رئیس قوه قضاییه عنوان کرد؛
آمادگی دستگاه قضا برای کاهش مشکلات حقوقی خانواده های ایتام
4 دی 1400 ساعت 16:31
رئیس قوه قضاییه گفت: دستگاه قضا آمادگی کاملی برای کاهش مشکلات حقوقی و قضایی ایتام و خانوادههای آنها دارد.
رئیس قوه قضاییه گفت: دستگاه قضا آمادگی کاملی برای کاهش مشکلات حقوقی و قضایی ایتام و خانوادههای آنها دارد.
به گزارش تحریرنو به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلام محسنی اژهای در صد و هفتاد و ششمین روز از مسئولیت خود در جایگاه ریاست دستگاه قضا، صبح امروز با حضور در مؤسسه خیریهای واقع در شهرستان ملارد و در جمع ایتام تحت پوشش این مؤسسه حضور یافت.
رئیس عدلیه طی سخنانی خطاب به ایتام، مسئولان و خیرین این مؤسسه اظهار کرد: اهتمامی که مدیران این مؤسسه در گردآوری ایتام و ارائه آموزشهای قرآنی به آنها دارند هم جای تقدیر دارد و هم وظیفه ما به عنوان مسئولان کشور را سنگینتر میکند.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به اجری که خداوند متعال به پاس زحمات، تلاشها، مجاهدتها، نیتها و زجرهای متحمل شده از سوی مقربین درگاه الهی به آنها عطا میکند، گفت: پیامبر گرامی اسلام که آبرومندترین و والاترین مقام انسانها در نزد خداوند متعال هستند در شرایطی دوران کودکی خود را سپری کردند که در بدو تولد، پدرشان در قید حیات نبودند و در کودکی مادرشان هم از دنیا رفت و پدربزرگشان که سرپرستی ایشان را عهدهدار بودند نیز در زمانی که پیامبر اکرم (ص) ۸ ساله بودند دار فانی را وداع گفتند.
رئیس عدلیه در جمع ایتام این مؤسسه خیریه بیان کرد: پیامبر مکرم اسلام که «رحمة للعالمین» بودند از بدو تولد یتیمی را تجربه کردند، اما همین فرد یتیم بالاترین مقام را نزد پروردگار متعال به دست آورد و خداوند بیشترین و بالاترین شرح صدر را به ایشان عطا کرد.
حجتالاسلام محسنی اژهای با بیان اینکه گاهی اوقات برخی سختیها و گرفتاریها کمر هر انسان معمولی را میشکند، ولی وقتی خداوند متعال اراده کند، یک فرد یتیم میتواند به بالاترین مقام برسد، اظهار کرد: وقتی انسان با خدا باشد و دل به خدا بدهد سختیها برای او آسان میشود و جز پروردگار متعال هیچ چیز در چشم او بزرگ نخواهد بود و هیچ مانعی برایش بن بست ایجاد نمیکند.
حجتالاسلام محسنی اژهای با بیان اینکه شاید گفته شود که انبیا و ائمه اطهار در تاریخ استثنا هستند و در مورد افراد دیگر این موضوع صدق نمیکند افزود: امام خمینی (ره) هم در همان حوزهای درس میخواند که بقیه حوزویان در آنجا تلمذ میکردند، اما آنچه که سبب شد امام خمینی (ره) به آن جایگاه و مرتبه بالا برسد دلدادگیاش به خداوند متعال بود که سبب شده بود سختیها برایش آسان شود.
رئیس قوه قضائیه همچنین با اشاره به ویژگیهای ممتاز و برتر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: بسیاری از مردم ایران و سایر مناطق دنیا در طول حیات خود یک بار هم حاج قاسم را ندیده بودند، اما دلیل آشنایی آنها و احساس قرابت و نزدیکیشان با این شهید بزرگوار آن بود که حاج قاسم برای خدا به میدان آمد و پروردگار متعال هم به او اجر و عظمت داد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با اشاره به مراسم تشییع حماسی و شکوهمند پیکر مطهر حاج قاسم سلیمانی در سال ۹۸ در نقاط مختلف عنوان کرد: جمعیت فراوان و بیشمار، تنوع مثالزدنی اقشار و طیفهای گوناگون مردم و همچنین شور و حال وصفناپذیر دلدادگان به حاج قاسم سلیمانی، باعث شد که این تشییع در حافظه تاریخ ماندگار شود.
رئیس عدلیه در ادامه، قیام، جنگ و صلح حاج قاسم سلیمانی را در راستای جلب رضایت الهی دانست و گفت: با وجود آنکه حاج قاسم سلیمانی در برابر دشمن مقتدرانه، شجاعانه و با صلابت ظاهر میشد و در میدانهای نبرد با دشمنان، ترس و رعب عجیبی در دل دشمن ایجاد میکرد، اما در برابر فرزندان شهدا و ایتام، مهربان، خاضع، متواضع و رقیقالقلب بود.
حجتالاسلام محسنی اژهای افزود: هرکسی با خدا باشد و دل به خدا و آموزههای قرآن بدهد، عزت، شرافت، قدرت و آنچه برای انسان سربلندی به همراه میآورد را در این دنیا و آخرت کسب خواهد کرد.
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود از آمادگی دستگاه قضا برای همکاری با مؤسسات خیریه، ایتام و خانوادههایشان در راستای کاستن از مشکلات حقوقی و قضائی آنها خبر داد و خواستار طراحی و تدوین سازوکاری مشخص برای این موضوع شد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه دستوراتی را به مقامات ذیربط قضائی در این خصوص صادر کرد و افزود: «برگزاری کلاسهای حقوقی با حضور وکلا، کارشناسان، قضات و دادستان ها»، «در اختیار قرار دادن وکلا و کارشناسان برای انجام امور حقوقی و قضائی با بکارگیری ظرفیت مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه»، «اعطای تخفیفات در مواردی که قانون اجازه میدهد» و «کاهش هزینههای دادرسی»، از جمله مواردی هستند که قوه قضائیه میتواند در خصوص آنها به ایتام، خانوادهها، مربیان و مؤسسات آنها خدمات ارائه دهد و مسئولان مربوطه در دستگاه قضا با همکاری و کمک رابطین و خانوادههای ایتام در زمینه تهیه سازوکاری مشخص برای اجرایی شدن این موارد فعال شوند.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه اگر قانون در رابطه با ارائه خدمات قضائی به ایتام و خانوادههای آنها نیازمند اصلاح است، حتماً باید این اصلاحات در قانون صورت بگیرد، اظهار کرد: قوه قضائیه آمادگی دارد برخی امور همسنخ در خصوص ایتام و خانوادههایشان را به شعب خاص واگذار کند.
کد مطلب: 21217
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdccmiqi.2bqss8laa2.html