باید شهر را از نو بسازیم
24 ارديبهشت 1396 ساعت 11:40
با نزدیک شدن به انتخابات شورای شهر، مطالبه گری در این حوزه از سمت مردم بسیار مهم می نماید. مدیریت کلان شهری مثل تهران بسیار سخت است. برای اداره این شهر متخصصان زیادی ایده های فراوانی دارند. حل مشکل ترافیک ، آلودگی هوا و معضلات اجتماعی از یک سو و بالا بردن سرانه مطالعه و پویایی نهادهای آموزشی از سوی دیگر برای تمام متخصصان شهری بسیار مهم است.
با نزدیک شدن به انتخابات شورای شهر، مطالبه گری در این حوزه از سمت مردم بسیار مهم می نماید. مدیریت کلان شهری مثل تهران بسیار سخت است. برای اداره این شهر متخصصان زیادی ایده های فراوانی دارند. حل مشکل ترافیک ، آلودگی هوا و معضلات اجتماعی از یک سو و بالا بردن سرانه مطالعه و پویایی نهادهای آموزشی از سوی دیگر برای تمام متخصصان شهری بسیار مهم است.
تحریرنو؛ برای پاسخ به پرسش های مدیریت شهری به سراغ مهندس محمد ناصرعامری یکی از صاحبنظران حوزه مدیریت شهری رفتیم. او که سابقه مدیریتی و بازرگانی خوبی در رزومه خود دارد با ساده کردن مفاهیم مدیریت شهری برنامه های خوبی را در فضایی صمیمی ارائه داد.
ناصر عامری در پاسخ به مسئله پدیده حاشیه نشینی گفت: در همه جای دنیا حاشیه نشینی به عنوان محوریت شهروندی است. تصور غلطی که در جامعه ما وجود دارد این است که ما حاشینه نشین را به عنوان یک فرد مترود میبینیم در صورتی که اهمیت به حاشیه نشینی یکی از مهم ترین مباحث مدیریت شهری در دنیا است. بخش تاثیرگذار و نیروهای کار جامعه ما همین حاشینه نشین ها هستند ولی به علت ضعف در دارا بودن امکانات مختلف شهری آهسته آهسته به سمت بزه کاری سوق پیدا می کنند. اشتغال جوانان حاشینه نشین به درستی تامین نشده است.
اگر در حاشیه شهر تهران بنگاه های اقتصادی با محوریت بخش خصوصی عملکرد خوبی داشتند بدون شک جوان ما مجبور نبود هر روز با طی مصافت چند کیلومتری از محل زندگی خود به محل کار برود. حاشینه نشین ها به شهرهای بزرگ می روند ، چه برای کار و چه برای تفریح و گذران وقت. باید قبول کنیم که در چند دهه گذشته برای قشر حاشیه نشین تصمیم های خوبی اتخاذ نکرده ایم.
ناصرعامری در ادامه سخنان خود در مورد راه کار این مسئله گفت:برای برطرف کردن اختلاف جامعه ما با جامعه به معنای واقعی شهری باید چند کار اساسی را انجام داد.شوراهای شهر طرح هایی را آماده کنند تا برای ایجاد اشتغال از راه دور برنامه ریزی شود و با پیشنهادهای زیر بنایی به دولت طرح های جامع خود را پیرامون ایجاد اشتغال در حاشیه شهرها ارائه دهند.
عضو اتاق بازرگانی ایران و چین درباره نقش جوانان در جامعه شهری اشاره کرد و گفت: باید جوانان را در زمینه مدیریت شهری فعال کرد. ما هر وقت به جوانان اعتماد کردیم موفق بودیم نیروی جوانی و خلاقیت در ارائه کارها بسیار مهم است. اگر جوان متخصص در مقام مشاور و یا عامل اقتصادی و فرهنگی فعالت کند جامعه تغییر چشم گیر و محسوسی خواهد داشت.
