آناهید آباد؛

آینده درخشان جشنواره جهانی فیلم فجر از حالا مشخص است

7 ارديبهشت 1396 ساعت 13:05

آناهید آباد جشنواره جهانی فجر امسال را تجربه ای نو در تمامی جشنواره‌های برگزار شده در ایران می‌داند.


آناهید آباد جشنواره جهانی فجر امسال را تجربه ای نو در تمامی جشنواره‌های برگزار شده در ایران می‌داند.

به گزارش تحریرنو از ستاد خبری سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر، آناهید آباد که با فیلم "یوا" در بخش بازار جشنواره جهانی فیلم فجر حضور دارد، معتقد است جشنواره فجر دارد اهمیت و هویت خاص خود را پیدا می کند و مدیریتی حرفه ای بر آن حاکم است. این امر باعث می شود از همین حالا بتوان آینده درخشانی برای آن متصور شد.

آباد درباره فیلم "یوا" گفت: فیلم در ارمنستان ساخته شده و محصول مشترک ایران و ارمنستان است. فیلمنامه فیلم نیز با همکاری امیر عربی نوشته شده است. تصمیم گرفتم فیلم را در یک جغرافیای فرهنگی بسازم که برای من آشناست و با ایران هم شباهت های فرهنگی فراوانی دارد. فیلم پرسوناژها و لوکیشن های فراوانی دارد، اما لوکیشن ساخت فیلم پیش از نوشتن فیلمنامه در ذهن من بود و در واقع با دیدن آن جغرافیا بود که به فکر ساخت این فیلم افتادم. در نهایت در مرحله پیش تولید، بازنویسی فیلمنامه را انجام دادم. در فیلم، زندگی در فضای بحرانی ناشی از ناامنی اجتماعی و فیزیکی را تصویر کرده ایم. ساخت "یوا" کاملا بر اساس فیلمنامه پیش رفته، اگرچه به دلیل محدودیت بودجه موفق نشدیم فیلمنامه را به طور کامل اجرا کنیم.

وی ضمن اشاره به آشنایی اش با سینمای ارمنستان، گفت: از سال ۱۹۹۲ به ساخت فیلم های ایرانی در ارمنستان کمک کرده ام، به عنوان مثال "خیابان های آرام" اثر کمال تبریزی. ارمنستان و شهر ایروان فضای شهری جذابی دارد، اما مساله من صرفا جذابیت های لوکیشن نبوده است، بلکه این کار چالشی جذاب برای من دارد؛ اینکه بتوانم در فضایی خارج از سینمای ایران کار کنم و فیلم بسازم. ارمنستان در دوران اتحاد جماهیر شوروی، سینمای قابل توجهی داشت که به کمک امکانات شوروی پا گرفته بود. پس از فروپاشی، این جمهوری ها از امکانات شوروی در سطح جهانی محروم شدند. در دهه اخیر سینمای ارمنستان جان تازه ای گرفته و رو به رشد است، اما کماکان در مرحله آزمون و خطای سینمای ملی خود هستند.

آباد در خصوص همکاری های مردم و دولت ارمنستان با سینمای ایران توضیح داد: حضور فیلمسازان ایرانی در ارمنستان، برای آنها جذاب است و همکاری بسیار خوبی با پروژه های فیلمسازی ایران دارند. این همکاری در بالاترین سطوح دولتی نیز صورت می گیرد؛ مثلا برای ساخت "خیابان های آرام"، به مدت ۵ روز اصلی ترین اتوبان شهر ایروان را به دستور رئیس جمهور ارمنستان بسته بودند. مردم نیز با چنین پروژه های فرهنگی و هنری، کمال همکاری را دارند. در واقع فیلمسازان و اهل فرهنگ، در ارمنستان مورد احترام زیادی هستند.

وی افزود: آنها با سینمای ایران آشنا هستند، به ویژه با برگزاری جشنواره "زردآلوی طلایی ایروان" و حضور چهره ها و آثار ایرانی، این آشنایی بیشتر هم شده است. این جشنواره یکی از جشنواره های آبرومند و محترم منطقه است که حدود ۱۳ سال از عمر آن می گذرد. البته جشنواره جهانی فجر نسبت به آن خیلی عظیم تر است و مهمانان خارجی فراوانی در اینجا حضور دارند که انجام چنین کاری در ظرفیت فعلی سینمای ارمنستان نیست. در واقع سینمای ارمنستان گام های آغازین خود را برمی دارد و هنوز به زمان نیاز دارد. سینمای ایران در ارمنستان شخصیت بالایی دارد و مورد احترام اهالی سینمای ارمنستان است. سینماگران ارمنستان، سینمای ایران و سینماگران آن را به چشم الگوی خود می نگرند.

این کارگردان سینمای ایران در پایان درباره وضعیت جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: جشنواره جهانی فیلم فجر برنامه منسجمی دارد و مسیر حرکت آن مشخص است، کشورهای همسایه نیز برای حضور در آن برنامه ریزی می کنند. ما فیلم "یوا" را در بخش بازار و برای مهمانان خارجی نمایش دادیم و همین حالا جشنواره کلکته خواستار حضور فیلم ما شده و احتمالا در جشنواره دیگری هم حضور خواهیم داشت. بخش بازار جشنواره جهانی فجر، فضای خیلی خوبی دارد، مدیریت آن حرفه ای است و به شکل منظم و جذابی پیش می رود. به نظرم اینجا اتفاق مهمی در حال رخ دادن است؛ جشنواره امسال نسبت به سال گذشته عظیم تر است و مشتریان بیشتری به جشنواره آمده اند. جشنواره فجر دارد اهمیت و هویت خاص خود را پیدا می کند؛ یعنی در حال تبدیل شدن به جایی است که افراد علاقه دارند آثار خود را در آن ارائه دهند. پیشرفت خوبی داشته ایم و با برنامه ریزی صورت گرفته در زمینه های مختلف، از حالا مشخص است که آینده درخشانی خواهد داشت. به عنوان کسی که سال ها در کار دستیاری و برنامه ریزی فیلم حضور داشته ام، نظم و برنامه ریزی جشنواره را بسیار خوب می دانم. فضای انتخاب شده برای برگزاری جشنواره را هم بسیار مناسب است. باید گفت جشنواره جهانی فجر امسال، تجربه ای نو در تمامی جشنواره های برگزار شده در ایران محسوب می شود.

آدرس سایت رسمی جشنواره جهانی Fajriff.com و پست الکترونیکی جشنواره Film@Fajriff.com است.

سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ۸-۱ اردیبهشت ۱۳۹۶(۲۱ تا ۲۸ آوریل ۲۰۱۷) به دبیری رضا میرکریمی در تهران برگزار می شود.


کد مطلب: 11507

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcd5k0f.yt0fz6a22y.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir