ابوذر ابراهيمی‌تركمان خبرداد؛

گفتگو و عقلانيت در سيره امام رضا (ع) شعار بخش بين‌الملل جشنواره چهاردهم

12 مرداد 1395 ساعت 15:20

رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: شعار محوری بخش بين‌الملل چهاردهمين جشنواره بين‌المللی امام رضا (ع) گفتگو و عقلانيت در سيره امام رضا (ع) است.


رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: شعار محوری بخش بين‌الملل چهاردهمين جشنواره بين‌المللی امام رضا (ع) گفتگو و عقلانيت در سيره امام رضا (ع) است.

به گزارش خبرنگار تحریرنو، نشست خبری "تشريح برنامه‌های بخش بين‌الملل چهاردهمين جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع)"صبح ظهرامروز۱۲ مردادماه ۱۳۹۵ با حضور"ابوذر ابراهيمی‌تركمان" رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رييس شورای امور بين‌الملل جشنواره امام رضا (ع)، "سيد جواد جعفری" رييس بنياد بين‌المللی امام رضا (ع) و اصحاب رسانه در محل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار ودر این نشست خبری "ابوذر ابراهيمی‌تركمان" رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهارداشت: امروزه جهالت مدرن در دنيا به تعبير مقام معظم رهبری حاكم شده است.

رييس شورای امور بين‌الملل جشنواره امام رضا (ع) تصریح کرد:گروه‌های تكفيری كه جهان اسلام را درگير تنش كرده‌اند، گروه‌هايي هستند كه به دليل گرفتاري در جهالت مدرن، مسلمانان را در آستانه آسيب قرار دادند و از ۱۴ سال قبل و با برگزاري جشنواره بين‌المللي امام رضا (ع) عطر و شميم معنوي دهه كرامت در كشور ما پيچيده است و از جشنواره هفتم به بعد، اين جشنواره به صورت بين‌المللي برگزار شد و مورد توجه كشورهاي بسياري قرار گرفت و سبب شد تا هنرمندان و فرهيختگاني از كشورهاي متعدد، با خلق آثار فرهنگي و هنري خود مانند شعر، كتاب، آثار هنری ارادت خود به امام رضا (ع) را نشان دهند.

وی خاطرنشان کرد: شعار محوري بخش بين‌الملل چهاردهمين جشنواره بين‌المللي امام رضا (ع) گفتگو و عقلانيت در سيره امام رضا (ع) است كه با توجه به حديثي كه در ابتدا قرائت شد، انتخاب شده و افتتاحيه بخش بين‌الملل اين جشنواره ۲۱ مرداد و زمان برگزاري آيين اختتاميه نیزاز روز شنبه ۲۳ مرداد خواهد بود.

ابراهيمی‌تركمان عنوان داشت: با توجه به اينكه آيسسكو (اجلاس وزاري فرهنگ كشورهاي اسلامي) شهر مشهد را به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام در سال ۲۰۱۷ انتخاب كرده است، بخش بين‌الملل جشنواره امام رضا (ع) امسال در شهر مشهد مقدس برگزار خواهد شد و بخش بين‌الملل جشنواره توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار مي‌شود و نهادهایی همچون بنياد بين‌المللي امام رضا (ع)، آستان قدس رضوي، مجمع جهانی اهل بیت (ع)، مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي، جامعة المصطفی العالمیه، وزارتخانه‌هاي آموزش و پرورش، علوم و امور خارجه، دانشگاه پيام نور و كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان در برگزاري این بخش مشارکت دارند.

وی از راه‌اندازي دبیرخانه دايمی بخش بین‌الملل جشنواره امام رضا (ع) و استقرار آن در اداره‌کل امور فرهنگی ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، خبر داد و افزود: بيش از ۷۷ كشور مجري برگزاري چهاردهمين جشنواره امام رضا (ع) در بخش بين‌الملل هستند و در اين دوره از جشنواره از ۸ خادم بين‌المللي فرهنگ رضوي از كشورهاي آذربايجان، اندونزي، بريتانيا، بلژيك، پاكستان، سنگال، عراق و لبنان، تجليل خواهد شد وهمچنين ۱۸ نفر از خادمين فرهنگ رضوی كه مربوط به ادوار گذشته بوده‌اند و در حوزه اروپا، آمریکا و آفريقا مستقر هستند، از ميهمانان اين دوره محسوب مي‌شوند.

رييس شورای امور بين‌الملل جشنواره امام رضا (ع) ادامه داد:علاوه بر اين ۱۸ تن، اين جشنواره ميزبان ۲۶ ميهمان بين‌المللي از ۲۶ كشور مختلف خواهد بود و آماده‌سازي و تهيه بسته‌هاي فرهنگي رضوي و ارسال آن به ۴۵ نمايندگي فرهنگي ايران در خارج از كشور، از ديگر اقدامات بخش بين‌الملل جشنواره امام رضا (ع) است ودر بخش بين‌الملل جشنواره همچنين كارگروه‌هاي علمي و تأليف و نشر آثار رضوي آغاز به كار كرده و فعاليت‌هاي مناسبي انجام داده است كه در تبيين جايگاه امام رضا (ع) در جهان بسيار مؤثر است.

