رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران در نشست خبری اعلام کرد؛

روش های دیجیتالی در دندنپزشکی در خدمت سلامت دهان و دندان

6 دی 1396 ساعت 13:03

دکتر باقر شهنی‌زاده رئیس ضمن اشاره به استفاده از روش های روز دنیا در دندانپزشکی گفت: در حال حاضر روش های دیجیتالی در دندانپزشکی استفاده می شود که می تواند به سلامت دهان و دندان کمک کند.


دکتر باقر شهنی‌زاده رئیس ضمن اشاره به استفاده از روش های روز دنیا در دندانپزشکی گفت: در حال حاضر روش های دیجیتالی در دندانپزشکی استفاده می شود که می تواند به سلامت دهان و دندان کمک کند.

به گزارش تحریرنو ؛ دکتر باقر شهنی‌زاده رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران در نشست خبری دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران با اشاره به استفاده از روش های روز دنیا در دندانپزشکی اظهارداشت: در حال حاضر روش های دیجیتالی در دندانپزشکی استفاده می شود که می تواند به سلامت دهان و دندان کمک کند.

وی با بیان این مطلب که دستگاه های عصب کشی اتوماتیک طول ریشه دندان را اندازه گیری می کند، افزود: برای استفاده از این فناوری باید علم آن را داشته باشیم و یاد بگیریم کجا این فناوری را استفاده کنیم.

شهنی‌زاده در ارتباط با جایگاه دندانپزشکان عمومی کشور در تشخیص بیماری های دهان و دندان گفت: هر دندانپزشک عمومی موظف است در طول سال ۲۵ امتیاز را از طریق آموزش های دندانی کسب کند که بعد از ۵ سال با گرفتن ۱۲۵ امتیاز امکان تمدید پروانه مطب او فراهم می شود.

وی در ارتباط با سفرهای تجاری که برخی شرکت های دندانپزشکی برگزار می کنند، گفت: مسافرتی که با هدف تجارت باشد، مفهوم خودش را دارد اما ما معتقدیم این قبیل مسافرت ها نمی تواند جای آموزش های علمی را بگیرد.

شهنی‌زاده همچنین با بیان این مطلب که خطاهای دندانپزشکی خسارت غیرقابل جبران به دنبال ندارد، افزود: خطاهایی که در دندانپزشکی اتفاق می افتد قابل برگشت است.

در ادامه این نشست خبری دکتر لیلا عطایی رئیس دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران از رویکرد بیمه ها و وزارت بهداشت در حوزه سلامت دهان و دندان انتقاد کرد.

وی با عنوان این مطلب که رویکرد بیمه ها و وزارت بهداشت به سلامت دهان و دندان، درمانی است، گفت: تنها کاری که وزارت بهداشت انجام داده یک فلورایدتراپی در مدرسه بوده که البته انجام همین کار هم جای شک و شبهه دارد چون اگر این کار در شرایط نامناسب انجام شود، خیلی کارایی نخواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه ما باید به سمت پیشگیری برویم تصریح کرد: بایستی خانواده ها متقاعد شوند تا فرزندان خودشان را هر ۶ ماه تا یک سال نزد دندانپزشک برده و این هزینه را دولت باید متقبل شود.

در ادامه دکتر اسماعیل یاسینی متخصص دندانپزشکی ترمیمی با بیان این مطلب که یک ماده قندی بعد از مصرف بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می کشد تا میکروب های دهان فعال شود و ایجاد پوسیدگی کند، گفت: پیشنهاد ما این است که حداقل دهان را با آب شستشو دهند که مواد قندی از روی دندان ها برداشته شود.

وی با بیان این مطلب که در حال حاضر بیمه ها فقط هزینه دندان کشیدن را پرداخت می کنند، افزود: اگر بیمه ها به جای دندان کشیدن هزینه پرکردن را پوشش دهند، منجر به خالی شدن دهان از دندان ها نمی شود.

یاسینی در ارتباط با روش های سفید کردن دندان ها گفت: بلیچینگ کم ضررترین روش برای سفید کردن دندان ها است اما باید بدانیم که برای همه دندان ها این روش جواب نمی دهد.

وی با توصیه به اینکه برای دندان های حساس نمی بایست از روش بلیچینگ استفاده کرد، افزود: این روش برای همه بیماران قابل استفاده نیست.

همچنین دکتر لیلا صدقی دبیر اجرایی علمی کنگره نیز از ارسال ۳۰۰ مقاله به این کنگره خبر داد و گفت: ۱۴۵ مقاله از این تعداد انتخاب شده که طی ۴ روز در ۳۷ پنل ارائه می شود.

دکتر علی کاوسی متخصص رادیولوژی دهان و فک و صورت هم با اشاره به نقش مهم رادیولوژی در تشخیص ضایعات اولیه دهان و دندان و فک و صورت تاکید کرد: متاسفانه ترس و نگرانی از گرفتن رادیوگرافی در بین مردم وجود دارد که می بایست گفت با دیجیتال شدن تصویربرداری ها این ترس و نگرانی معنا و مفهومی ندارد.

وی با بیان این مطلب که کمترین میزان تشعشع را رادیوگرافی دارد، افزود: این میزان تشعشع برابر با دوز چهار روز اشعه محیطی است.

در بخش دیگری از این نشست دکتر نرگس بارفروش جراح و متخصص بیماری های لثه و ایمپلنت با اشاره به گرایش روزافزون به درمان های ایمپلنت گفت: آنچه مسلم است با توجه به اینکه ایمپلنت نیاز بیماران است، اما باید بدانیم بیماری های اطراف ایمپلنت هم زیاد شده است.

وی با طرح این موضوع که چه معیارهایی برای کشیدن یا نکشیدن دندان ها وجود دارد، افزود: اگر قرار شد که دندان کشیده شود باید بدانیم که چه موقع ایمپلنت بگذاریم. زیرا با تشخیص درست، کار به درمان های پیچیده نمی رسد.


کد مطلب: 14350

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdccx1qs.2bq0p8laa2.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir