رییس پلیس فتای ناجا خبر داد؛
بررسی ۱۲۰۰ سایت مرتبط با اسلحه/ تشکیل پرونده فروش سوالات کنکور
28 خرداد 1398 ساعت 14:54
رییس پلیس فتای ناجا از رصد ۱۲۰۰ سایت، تارنما و شبکه اجتماعی دارای محتوای مربوط به اسلحه و تیراندازی و دستگیری ۳۸ نفر در این زمینه خبر داد.
رییس پلیس فتای ناجا از رصد ۱۲۰۰ سایت، تارنما و شبکه اجتماعی دارای محتوای مربوط به اسلحه و تیراندازی و دستگیری ۳۸ نفر در این زمینه خبر داد.
به گزارش تحریرنو ؛ سردار وحید مجید رییس پلیس فتای ناجا امروز در یک نشست خبری گفت: در پی تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد مساله اسلحه و تیراندازی و برخورد با آن در فصای مجازی، ۱۲۰۰ تارنما، سایت، شبکه اجتماعی و ... مورد بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه در این میان حتی اگر فردی با تفنگ بادی هم عکس داشت آن را رصد کردیم، گفت: ۷۵۰ مورد دارای محتوای عادی بوده و مشکلی نداشتند اما حدود ۴۰۰ مورد نیازمند بررسی و تحقیقات تشخیص داده شد.
وی ادامه داد: از این ۴۰۰ مورد یکسری مربوط به صفحات کلاهبرداری و فیشینگ و ... بود که با آنها برخورد شد و از این میان ۲۵۰ صفحه حذف شد، مواردی دیگر نیز در دست اقدام و بررسی است.
به گفته سردار مجید، ۳۸ نفر نیز در این زمینه دستگیر شدند و اقدامات پلیس در این زمینه ادامه دارد.
رییس پلیس فتای ناجا در بخش دیگری از سخنان خود از تشکیل ۱۰ پرونده در مورد خرید و فروش سوالات کنکور ۹۸ خبرداد و گفت: این پروندهها در حال بررسی است و رسیدگی به آن ادامه دارد.
سردار مجید از رسیدگی به ۱۹۱ پرونده قمار در فضای مجازی خبرداد و گفت: رسیدگی به این پروندهها دارای پیچیدگیهای خاصی است و دراین راستا از ابتدای امسال تاکنون ۲۶ باند شناسایی و منهدم شده است.
وی در تشریح عملکرد پلیس فتا در سال ۹۸ اظهار کرد: براساس یافته های پژوهش، در سال ۲۰۱۸، ۳۶۰ میلیون نفر برای نخستین بار آنلاین شدند و از جمعیت کل دنیا، حدود چهار میلیارد و ۳۸۸ میلیون نفر کاربر اینترنت هستند، در کشورهای توسعهیافته این ضریب ۸۰، در کشورهای در حال توسعه ۴۵ و در کشورهای کمتر توسعهیافته ۲۵ درصد است.
وی تصریح کرد: بالغ بر پنج میلیارد نفر کاربر موبایل و بالغ بر سه میلیارد نفر کاربر شبکههای اجتماعی هستند و در کشور ایران کاربران اینترنت ۷۳ میلیون نفر اعلام شدند.
سردار مجید با بیان اینکه ۲۸ درصد جرایم سایبری در کل کشور مربوط به تهران بزرگ است، گفت: تیم هایی در سطح تهران و استانها مشخص شده به نحوی که اگر در حوزه عمومی حادثهای اعلام شود، تیم ها سریعاً با حضور در محل اقدامات لازم را انجام دهند.
رئیس پلیس فتا با اشاره به سهمیه جذب ۲۰۰ نیروی متخصص در پلیس فتا، گفت: از ابتدای سال جاری ۲۵ هزار وقوع جرم در فضای مجازی درکشور ثبت شده که ۱۵ هزار پرونده آن کشف شد و ۲۲۲۷ نفر نیز در این رابطه بازداشت شدهاند بعبارت دیگر ۶۵ درصد جرائم کشف شده است.