وی ابرازداشت: در اين دوره، به پژوهشگران فرهنگ رضوي در خارج از كشور توجه ويژه‌اي شده و در بخش بين‌الملل جشنواره نسبت به شناسايي نسخ خطي در حوزه فرهنگ رضوي با تشکیل کمیته علمی و با حضور پژوهشگران بين‌المللي حوزه فرهنگ رضوی، تلاش‌هاي مناسبي صورت گرفته است و امسال شاهد پرداختن به اين موضوع خواهيم بود و مؤسسه انتشارات بين‌المللي الهدي، وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي نيز در چهاردهمين جشنوراه بين‌المللي امام رضا (ع) اقدام به انتشار مقالات برتر پيش‌همايش بانوان مروج فرهنگ رضوي كرده است.

ابراهيمی‌تركمان تاکید کرد: مؤسسه انتشارات بين‌المللي الهدی همچنين پروژه كتابشناسي امام رضا (ع) را آغاز كرده و با انتشار آن به زبان‌هاي مختلف، در سراسر جهان قابل استفاده خواهد شد. تجدید چاپ کتاب "امام مهربانی‌ها" به ۳ زبان انگلیسی، عربی، فارسی، از ديگر اقدامات مؤسسه الهدي در اين باره است و فراخوان‌هاي مرتبط با جشنواره امام رضا (ع) به خارج از كشور ارسال و توسط نمايندگي‌هاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در سراسر جهان توزيع شدند واستفاده از بهينه از ظرفيت فضاي جازي براي تبيين فرهنگ رضوي در سراسر جهان، از ديگر مواردي است كه در اين دوره از جشنواره به آن تأكيد شده و مورد استفاده قرار است.

وی هم‌افزايي و استفاده از خرد جمعي براي معرفي فرهنگ رضوي در كشورهاي ديگر به ويژه در كشورهاي همجوار را بسيار مؤثر عنوان كرد و گفت: دريافت آثار شاخص و درخور توجه از كشورهاي محتلف به ويژه از آسياس مركزي و منطقه قفقاز، از جمله نتايج اين هم‌افزايي است و برگزاري جشنواره امام رضا (ع) و بخش بين‌المللي آن، تأثير بسيار زيادي در شناخت فرهنگ رضوي در بسياري از كشورها داشته است.

رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: تأليف و ترجمه كتاب، سرودن شعر و خلق آثار هنري با موضوع امام رضا (ع) و همچنين اهتمام به گسترش فرهنگ رضوي با تأسيس مدارس، حوزه‌هاي علميه و يا سخنراني در رسانه‌هاي عمومي و مراكز علمي را از شاخص‌هاي انتخاب و دعوت ميهمانان خارجي براي شركت در اختتاميه جشنواره بين‌المللي امام رضا (ع) برشمرد و براي اينكه ميان اين خادمين رضوي حلقه ارتباطي وجود داشته باشد، سال گذشته مجمع جهاني خادمين رضوي را بنيان گذاشتيم كه امسال فعاليت‌هاي خود را به صورت رسمي آغاز خواهد كرد.

وی درباره نتايج حاصل از برگزاري جشنواره امام رضا (ع) به صورت بين‌المللي یادآورشد: با توجه به ويژگي‌هاي مكتب اهل بيت (ع) و امام رضا (ع) برگزاري اين جشنواره به صورت بين‌المللي سبب شده تا علاقمندي بيشتري نسبت به اهل بيت (ع) در كشورهاي مختلف ايجاد شود و فرهنگ رضوي از مرزهاي داخلي فراتر رفته و به كشورهاي ديگر هم برسد و افراد برتر و برگزيده خارجي جشنواره امام رضا (ع) با بازگشت به كشور خود، اهتمام و توجه بيشتري در خلق آثار فرهنگي و هنري با موضوع امام رضا (ع) پيدا مي‌كنند كه به گسترش فرهنگ رضوي در جهان منجر مي‌شود.اين افراد حتي در حوزه جذب زائر براي بارگاه و حرم مطهر امام رضا (ع) پيشگام بوده‌اند.

رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي درپایان گفت: اميدوارم اين جشنواره در سال‌هاي آينده نيز به اين سبک و سياق تداوم يابد و به دنيال آن هستيم تا جشنواره در سال‌هاي آينده در كشورهاي مختلف به عنوان يك حركت بومي برگزار شود. مانند تركمنستان كه دولت اين كشور هر سال و در ايام سالروز ولادت امام رضا (ع) در منطقه قدمگاه در شهر مرو، جشنواره امام رضا (ع) را با حضور شخصيت‌هايي از تركمنستان و ايران برگزار مي‌كند كه از اين بابت از دولت تركمنستان، تشكر مي‌كنيم و برخي از ميهمانان بخش بين‌الملل جشنواره امام رضا (ع) ملمان نيستند. آنها پيرواني از اديان مختلف هستند كه به اهل بيت (ع) و امام رضا (ع) علاقه دارند. مانند پروفسور الكك، اديب لبنانی و مشهور جهان عرب كه اشعاری در وصف امام رضا (ع) سروده و ميهمان سال قبل جشنواره بود.

بنابراین گزارش،افتتاحيه بخش بين‌الملل چهاردهمين جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) ۲۱ مرداد ماه سال جاری و زمان برگزاری آيين اختتاميه نیز روز شنبه ۲۳ مرداد خواهد بود.


کد مطلب: 6862

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcd.9092yt0jxa26y.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir