قائم مقام بانک مرکزی خبر داد؛
اصلاح نظام بانکی در مراحل تکمیلی قرار گرفت
12 تير 1397 ساعت 12:13
قائم مقام بانک مرکزی ثبات مالی را گام نخست اصلاح نظام بانکی عنوان میکند و میگوید اصلاح نظام بانکی در مراحل تکمیلی قرار گرفت.
قائم مقام بانک مرکزی ثبات مالی را گام نخست اصلاح نظام بانکی عنوان میکند و میگوید اصلاح نظام بانکی در مراحل تکمیلی قرار گرفت.
به گزارش تحریرنو ؛ اکبر کمیجانی در پاسخ به این پرسش که امسال از سوی بانک مرکزی "سال اصلاح نظام بانکی" عنوان شده است، لازمه این اصلاحات چیست، اظهار کرد: ثبات مالی یکی از موضوعهای بسیار مهم و جدی است که از سال ۲۰۰۷ میلادی به بعد که بحران مالی در سطح جهان رخ داد مدنظر نظام بانکی قرار گرفت و آن را تحتتاثیر قرار داد.
قائم مقام بانک مرکزی تصریح کرد: البته این امر تا حدودی در داخل ترازنامه بانکها را با مشکل مواجه کرده است.
وی ادامه داد: در ترازنامه بانکها مباحثی از جمله مطالبات غیرجاری، انباشت بدهیهای وصول نشده دولت یا رسوب در داراییها به شکل داراییهای منجمد وجود دارد که باعث شده یک نوع بیماری در ترازنامه بانکها حاکم شود و خوشبختانه در طول فعالیت دولت یازدهم و فعالیت مدیریت جدید بانک مرکزی این مباحث مطرح و مورد بررسی و اقدام قرار گرفته است.
قائم مقام بانک مرکزی ادامه داد: این اصلاحات تا حدودی در جهت بهبود کفایت سرمایه بانکها انجام شده است و بخشی از سرمایه به اتکا افزایش سرمایه مستقیم و بخشی نیز به اتکا تبصره ۳۵ اصلاح قانون بودجه در ارتباط با استقرار گزارشگری مالی بینالمللی (IFRS ) صورت گرفته است و همچنین درباره نسبتهای نظارتی نیز اقدامامهایی در جریان است و قسمت عمدهای از مباحث و مشکلهای نظام بانکی ایران مورد بررسی بانک مرکزی و پژوهشکده پولی و بانکی قرار گرفته است.
کمیجانی در پایان گفت: تمامی این موارد مورد شناسایی قرار گرفته است و میتوان گفت ما در مرحله و فرآیند اجرا و تکمیل اصلاح نظام بانکی هستیم، به ویژه حمایت دولت از بانکهای دولتی برای افزایش سرمایه و ایفای تعهدات مالی و بازپرداخت بدهی سنگین دولت و شرکتهای دولتی به سیستم بانکی اقدامهاو بررسیهایی در حال انجام است تا فرآیند اصلاح نظام بانکی به هدف و مراحل تکمیلی خود نزدیک شود.
بانک مرکزی ۲۱ تیر ماه ۱۳۹۵ گام اول اصلاح نظام بانکی را کلید زد
مرحله اول برنامه اصلاح نظام بانکی و مالی کشور، با هدف تقویت نقش نظارتی و سیاستگذاری بانک مرکزی، کاهش مطالبات غیرجاری، تبدیل بدهیهای دولت به اوراق مالی اسلامی و افزایش سرمایه بانکها تدوین شد.
هدف بخش اول برنامه اصلاحی مقدماتی که زیر نظر بانک مرکزی انجام میپذیرد، تقویت نقش نظارتی و سپس تقویت نقش سیاستگذاری پولی بانک مرکزی است. آسیبشناسی نظام بانکی نشان میدهد در صورت اقتدار ناظر بانکی، سازکارهایی فعال میشدند که میتوانستند مشکلهای فعلی شبکه بانکی را در مراحل ابتدایی متوقف کنند.
بخش دوم برنامه اصلاحی که با محوریت وزارت امور اقتصادی و دارایی انجام میشود، ساماندهی بدهیهای دولت و بازارپذیر کردن آنها است. مشکل شبکه بانکی از دو بعد تنگنای مالی و پایداری مالی بر اقتصاد اثر گذاشته است. تنگنای مالی از مسیر کاهش منابع در دسترس بنگاهها موجب تشدید رکود شده است.
بخش سوم این برنامه ارتقای کفایت سرمایه بانکهای دولتی و غیردولتی برای ارتقای سلامت شبکه بانکی و افزایش قدرت تسهیلاتدهی بانکها است. بر اساس اصول بانکداری و بر اساس مقررات کمیته بال به منظور مهار درجه ریسکپذیری مدیران بانکها در استفاده از سپردههای افراد جامعه، لازم است بانکها یک سطح حداقلی از پوشش ریسک را از طریق سرمایه سهامداران فراهم کنند. بنابراین تمام بانکها از جمله بانکهای دولتی باید با توجه به اندازه ترازنامه خود، شرایط حداقل سرمایه را دارا باشند.
کد مطلب: 16204
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcc0iqs.2bqex8laa2.html