هر آنچه باید در مورد درمان ریشه دندان بدانيد
20 دی 1396 ساعت 12:15
مسئول اجرايى علمى اندو گفت:اِندو تخصصی از دندانپزشکی است که با مورفولوژى، فيزيولوژى و پاتولوژى پالپ دندان و همچنين انساج اطراف دندان ارتباط دارد.
مسئول اجرايى علمى اندو گفت:اِندو تخصصی از دندانپزشکی است که با مورفولوژى، فيزيولوژى و پاتولوژى پالپ دندان و همچنين انساج اطراف دندان ارتباط دارد.
به گزارش تحریرنو از روابط عمومی انجمن دندانپزشکان عمومی ایران، دکتر نیوشا همای نیکفر مسئول اجرايى علمى اندو، در دوازدهمین کنگره سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران در ارتباط با موضوع اِندو اظهارداشت: اِندو تخصصی از دندانپزشکی است که با مورفولوژى، فيزيولوژى و پاتولوژى پالپ دندان و همچنين انساج اطراف دندان ارتباط دارد.
وی با اشاره به اینکه برخی از مردم به غلط از واژههای عصبکِشی و يا عصبکُشی استفاده میکنندعنوان كرد: درست آن درمان ریشه دندان و يا اِندو نام دارد، همچنين برای موفقیت در درمان ریشه، یک دندانپزشک باید به علوم پایه آناتومی، مورفولوژی و پاتولوژى دندان و انساج اطراف آن تسلط کامل داشته باشد.
مسئول اجرایی علمى اِندو، در دوازدهمین کنگره سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران گفت: دردها و گاهاً حساسيت هاى دندانی و ضربات وارده به دندان میتواند اغلب به درمان ریشه دندان منتهی شود. البته گاهی بیماران بدون علائم خاصی به کلینیک مراجعه ميكنند و پس از انجام رادیوگرافی و ارزیابی کلینیکی، نیاز به درمان ریشه تشخیص داده میشود.
وی اظهارداشت: صدمات ورزشی، تصادفات و به ویژه زمين افتادن در کودکان میتواند منجر به شکستگی و لق شدن دندان شود که اگر به صورت اورژانسی و به موقع به دندانپزشک مراجعه شود با طرح درمانهای صحیح و يك درمان ریشه خوب میتوان جهت حفظ دندان اقدام کرد.
دكتر نيكفر عنوان کرد: امروزه با پیشرفت تکنولوژى و به بازار آمدن دستگاههای دیجیتال همچون رادیوگرافی و یا ابزارى که استفاده از فایلهای دستی را محدودتر كرده(فايل هاى روتارى ) و اپكس فايندرها میتوان جهت تشخیص انتهای ریشه، طول کانال، موقعیت فایل در كانال ها و مواد پرکردن ریشه از این تکنولوژیهای نوین بهرهمند شد و این مهم کمک بزرگی در جهت سهولت درمان بوده و باعث کاستن مراجعات متعدد بيماران تحت درمان ریشه به مطبها شده است.
وی در ادامه بیان داشت: اگر فرد در مراحل اولیه پوسیدگی دندان به دندانپزشک مراجعه کند هم درمان سادهتر و هم ترمیم دندان راحتتر انجام خواهد شد و با استفاده از مواد دندانی همچون آمالگام و کامپوزیت تاج دندان بازسازی میشود و طول عمر دندان افزايش مي یابد ولی اگر نسج زیادی از دندان از بین رفته باشد پس از درمان ریشه برای نگه داشتن دندان از روش های دیگر ترمیم همچون پُست و در انتها از روكش ميتوان استفاده كرد. مسئول اجرایی علمی اِندو، در دوازدهمین کنگره سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران خاطرنشان کرد: استفاده از روش ها و ابزار درمانى مناسب در این زمینه برای اینکه دندان سالیان سال بتواند برای فرد کارایی داشته باشد و درمان ریشه را نیز به خطر نیاندازد، بسیار حائز اهمیت است.
گفتنی است؛دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران تا ۲۲ دی ماه سال جاری و به مدت ۴ روز در مرکز همایش های برج میلاد در حال برگزاری است.
کد مطلب: 14478
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcdjo0f.yt0o56a22y.html