حجتاله ایوبی مطرح کرد:
مشکل سینمای دفاعمقدس کمبود بودجه است
11 اسفند 1393 ساعت 10:33
رئیس سازمان سینمایی گفت: بودجهی این سازمان حتی برای ساخت یک فیلم جنگی هم بهراحتی پاسخگو نیست.
رئیس سازمان سینمایی گفت: بودجهی این سازمان حتی برای ساخت یک فیلم جنگی هم بهراحتی پاسخگو نیست.
تحریرنو: حجتاله ایوبی یکی از بزرگترین مشکلات سینمای دفاعمقدس را کمبود بودجه دانست و گفت: کل بودجهی سازمان سینمایی برای ساخت فیلم در سال ۲۰میلیارد تومان است، درحالیکه ساخت فیلم جنگی با بودجهای زیر ۱۰میلیارد تومان کار بسیار دشواری است و این رقم در مقایسه با فیلمهای جهانی بسیار پایین است.
ایوبی با تایید اینکه سینمای دفاعمقدس بهلحاظ کمی و کیفی نیاز به ارتقا دارد، یادآور شد: با این سینما میتوان شور و احساسات دوران دفاعمقدس را به نسل بعدی منتقل کرد، البته ساخت فیلم در این زمینه مشکلات و دردسرهای زیادی دارد.
رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: دفاعمقدس ظرفیت و گنجینهای است که نتوانستهایم بهطور کامل از آن استفاده کنیم. با این حال سینمای ایران کارنامهی خوبی در زمینهی ساخت فیلمهای دفاعمقدس دارد.
وی در ادامه سینمای دفاعمقدس را برای مردم ایران و دنیا بسیار جذاب توصیف کرد و افزود: حرفهای نگفته زیادی داریم. روابط انسانی بسیاری عجیبی در آن دوره شکل گرفت و شاید با بودجههای اندک هم بتوان این روابط را در سینما نشان داد. همچنان که فیلم "شیار ۱۴۳" با هزینهی کمی ساخته شد، اما بسیار موفق بود.
ایوبی درعینحال تاکید کرد: اگر خواهان دیدهشدن سینمای دفاعمقدس و دینی در دنیا هستیم، باید آثار قوی و استاندارد بسازیم و این همان نکتهای است که مقام معظم رهبری هم بر آن تاکید دارند.
او که شامگاه ۱۰ اسفندماه در برنامهی گفتوگوی ویژهی خبری با موضوع "سینمای دفاعمقدس گنجینهی فراموششده" سخن میگفت، یکی از مشکلات بزرگ سینمای دفاعمقدس را تلقی سفارشی بودن دانست و اظهار تاسف کرد: عدهای تلاش کردند سینمای دفاعمقدس را از کل سینما جدا کنند و آنرا به عدهی خاصی محدود کردند، درحالیکه افراد با نگاهها و دیدگاههای مختلف باید در این زمینه فیلم بسازند ولی گاه هزینهی معنوی ساخت اثر دفاعمقدس را بسیار بالا میبرد.
ایوبی در پایان صحبت خود خواستار شکلگیری ارادهی ملی در ساخت فیلمهای دفاعمقدس شد و تاکید کرد: در کشورهایی که صنعت سینما رشد کرده، فیلمهای درخشان زیادی دربارهی جنگ جهانی ساخته شدهاست، اما کشورهای اروپایی یکسوم بودجهی سینما را از تلویزیون میگیرند و شهرداری و دیگر نهادها هم آنها را همراهی میکنند. ما نیز حرفهای گفتنی بسیاری داریم و از زبان گویای سینما هم برخوردار هستیم، اما با همراهی همهی نهادها میتوانیم آثار درخشان در زمینهی دفاعمقدس و سینمای دینی بسازیم.
در این برنامه با پرویز پرستویی و نادر طالبزاده نیز ارتباط تلفنی برقرار شد.
پرستویی که در کارنامهی هنریاش سابقهی بازی در فیلمهایی همچون "لیلی با من است"، "آژانس شیشهای"،"روبان قرمز"،"به نام پدر" و... را دارد، با تقدیر از ایوبی که در دورهی ریاستش بر سازمان سینمایی رنگوبوی دیگری به سینما داده است، یادآور شد: سال ۷۴ که فیلم "لیلی با من است" را کارکردیم، عدهای گفتند تکهی بزرگتان گوشتان است! دارید با بچههای جنگ شوخی میکنید! اما بچههای جنگ فیلم ما را دیدند و بسیار با آن ارتباط برقرار کردند و آن فیلم بازتاب بسیار خوبی داشت.
این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون با یادآوری مشکلات ساخت فیلم "آژانس شیشهای" ادامه داد: کسانیکه امروزه سردمداری و داعیهی سینمای دفاعمقدس را دارند، شبانه ماشینهای ما را بردند و نوشتند "آژانس گیشهای" بنابراین ساخت فیلم دفاعمقدس مشکلات بسیار زیادی دارد.
پرستویی با اشاره بهمنابع بسیار غنی که میتواند در ساخت فیلمهای دفاعمقدس مورد استفاده قرار بگیرد، افزود: مثلا سوژهای مانند "بابا نظر" بهلحاظ کیفی و معنوی میتواند حتی جلوتر از فیلمی مانند "نجات سرباز وظیفه رایان" باشد.
او درعینحال از برخی لودگیها در برخی از فیلمهای سینمای دفاعمقدس ابراز تاسف کرد و توضیح داد: همهی آدمهای جنگ فاضل و عارف و دانشمند نبودند آنها همین مردم کوچهبازار بودند که وقتی به جبهه رفتند متاثر شدند و برخی شهید و مفقودالاثر شدند اما متاسفانه در دنیای آشوب سینمای دفاعمقدس، گاه آلودگی هم بهوجود آمد و از حربههایی برای فروش استفاده کردیم و متاسفانه این سینما را به لودگی کشاندیم.
پرویز پرستویی در پایان صحبتش گفت: در هشتسال دفاعمقدس یک فرهنگ بهوجود آمد و ساخت فیلم در این زمینه نیازمند بودجهی بالا نیست، حتی اگر بازماندهی خاطرات عزیزان جنگ را مرور کنیم، سوژههای بسیار نابی پیدا میکنیم که میتواند فروش خوبی هم داشته باشد.
همچنین نادر طالبزاده کارشناس و منتقد سینما با بیان اینکه سوژههای زیادی در دفاعمقدس مغفول مانده، خواستار پرداختن به موضوعاتی مانند آغاز جنگ ایران و عراق، کمکهای آمریکا به صدام و مسایلی از این دست شد.
او دربارهی عدم درخشش سینمای دفاعمقدس در عرصهی بینالملل گفت: متاسفانه هرگز نتوانستیم این فیلمها را به خارج از کشور صادر و روشنگری کنیم.
طالبزاده ضعف فیلمنامه را یکی دیگر از مشکلات مهم سینمای دفاعمقدس دانست و افزود: در دورهای هستیم که باید کارهای دفاعمقدس را به غرب نشان دهیم و حوزهی فکری ایجاد کنیم، میتوانیم با یک گروه غربی تولید مشترک داشته باشیم. امروزه حتی با ورود داعش حرفهای بسیاری زیادی داریم و باید وارد لایهی جدیدی شویم.
کد مطلب: 2659
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcd.k0x2yt09na26y.html
تحریر نو
http://tahrireno.ir