تدارک گستردهی سيما برای رمضان ۹۳
25 خرداد 1393 ساعت 16:15
در جلسهی شورای معارف دربارهی جزئيات ويژه برنامههای معارفی شبكهها برای ايام ماه رمضان تبادلنظر شد.
در جلسهی شورای معارف دربارهی جزئيات ويژه برنامههای معارفی شبكهها برای ايام ماه رمضان تبادلنظر شد.
به گزارش تحریرنو از روابطعمومی رسانهی ملی، در اين جلسه جدول پخش شبكهی مجازی تلاوت بهگونهای تنظيم شد كه در هر ساعت از روز يكی از شبكههای سيما، تلاوت، جمعخوانی قرآن و تلاوتهای نوجوانان را از شهر تهران و نيز شهرهای ديگر كشور پخش خواهند كرد.
سخنرانی بيش از ۱۵۰ تن از مراجع، روحانيان و كارشناسان دينی در شبكههای سيما، بهگونهای كه تداخل سخنرانی همزمان در چند شبكه وجود نداشته باشد، از ديگر مصوبات اين جلسه بود.
در اين جلسه با حضور معاون سيما، مقرر شد شبكههای يک، قرآن و جامجم ويژهبرنامهی افطار داشته باشند و ساير شبكهها برنامههای اجتماعی ديگری با حال و هوای ماه رمضان تدارک بينند. برنامهی ماه عسل از شبكهی سه و پوشش جشنهای قرآنی رمضان در شبكهی تهران از جمله برنامههای اجتماعی ويژهی اين ايام معرفی شد.
معاون سيما در اين جلسه ضمن قدردانی از تلاشهای مديران و برنامهسازان معارفی در شبكههای سيما، به نامگذاری امسال بهعنوان "سال قرآن و معارف در سيما" اشاره كرد و از آنها خواست هر شبكه، شورای راهبردی با حضور استادان و صاحبنظران معارفی دانشگاه و حوزه تشكيل دهد كه مسلط به امور رسانه باشند تا برای تهيهی پيامهای قرآنی و معارفی و جانمايی آنها در همهی ساختارهای برنامهسازی اقدام شود.
وی افزود: راهكارها، تذكرات و نظارت راهبردی اين شوراها بايد قطبنمای حركت شبكههای سيما بر محور انديشه دينی و معارفی باشد.
دكتر دارابی خطاب به مديران گروههای معارف شبكههای سيما تاكيد كرد از ساختارهای تكراری و خنثی برای ساخت برنامههای معارفی پرهيز و از قالبهای متنوع و متفاوت برنامهسازی برای جلبنظر مخاطبان استفاده كنند.
همچنين بدينمنظور مصوب شد كه شبكههای يک، دو، سه و تهران هركدام دو مجموعهی تلويزيونی و ۵ تا ۷ تله فيلم را با مشاركت گروههای معارف توليد كنند.
همچنين در خصوص مجموعههای تلويزيونی نوروزی شبكههای سيما نيز مديران گروههای معارف شبكهها موظف شدند پيامهای معارفی مناسب را بهشكل كوتاه و جذاب برای جانمايی، در اين برنامههای نمايشی تهيه و در اختيار گروههای فيلم و سريال قرار دهند.
وی با اشاره به پخش بيش از ۳۰ برنامه و پخش برنامهی گفتوگوی تنهايی با چهرههای علمی، فرهنگی كشور در ماه رمضان، از مديران معارف سيما خواست تا در زمانهای افطار و سحر برنامههای كوتاه و جذابی تدارک ببينند كه فضای روحانی و معنوی اين لحظات برای روزهداران شيرينتر كند و برای تحقق اين هدف از ساختارهای متنوع و جذاب استفاده كنند.
دارابی، مناجاتهای كوتاه و پرشور و نيز ساخت مستندهای فاخر معارفی و قرآنی را از جمله اين قالبها و مناسب برای توليد برنامههای معارفی دانست و با اشاره به اثرگذاری برنامهی حديث سرو از مديران خواست توليد برنامههايی از اين دست را افزايش دهند.
وی همچنين اهتمام بر ساخت برنامههايی برای آشنايی با قرآنكريم، نهجالبلاغه، احكام و صحيفهی سجاديه در برنامههای معارفی سيما گفت: با وجود مشكلات مالی، معاونت سيما تمام تلاش خود را بهكار خواهد بست تا هيچ مشكلی برای ساخت برنامههای معارفی در سيما وجود نداشته باشد.
دكتر دارابي با اشاره به اينكه، پاسخ به شبهات دينی كار بسيار تخصصی و نيازمند پژوهشهای مستند است، گفت: پاسخ به شبهات بايد در شبكهها دارای اتاق فكر مشترک با علمای حوزه، محدود شود تا بهجای پاسخ به شبهات، خدای ناكرده شبههزايی نداشته باشيم.
معاون رئيس رسانهی ملی در امور سيما ساخت برنامههای پاسخ به سوالات دينی را در همهی شبكهها ضروری دانست و گفت: در ايام مبارک رمضان بايد به احكام روزه توجه شود و با دعوت كارشناسان به سوالات مخاطبان پاسخ داد.
بررسی ويژهبرنامههای متنوع شبكههای سيما برای افطار و سحر و نيز سريالها و تلهفيلمهاي تدارک ديدهشده برای اين ايام از ديگر موارد بررسیشده در اين جلسه بود.
کد مطلب: 603
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcca1qe82bqx.la2.html