیت ضد اکسیدانی آن است که در درمان بیماری های قلبی عروقی، بیماری های عصبی، سرطان و التهاب موثر است. آنتوسیانین ها علاوه بر برنج سیاه و سفید، در برخی از انواع میوه و سبزی از جمله انواع توت، غلات و سیب زمینی وجود دارند.

محققان بر این باورند که این دستاورد گامی بزرگ در جهت تولید مواد غذایی مخصوص بیماران دیابتی است،
دیابت به علت ناتوانی بدن در تولید یا مصرف انسولین بوجود می ‏آید. انسولین ماده ‏ای است که توسط لوزالمعده تولید می شود و نقش آن استفاده از قند به عنوان عظیم ترین منبع انرژی بدن است.

بنیاد بین المللی دیابت پیش بینی می کند که تا سال ۲۰۴۰ میلادی، از هر ۱۰ فرد بالغ، یک تن به دیابت مبتلا خواهد بود و تعداد مبتلایان از ۴۱۵ میلیون نفر در سال ۲۰۱۵ به ۶۴۲ میلیون نفر می رسد؛ همچنین هزینه مراقبت های بهداشتی ۶۷۳ میلیارد دلاری در سال ۲۰۱۵، به ۸۰۲ میلیارد دلار خواهد رسید، نتایج این تحقیقات در نشریه Food Chemistry منتشر شده است.


کد مطلب: 4737

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcc.1q0a2bqmmla82.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir