یک کارشناس؛

"حدف چهار صفر" به پول ملی هویت می‌دهد

14 مرداد 1398 ساعت 13:29

یک کارشناس بانکی حذف چهار صفر از پول ملی را در بازیابی هویت و تقویت پول کشور موثر دانست.


یک کارشناس بانکی حذف چهار صفر از پول ملی را در بازیابی هویت و تقویت پول کشور موثر دانست.

به گزارش تحریرنو ؛ هیات دولت در جلسه خود به ریاست حسن روحانی، لایحه پیشنهادی بانک مرکزی مبنی بر تغییر واحد پول ملی از ریال به تومان و حذف چهار صفر را به تصویب رساند. با مصوبه هیات دولت در رابطه با حذف چهار صفر از پول ملی واحد تومان، ۱۰ هزار ریالی یک تومان جدید خواهد بود؛ یعنی حذف چهار صفر از ریال و سه صفر از تومان. در این حالت ۵۰۰ هزار ریال ۵۰ تومان، ۲۰۰ هزار ریال ۲۰ تومان، ۱۰ هزار ریال یک تومان و ۵۰ هزار ریال پنج تومان جدید در واحد پول ملی ایران می‌شود.

البته این لایحه در دولت مصوب شده و باید برای نهایی شدن در مجلس نیز به تصویب برسد و پس از آن در دستور کار قرار گیرد.

در این باره ساسان شاه‌ویسی با بیان اینکه تقویت ذهنی و سیاستی در کنار اصلاح روش‌ها در ثبات اقتصادی بسیار کارا خواهد بود، اظهار کرد: در این مسیر نیز تغییر واحد پول از ریال به تومان با حدف چهار صفر از آن موجب تقویت پول می‌شود.

وی افزود: اگر در مهندسی اقتصادی کشور درست عمل و ارزیابی شود، شاهد برخی چالش‌ها در زمینه حفظ ارزش پول ملی، اعتمادسازی اقتصادی و هویت پول هستیم.

این کارشناس، یکی از مولفه‌هایی که می‌تواند در چالش‌های اقتصادی به ویژه در خصوص ارزش پول ملی کارکرد داشته باشد، را تقویت پول ملی با استفاده از ابزارهای اقتصادی و سیاست‌گذاری صحیح دانست و گفت: بر این اساس حذف چهار صفر از پول ملی در شرایط کنونی سیاست صحیحی است و می‌تواند در تقویت ارزش پول مفید باشد.

شاه ویسی با بیان اینکه تغییر نام پول ملی و حذف صفرهای آن یکی از ابزارهای بازسازی و ارزش‌گذاری پول ملی است، ادامه داد: البته باید به مطالبات اقتصاد کلان و خرد در اجرای این سیاست توجه کرد، چرا که بدون نگریستن به واقعیت‌های اقتصادی، هیچ سیاست‌گذاری به اهداف خود نخواهد رسید.

وی با تاکید بر اینکه امروز اتفاق نظر بر حذف چهار صفر از پول ملی وجود دارد، گفت: البته شاید در نوع تکنیک و اجرای آن بحث‌هایی نیز به وجود آید، اما وقتی پول تبعی را جایگزین پول واقعی می‌کنیم، شرایطی در اقتصاد به وجود خواهد آورد که اگر با سیاست‌گذاری صحیح به مرحله اجرا درآید، قطعاً آثار آن نیز مثبت خواهد بود.

این کارشناس افزود: در شرایط کنونی اقتصاد که رابطه و وابستگی پول ملی به ارزهای خارجی به خصوص دلار کاهش یافته است، ضروت دارد شمایل و عنوان پول ملی نیز بر اساس شرایط کنونی تغییر یابد، چراکه بازسازی پول ملی در اقتصاد در مواجهه با سایر ارزهای خارجی ارزش آن را تقویت خواهد کرد.

برپایه این گزارش آن چیزی که پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت، از اهداف تصمیم جدید دولت گفته است، این تصمیم با هدف حفظ کارایی پول ملی، تسهیل و بازیابی نقش ابزارهای پرداخت نقد در تبادلات پولی داخلی، هماهنگی با آنچه در فرهنگ و عرف جامعه درباره واحد پول ملی رواج یافته است، اتخاذ شده است

همچنین کاهش هزینه چاپ و نشر اسکناس و سکوک و نیز رفع مشکلاتی از قبیل استفاده از ارقام بزرگ در مبادلات ساده روزمره، معضلات شمارش و حمل حجم بالای اسکناس و سکه و خارج شدن مسکوکات از چرخه مبادلات اقتصادی کشور، از دیگر اهداف لایحه یاد شده است.


کد مطلب: 19085

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdccpxqs.2bqo48laa2.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir