نگاهی به بازار فناوری اطلاعات ایران در سال جدید میلادی؛

رشد خدمات فناوری اطلاعات کشور بر بستر افزایش نفوذ اینترنت

29 آذر 1395 ساعت 17:42

به‌گفته مهندس هاکوپیان، بازار فناوری اطلاعات ایران و به‌ویژه خدمات فناوری اطلاعات در سال جدید میلادی به‌واسطه افزایش دسترسی مردم به اینترنت رشد قابل‌توجهی خواهدداشت.


به‌گفته مهندس هاکوپیان، بازار فناوری اطلاعات ایران و به‌ویژه خدمات فناوری اطلاعات در سال جدید میلادی به‌واسطه افزایش دسترسی مردم به اینترنت رشد قابل‌توجهی خواهدداشت.

به گزارش تحریرنو از روابط عمومی شرکت پویه‌گام،مهندس سروژهاکوپیان،رئیس هیئت‌ مدیره شرکت پویه‌گام، درباره آثار ایجاد فضای جدید پس از برجام بر روی صنعت آی‌تی کشور می‌گوید: صنعت فناوری اطلاعات پس از شوک ماه‌های اولیه تحریم‌ها رو به بومی‌سازی بیشتر و استفاده از پتانسیل‌های موجود در داخل کشور آورد و این امید می‌رفت که با لغو تحریم‌ها صنعت فناوری اطلاعات بیشترین رشد را در میان صنایع مختلف پس از نفت و گاز داشته‌باشد،البته تحولات واقعی در سال آینده به‌وقوع خواهدپیوست.

وی با نگاهی به آینده این بازار پرتلاطم و متغیر درباره فرصت‌ها و چالش‌های پیش روی آن در سال جدید میلادی بیان می‌کند: بازار ایران در سال‌های آینده به سمت استفاده بیشتر از سرویس‌های اشتراک‌گذاری خواهد‌رفت و بی‌شک مفاهیمی مانند اینترنت اشیا و خدمات ابری ازجمله بازارهای پررونق سال آینده خواهند‌بود. البته برای سرمایه‌گذاری در آنها باید احتیاط کرد، زیرا نبود خدمات مناسب زیرساخت‌های فناوری اطلاعات، کمبود آگاهی و اعتماد و نیز فرهنگ استفاده از فضاهای ابری از چالش‌هایی است که پیش رو قرار دارد.شرکت‌های مخابراتی با داشتن دیتاسنترهای عظیم قطعاً یکی از بزرگان رقابت درزمینه ارائه سرویس‌های ابری خواهندبودو در این میان بی‌شک شرکت‌هاینفت و انرژی به‌دلیل نداشتن زیرساخت‌های لازم برای پیاده‌سازی چنین سرویس‌هایی از مشتریان عمده آنها خواهندبود.

رئیس هیئت‌ مدیره شرکت پویه‌گام که یکی از شرکت‌های پیشرو در بومی‌سازی راهکارهای امنیتی سازمان‌ها محسوب می‌شود،چنین پیش‌بینی می‌کند: انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۰ صنعت فناوری اطلاعات رشدی به‌میزان ۱۲.۷ درصدداشته‌باشد که در این میان خدمات فناوری اطلاعات با ۱۳.۶ درصد بیشترین رشد را تجربه می‌کنند و پس از آن به‌ترتیب حوزه‌هاینرم‌افزار و سخت‌افزار قرار می‌گیرند.

وی دلیل رشد فزاینده بازارخدمات فناوری اطلاعات را افزایش استفاده از تلفن‌های همراه هوشمند و نفوذ بیشتر اینترنت در خانه‌های ایرانیان می‌داند و ضمن اینکه بر نقش موثر گسترش بانکداری الکترونیکی و دولت الکترونیکی در این مورد تاکید می‌کند، می‌گوید: در نگاهی خوش‌بینانه به رشد سالیانهCAGR بازار فناوری اطلاعات ایران تا سال ۲۰۲۰با رشد ۲۲.۶ درصد به ۱۵.۹ بیلیون دلار در سال دست خواهد‌یافت.

مهندس هاکوپیان همچنین درباره آینده این بازار معتقد است: نکته قابل‌تأمل، تقاضای بالای ورود شرکت‌های اروپایی و آسیایی به‌خصوص شرکت‌های چینی در حوزه فناوری اطلاعات وICT به کشور طی سال‌های آینده است و قطعاًحوزه‌های نفت و گاز،بانکداری و همچنین خدمات بهداشتی-درمانی بازارهایی خواهندبود که انتظار می‌رود در سال آینده شاهد نفوذ خارجی‌ها و به‌خصوص آسیایی‌هاباشند.


کد مطلب: 8887

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcc.4q4a2bq4mla82.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir