برگزاری نخستین همایش ملی آتشنشانی و ایمنی شهری
6 دی 1394 ساعت 19:36
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران میانگین زمانی رسیدن ماموران آتش نشانی درحریقها را ۴دقیقهو۲۵ثانیه اعلام کرد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران میانگین زمانی رسیدن ماموران آتش نشانی درحریقها را ۴دقیقهو۲۵ثانیه اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار تحریرنو، نشست خبری نخستین همایش ملی آتشنشانی و ایمنی شهری، صبح یکشنبه ۶ دیماه ۹۴، با حضور مهندس سعید شریفزاده، مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران و اصحاب رسانه در سالن جلسات سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران برگزارشد.
دراین نشست خبری مهندس سعید شریفزاده، مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران ضمن تبریک هفته وحدت و ولادت حضرت محمد (ص) اظهار داشت: متولی ایمنی شهر سازمان آتشنشانی است و این سازمان نه تنها در تهران بلکه در تمامی شهرستانها برای کاهش حوادث و تلفات ناشی از آن تلاش میکند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی وخدمات ایمنی شهرداری تهران تصریح کرد: درحال حاضر سازمانهای آتشنشانی برای کاهش تلفات حوادث نیاز به ۲ بال علم و صنعت دارند و با این دو بال میتوانند در جهت ارتقای ایمنی شهر اقدام کنند، ولی در این زمینه هنوز اقدام خاصی صورت نگرفته است، البته به تازگی رشتهی مهندسی حریق در وزارت علوم تصویب شده است و طبق آمار میزان وقوع حریق در شش ماههی اول سال جاری نسبت بهسال گذشته افزایش پیدا کرده البته این آمار خیلی زیاد نیست.
وی خاطرنشان کرد: میانگین زمان رسیدن آتشنشانی بهمحل حریق با توجه به افزایش ایستگاهها به ۴دقیقهو۲۵ثانیه رسیده است. البته در پایان هر سال شورای سازمان آتشنشانی آمار مربوط به حریق را ارزیابی و اعلام میکند و شورای شهر تهران نیز در این زمینه ارزیابیهای خود را انجام میدهد.
مهندس شریفزاده، با اشاره به طرح ساماندهی و انضباط شهری در منطقهی ۱۲ گفت: مهمترین هدف این طرح ساماندهی مشاغل است، در این جهت از تولیدکنندگان این منطقه خواسته شده که به شهرکهای صنعتی نقل مکان کنند.
وی با اشاره به ایستگاههای آتشنشانی منطقهی ۱۲ تصریح کرد: در این منطقه ۵ ایستگاه فعالیت میکنند که ۲ ایستگاه نیز به آنها در کوچهی غریبان و چهارراه مخبرالدوله افزوده شده است. قرار است دو ایستگاه نیز در منطقه هرندی و امامزاده یحیی پیشبینی شود. علاوه بر آن چند ایستگاه بدون خودرو را نیز در این منطقه پیشبینی میکنیم به گونهای که چند آتشنشان را بدون خودرو در آنها مستقر میکنیم.
مهندس شریفزاده با اشاره بهشدت حریقهای منطقهی بازار از ابتدای سال جاری و در سال گذشته گفت: طی این مدت حریقهای مختلفی در بازار رخ داده که هیچکدام از آنها توسعه نیافته وحداقل خسارت را بر جای گذاشته است و این سازمان باید از دو بال علمی و صنعتی برخوردار باشد. در این دو بخش اقدامات خیلی خاصی انجام نشده است و در زمینهی وجود برندی بهمنظور تامین نیازمندیهای تخصصی، صنعتی و تجهیزات علمی هیچ قدمی در کشور برداشته نشده و تمام خودروهای مورد نیاز برای اطفای حریق و ایمنی شهری برندهای خارجی است و در حال حاضر در سازمان ملی استاندارد کشور حتی یک آزمایشگاه برای آزمایش تجهیزات مربوط به آتش نشانی وجود ندارد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهر تهران ارتقای نظام مدیریت ایمنی و آتش نشانی در شهر را یکی دیگر از اهداف نخستین همایش آتشنشانی و ایمنی شهری برشمرد و گفت: قصد داریم از دستآوردهای علمی و پژوهشی حداکثر بهره را ببریم و مشارکت نخبگان و کارشناسان مرتبط را موضوع ایمنی و آتش نشانی را جلب کنیم. در واقع مسئلهی ایمنی و آتشنشانی را تبدیل به یک محور کنیم.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، ضمن اشاره به برگزاری دومین همایش به صورت بینالمللی در سال ۹۵ دربارهی محورهای نخستین همایش گفت: مشارکت اجتماعی و آسیب شناسی و ارتقای بهرهوری در مدیریت ایمنی از جمله محورهای نخستین همایش آتش نشانی و ایمنی شهری است. شهر ایمن و زندگی آرام را بهعنوان شعار این همایش انتخاب کردهایم.
وی با اشاره به نقش رسانهها در فرهنگسازی در حوزهی ایمنی شهری اظهار کرد: تلاش زیادی بر فرهنگسازی در زمینهی ایمنی شهری میکنیم این در حالی است که ما گاهی اوقات شاهد واکنشهای غیر منتظرهای از سوی شهروندان هستیم. برخی از آنها گمان میکنند نکات ایمنی که ما در زمینهی ساخت و ساز مطرح میکنیم سختگیری است و فکر میکنند مامور آتشنشانی غرضی دارد. این در حالیست که مقاومسازی ساختمانهای احداثشده برای حفظ سلامتی شهروندان است.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به مشارکت دانشگاههای امام حسین (ع)، شهید بهشتی، صنعتی شریف، علم و صنعت و امیرکبیر در برگزاری نخستین همایش آتشنشانی و ایمنی شهری تاکید کرد: تلاش میکنیم با مشارکت این مراکز علمی بستری فراهم شود تا بتوانیم از دستآوردهای علمی بهره ببریم.
وی ادامه داد: در حال حاضر واحدهای درسی رشتهی مهندسی حریق تدوین شده است و قرار است در سال ۹۵ در مقطع تحصیلات تکمیلی در این رشته دانشجو جذب شود البته سازمان آتشنشانی در دانشگاه علمی کاربردی خود دانشجویانی در مقطع کارشناسی در این حوزه تربیت میکند و قرار است تاکتیکها و تکنیکهای اطفا و پیشگیری از حریق در مقطع تحصیلات تکمیلی رشتهی مهندسی حریق تدریس شود.
کد مطلب: 3901
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdce.78xbjh8oz9bij.html