سازمان سینمایی کوچک میشود
1 تير 1393 ساعت 11:16
رئیس سازمان سینمایی تاکید بر کوچکسازی این سازمان بهمنظور چابکسازی کرد.
رئیس سازمان سینمایی با تاکید بر اینکه کوچکسازی این سازمان بهمنظور چابکسازی همچنان در دستور کار است، تاکید کرد فعالیتهای سینمایی دولت در بخش بینالملل باید در یک مرکز متمرکز و از این پراکندگی وظایف و فعالیتها خارج شود.
تحریرنو: حجتاله ایوبی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی دربارهی وضعیت موسسهی رسانههای تصویری پس از بحثهایی که پیرامون انحلال این مرکز فرهنگی و هنری مطرح شد، گفت: یکی از برنامههای قطعی رئیسجمهور و زیرمجموعههای اجرایی دولت یازدهم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز شامل آن میشود، کاهش تصدیگری، تراکمزدایی و تمرکززدایی و چابکسازی است و صحبتهای علی جنتی وزیر ارشاد هم در راستای همین اهداف کلی دولت یازدهم بیان شدهاست.
وی با اشاره به تجربهی چابکسازی سازمان سینمایی در بدو ورود به این سازمان توضیح داد: بهمحض ورود به سازمان سینمایی در دو فاز عملیاتی متفاوت به کوچکسازی سازمان در جهت چابکسازی پرداختیم و ۸۰ پست مصوب سازمانی را تحویل دادیم همچنین چندین معاونت موجود در سازمان سینمایی ادغام شدند.
ایوبی در پاسخ به این پرسش که وزیر ارشاد در صحبتهای خود به واگذاری رسانههای تصویری بهبخش خصوصی اشاره کرده و آیا این واگذاری شدنی است؟ گفت: هدف کلی وزیر ارشاد از بیان این صحبت، واگذاری همهی مراکز فرهنگی است که قابلیت واگذاری بهبخش خصوصی را دارد و این صحبت تنها شامل رسانههای تصویری نمیشود بلکه ممکن است بنابر تشخیص، سایر موسسهها و مراکز فرهنگی نیز بهبخش خصوصی سپرده شود. ضمن اینکه در سایهی این واگذاری تصدیگری دولت کمرنگ شود.
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به این مطلب که ممکن است سایر موسسههای زیر مجموعهی سازمان سینمایی نیز کوچکسازی شوند، عنوان کرد: بنیاد سینمایی فارابی، انجمن سینمای جوان، موسسهی رسانههای تصویری، موزهی سینما، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی از جمله مراکز سینمایی در معاونت سینمایی و بعدها سازمان سینمایی بودند که هریک از این مراکز بنابر سیاستهای هر یک از دولتها تغییراتی کردند که بعضی از این تغییرات در جهت بزرگشدن این مراکز بودهاست.
این مدیر سینمایی در ادامه افزود: این درحالی است که در حال حاضر بزرگی برخی از این مراکز مورد نیاز نیست. بر همین اساس در حال بررسی مراکز و میزان کارایی آنها در بدنهی کلی سینمای ایران هستیم و اگر شرایط کوچک سازی فراهم شود قطعا این کار را به انجام خواهیم رساند. ممکن است در جهت چابکسازی فعالیتهای سازمانها برخی از آنها را باهم ترکیب کنیم مثلا ممکن است دو موسسهی رسانههای تصویری و بنیاد سینمایی فارابی در یکدیگر ادغام شود. بنابراین چنین کوچکسازیها همواره در دستور کار وزارت ارشاد بودهاست.
وی در ادامه متذکر شد: در این بین اگر تشخیص دادهشد نیاز به وجود موسسهای خاص نیست و فایدهای برای بدنهی سینمای ایران ندارند مشکلی برای انحلال آن نداریم چراکه معتقدم بهجای وجود سازمانهای کمفایده و یا حتی بیبرنامه بهتر است موسسههایی جدید در انجام فعالیتهای سینمایی تعریف شود. بهعنوان مثال هنوز موسسهای مشخص برای انجام امور بینالملل در سازمان سینمایی وجود ندارد و در حال حاضر این بحث وجود دارد که مجموع فعالیتهای سینمایی در بخش بینالملل را که اکنون به شکل مجزا از یکدیگر در مراکز مختلف سینمایی در حال انجام است در یک مرکز واحد متمرکز کنیم.
رئیس سازمان سینمایی با تاکید بر اینکه پرداختن به امور بینالملل به شکل مجزا در هریک از مراکز سینمایی امری غیرقابل قبول است، بیان کرد: مجموع موسسهها باید بهشکل متمرکز در کنار هم قرار بگیرند. دربارهی رسانههای تصویری هم همین قاعدهی کلی مطرح شدهاست و صحبتهای وزیر ارشاد هم در راستای تمرکز مراکز مختلف سینمایی بوده ولی متاسفانه اینگونه القا شدهاست که صحبتهای وزیر ارشاد در تقابل با سازمان سینمایی بوده است اما حقیقت این نیست.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامهی صحبتهای خود با اشاره به ستاد حمایت و صیانت از آثار فرهنگی و هنری که در این وزارتخانه فعالیت دارد و بحث انحلال آنهم از سوی وزیر مطرح شدهاست، گفت: بهعنوان مثال نوع فعالیتهای ستاد صیانت از آثار فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای وزیر ارشاد توجیه نشدهاست و آقای جنتی دربارهی وجود چنین ستادی در وزارت ارشاد قانع نشدند از همین رو کارشناسان مشغول بررسی کارکرد این ستاد در این وزارتخانه هستند و در صورت تشخیص مبنی بر منحلشدن این تشکیلات قطعا این کار را انجام خواهیم داد.
حجتاله ایوبی در پاسخ به این که دلایل وزیر و اسمبردن از موسسههای رسانههای تصویری و واگذاری این موسسه بهبخش خصوصی چه بوده است؟ گفت: نکتهی مهم این است که هر طرح و برنامهای که مطرح میشود در راستای خدمت به سینما است و در این مورد هم باید متذکر شد که موسسهی رسانههای تصویری همیشه در کنار سینما بوده است اما آنچه باعث نگرانی بخش خصوصی شده ورود این موسسه در مدیریت دولت دهم به حوزهی تولید فیلم بودهاست.
وی در ادامه متذکر شد: این ورود نگرانی رقابت دولت با بخش خصوصی را ایجاد کرده بود اما واقعیت این است که دولت همواره کمکحال بخش خصوصی بوده و طبق قاعده نوع مدیریت بر موسسهی رسانههای تصویری در مدیریت گذشته از این قاعده مستثنی نبودهاست. ولی به اعتقاد من کارکرد موثر این موسسه و در کنار سینما بودن را نباید فراموش کرد، چراکه این رسانه علاوه بر مبارزه با قاچاق و تنظیم بازار از تولیدات تهیهکنندگانی که موقعیت اکران آثار خود را پیدا نکردهاند نیز حمایت میکند.
رئیس سازمان سینمایی در پایان دربارهی توان بخش خصوصی برای ادارهی این موسسه گفت: وظایف موسسهی رسانههای تصویری علاوه بر کمک به بدنهی سینمای ایران، تنظیم درست بازار و پخش و عرضهی عادلانه فیلم در میان خانوادهها است و وظایفی که موسسهی رسانههای تصویری و شبکهی نمایش خانگی دارد از عهدهی بخش خصوصی بر نمیآید و یا به عبارت بهتر، بخش خصوصی به این حوزه ورود پیدا نمیکند.
کد مطلب: 703
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcd2s056yt0z.a2y.html