با نگارش فیلمنامه؛
سریال آشپزخانه پیرامون غذاهای ایرانی در دورهی قاجار
27 دی 1394 ساعت 18:35
۳۰ قسمت از فیلمنامهی سریال "آشپزنامه" که به غذاهای ایرانی میپردازد در مرکز گسترش فیلمنامهنویسی رسانهی ملی به نگارش درآمد.
۳۰ قسمت از فیلمنامهی سریال "آشپزنامه" که به غذاهای ایرانی میپردازد در مرکز گسترش فیلمنامهنویسی رسانهی ملی به نگارش درآمد.
به گزارش تحریرنو، مجید آسودگان نویسندهی سریال "آشپزنامه" با اعلام خبر پایان نگارش ۳۰ قسمت از فیلمنامهی این سریال گفت: با پایان نگارش ۳۰ قسمت از فیلمنامه و نهاییکردن دیالوگها تا پایان بهمنماه، نگارش این سریال ۴۰ قسمتی تا ابتدای سال ۹۵ به اتمام خواهد رسید.
او دربارهی فضای "آشپزنامه" توضیح داد: تم اصلی در "آشپزنامه" تمرکز بر فرهنگ و سنتهای اصیل ایرانی در حوزهی سبک زندگی است و بر آداب و سنن در حوزهی غذا هم در احادیث و هم در فرهنگ ایرانی مثل طب سنتی، تغذیه اسلامی، آداب سفره و... تاکید شده است.
آسودگان با اشاره به آغاز پژوهش این سریال از سال ۹۳ در مرکز فیلم و سریال برون مرزی و نگارش آن در مرکز گسترش فیلمنامهنویسی رسانهی ملی اعلام کرد: منابع گوناگونی در پژوهش "آشپزنامه" مورد استفاده قرار گرفت که از آن میان میتوان به "جامع الصنایع" (آشپزینامه در عصر قاجار)، "سفره اطعمه" نوشتهی میرزا علی اکبرخان آشپزباشی، "خوراک های ایرانی" نوشتهی نادر میرزا قاجار، "فرهنگ گیلکی" نوشتهی منوچهر ستوده، "فرهنگ واژه عامیانه" دورهی قاجار نوشتهی رضا حکیمخراسانی، تاریخچهی آشپزی در دورهی صفویه نوشتهی ایرج افشار اشاره کرد. مقالات و کتب دیگری نیز در نگارش این سریال بهکار رفت تا دستمایهی داستانی دربارهی خلق یک غذا و رواج آن در سفرههای ایرانی قرار گیرد.
وی دربارهی قصهی "آشپزنامه" گفت: داستان مربوط به گلنار دختر نازپرورده و مغرور یکی از حکام در گیلان است که شاهزاده قجری به بهانهای به قلعه آنها حمله کرده و همهی ساکنین قلعه را کشته یا دستگیر میکند. گلنار که موفق به فرار شده با اطلاع از خطری که خانوادهاش را تهدید میکند در لباس یک ندیمه به قلعه باز میگردد و... .
پژوهش سریال "آشپزنامه" توسط بهاره نوریزاده و نگارش آن به شیوه کارگاهی به سرپرستی مجید آسودگان در ۴۰ قسمت ۴۵دقیقه ای در مرکز گسترش فیلمنامهنویسی انجام میشود.
کد مطلب: 4207
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdce.78ebjh8wf9bij.html