جوانان شاد جامعه شاد را می سازند. هدف مدیریت شهری تربیت جوانان شاد و سرزنده است. با تشکل های مردم نهاد در بخش جوانان می توانیم به این هدف نزدیک شویم. در اختیار قراردادن بنگاه های اقتصادی زود بازده برای جوانان و وام های بلند مدت به تعاونی ها و نیز حمایت از طرح های دانشمندان جوان در زمینه های مختلف وظیفه مدیران شهری و نماینده گان شورای شهر است.
عضو اتاق بازرگانی تهران با اشاره به مقفول ماندن اهمیت مسئله معلولان در شهر تهران گفت: جمعیت معلولان شهر ما بسیار زیاد شده است باید دانست که ما تاکنون چه فعالیت های مفیدی در این زمینه داشتیم ؛ حقیقتا شورای شهر و مدیران شهری چقدر با قانون گذاری به کمک معلولان آمده اند؟
امروز کودک بی سرپرست و معلول ما را به اماکن ورزشی و تفریحی راه نمی دهند! چشم های خودمان را باز کنیم. قوانی مربوط به تسهیل حقوق معلولان اجرا نمی شود.حتی در معابر شهری به این قشر احترام نمی گذاریم. معلولان نمی توانند آزادانه با وسائل نقلیه عمومی به نقاط مختلف شهر بروند.
راهکار تمام مشکلات در قانون گذاری و نظارت ناصحیح است. در قانون آمده که یک درصد از استخدام های نهادهای دولتی باید از معلولان باشد. با نگاه عمقی درمیابیم که این قانون اجرا نشده است. معلولان باید وام بگیرند آن هم با کارمزد بسیار کم تا بتوانند کار ایجاد کنند.
من بارها در رسانه های مختلف دیدم که کارآفرین های معلول چقدر موفق بودند و حتی برای افراد زیادی استغال زایی کردند. نماینده گان شورای شهر تهران چقدر دغدغه معلولین را دارند؟ قانون هایی که اجرا نمی شوند قطعا به درد معلولان نمی خورد.نوشتن طرح ها و لایحه های کارشناسی شده در پارلمان شهری تهران از فعالیت های مهمی است که باید توسط مدیران شهری انجام شود.
کاندیدای پنجمین دوره شورای شهر تهران در پاسخ به این پرسش که شعار شما در انتخابات پیش رو چیست گفت: شعار من بسیار ساده اما پر مفهوم است. "شهر من بخند" . مردم ما نمی دانند شاخص سرزندگی و نشاط شهروندان ما بسیار کم است و این مسئله هر تهرانی را به فکر وا می دارد.
جای خالی فستیوال های فرهنگی و هنری و نیز برنامه های تفریحی صحیح همگام با رعایت اخلاق و هنجاری های دینی در شهر ما کمرنگ است . مشکلات اقتصادی و بزه کاری و نیز اعتیاد نفس مردم را گرفته و آنها حتی اگر بخواهند هم نمی توانند شاد باشند.
ابتدا باید دغدغه های اقتصادی و فرهنگی مردم رفع شود و سپس افراد شاد زیستن را تجربه کنند. شاد زیستن حق همه اقشار جامعه ما است. ایجاد اشتغال و ارائه طرح های بلند مدت برای جوانان و مدیریت فرآیند های ارتباطی و فرهنگی ما را به شهری شاد نزدیک می کند.
ناصرعامری در پایان ابراز امیدواری کرد که با شورای شهر قوی می توانیم پایتخت را اداره کنیم و نیز بر عملکرد شهرداری نظارت کنیم. نامزد شورای شهر تهران ادامه وضعیت موجود مدیریت شهری تهران را نگران کننده خواند و هدف اصلی خود ارائه برنامه های عملی برای هرچه بهتر شدن فضای مدیریت شهری دانست.
کد مطلب: 11768
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcc4mqs.2bqse8laa2.html