وی درباره استانهای دارای بیشترین جرائم سایبری گفت: تهران بزرگ، خراسان رضوی، اصفهان، فارس و خوزستان به ترتیب بیشترین فراوانی در وقوع جرم را داشتند و حوزه احتفاظی کیش، لرستان، زنجان، بوشهر و سیستان و بلوچستان کمترین فراوانی جرم را از ابتدای امسال تاکنون داشتند.
رییس پلیس فتای ناجا با بیان اینکه چهار باند در حوزه کپیکارت شناسایی و متلاشی شد گفت: از این باندها که به شیوه اسکیمر فعالیت داشتند ۳۵۰ کارت بانکی کشف و ضبط شد. ۳۸۷ لینک غیراخلاقی نیز شناسایی و مسدود شد.
وی پنج جرم اول کشور را برداشت اینترنتی، مزاحمت اینترنتی، کلاهبرداری اینترنتی، هتک حیثیت و سرقت داده اعلام کرد.
سردار مجید در مورد کشف شبکه پیچیده سایبری که از سوی دبیر شورایعالی امنیت ملی اعلام شده بود، گفت: از جزئیات این موضوع اطلاعی ندارم.
وی در پاسخ به خبرنگاری که خواستار ارائه اپلیکیشنهای خوب از سوی پلیس شده بود، گفت: رویکرد پلیس فتا بر حمایت از اپلیکیشنهای داخلی است، باید این شبکهها به عنوان دارایی سایبری کشور ثبت شود، به عنوان پلیس اما توصیهای مبنی بر انتخاب اپلیکیشنها نداریم و این موضوع در اختیار افراد است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر برنامه بکارگیری هکرها در پلیس فتا، اظهار کرد: لفظ هک به معنای نفوذگر است، این افراد پس از شناسایی و بازداشت به دستگاه قضایی معرفی میشوند، تخصص این افراد مورد استفاده ما نیست و اگر هم باشد از آنها استفاده نمیکنیم. ما کارشناسان و متخصصان بسیار توانمندی داریم. بهطوری که ۹۲ درصد از نیروهای پلیس فتا، مهندسان حوزه تخصصی هستند.
رئیس پلیس فتا درباره اجرای طرح رمزهای دوم یکبار مصرف نیز گفت: بنا بود از اول خرداد باید رمزهای پویا جایگزین رمزهای ایستا شود، بانکها همکاری بسیاری خوبی در این زمینه داشتند، اما اکنون موضوع اجبار این کار به دلایلی توسط بانک مرکزی اجرا نشد که پیگیری اجرای آن هستیم.البته به شکل اختیاری میتوان از این رمزها استفاده کرد.
مجید، درباره عدم درج قیمت خودرو و مسکن در سایت های دیوار و شیپور و... گفت: اگر موضوعات قابل بررسی باشد، پیگیری و کنترل های لازم انجام خواهد شد.
وی در مورد فعالیتهای استارت آپ ها و شرکتهای دانش بنیان نیز گفت: سیاست های پلیس به صورت کلی درباره شرکت های دانشبنیان، حمایتی است اما درباره آن دسته از فعالیتها که مربوط به مردم و مبادلات مالی میشود باید ریسکپذیری به حداقل برسد تا مردم دچار خسارت نشود.
رئیس پلیس فتا درباره برخورد با جرایم رایانهای بینالمللی سازماندهی شده، تصریح کرد: در این رابطه نشست هایی در ایران برگزار شده و انتقال دانش صورت گرفته است.
سردار مجید، درباره برخورد پلیس فتا با فروشندگان اقلام غیرمجاز در فضای مجازی، تصریح کرد: برای امسال ۱۱ طرح کشوری و ۳۰ طرح استانی بر مبنای آلودگیهای فضای مجازی داریم و طرح مقابله با دارو نیز طرحی بینالمللی است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر پخشکنندگان کلیپ های دوربینمخفی در فضای مجازی و پیگیری و برخورد پلیس در این رابطه نیز گفت: اگر محتوای مجرمانه در این کلیپ ها صورت گیرد، برخورد خواهد شد. اما صرف تهیه عکس جرم نیست و اگر دارای ترویج خشونت باشد، پیگیری صورت میگیرد. همچنین اگر مربوط به فضای خصوصی افراد باشد با شکایت شخص قابل پیگیری است.
کد مطلب: 18734
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcc0mqs.2bq418laa2.html