هاشم میرزاخانی دبیر جشنوارهی فیلم وحدت اسلامی خبر داد:
وحدت، قرآن و پیامبر (ص) محورهای اصلی آثارجشنوارهی فیلم وحدت اسلامی
1 آذر 1394 ساعت 17:05
نخستین جشنوارهی بینالمللی فیلم وحدت اسلامی با هدف ترغیب فیلمسازان کشورهای اسلامی برای تولید آثار در جهت تبیین رسالت مجمع جهانی تقریب مذاهب و ارتقای سطح آشنایی و آگاهی و تعمیق تفاهم بین پیروان مذاهب اسلامی برگزار میشود.
نخستین جشنوارهی بینالمللی فیلم وحدت اسلامی با هدف ترغیب فیلمسازان کشورهای اسلامی برای تولید آثار در جهت تبیین رسالت مجمع جهانی تقریب مذاهب و ارتقای سطح آشنایی و آگاهی و تعمیق تفاهم بین پیروان مذاهب اسلامی برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار تحریرنو، آئین رونمایی از تیزر نخستین جشنوارهی بینالمللی فیلم وحدت اسلامی با حضور هاشم میرزاخانی، دبیر جشنوارهی فیلم وحدت اسلامی و اصحاب رسانه امروز، اول آذرماه در محل دبیرخانهی جشنوارهی فیلم وحدت اسلامی برگزار شد.
دراین نشست خبری میرزاخانی دبیر جشنوارهی فیلم وحدت اسلامی اظهار داشت: یکی از موضوعات بسیار مهمی که از سوی متفکران اسلامی مطرح میشود بحث وحدت جهان اسلام است. برای رسیدن به این خواسته در ایران اسلامی برنامههایی برگزار میشود که کنفرانس سران کشورهای اسلامی یکی از این مسیرها است.
وی تصریح کرد: در سینما که ابزاری بسیار پر مخاطب در جهان امروز است این اتفاق کمتر روی میدهد. در صورتیکه میبایست یکی از بحثهای جدی در جشنوارههای سینمایی، مفهوم وحدت در جهان اسلام باشد و اتفاقاتی چون بازار فیلم اسلامی که در جشنوارهی رادیو و تلویزیونهای کشورهای مسلمان برگزار میشود تا حدودی در این راستا عمل میکند، اما تنها به تولیدات تلویزیونی خلاصه میشود، پس با عنایتی که آیتاله اراکی به موضوع سینما دارند ما سعی داریم از هنر هفتم برای رسیدن به وحدت میان مسلمانان بهره ببریم.
میرزاخانی خاطرنشان کرد: این خواسته در زمان حال بسیار ضروری مینماید چون برخی حرکات افراطی که از سوی شیعهی انگلیسی و وهابیها انجام میشود جهان اسلام را دستخوش اتفاقات ناگوار کرده است و گروههای فرصتطلبی چون داعش نیز در فضای به وجود آمده سعی دارند با اعمال وحشیانه چهرهی نادرستی از اسلام را به جهانیان نشان دهند، البته مشخص است که این تحرکات از سوی برخی کشورهای غربی و صهیونیستها هدایت میشود.
وی عنوان داشت: بسیاری از مردم دنیا از این موضوع بیخبر هستند، بنابراین وظیفهی سینماست که چهرهی زیبا و سرشار از مهربانی اسلام را برای جهانیان هویدا کند و مسئلهی وحدت و تقریب مذاهب اسلامی از دیرباز همواره جزو اهداف و آمال آزاداندیشان، متفکران و شخصیتهای مصلح سیاسی و مذهبی بوده و تلاش برای تحقق آن در اعصار گوناگون، با فراز و نشیب فراوان روبهرو شده است.
دبیر جشنوارهی فیلم وحدت اسلامی افزود: از ابتدای تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران نیز وصول به این هدف مقدس که متکی به ریشههای استوار در کتاب و سنت است، یکی از بزرگترین اهداف رهبر کبیر انقلاب، حضرت امام خمینی (ره) بوده است. طرح مسئلهی تقریب مذاهب در جهان اسلام، بهمعنای "نزدیکشدن پیروان مذاهب اسلامی با هدف شناخت یکدیگر و دستیابی به اخوت دینی بر اساس اصول مسلم و مشترکات اسلامی"، در پی ناهمسازگاریها و تفرقههای موجود میان جوامع مختلف اسلامی آغاز شد.
وی ادامه داد: تبعات ناشی از این مسئله، در روابط قومی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مسلمانان هویدا شد، و به موازات پیدایش این اختلافات، تلاش در جهت همبستگی و وحدت میان مسلمانان از سوی دانشمندان و مصلحان جامعهی اسلامی آغاز شد و پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و ایجاد یک حکومت اسلامی توسط بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره)، زمینهساز گسترش این تلاش در جهت پیشبرد مطالعات علمی و پژوهشی بدون ابراز تعصب ناروا نسبت به یک مذهب خاص، نشان از نزدیکی و همسازگاری فرقههای گوناگون اسلامی دارد.
میرزاخانی ابراز داشت: نخستین جشنوارهی بینالمللی فیلم وحدت اسلامی با هدف ترغیب فیلمسازان کشورهای اسلامی برای تولید آثار در جهت تبیین رسالت مجمع جهانی تقریب مذاهب، برای ارتقای سطح آشنایی و آگاهی و تعمیق تفاهم بین پیروان مذاهب اسلامی و تقویت احترام متقابل و تحکیم رشتههای اخوت در بین مسلمانان، بدون هیچگونه تمایزی از لحاظ تعلقات فرقهای، قومی یا ملی آنان بهمنظور رسیدن به امت واحدهی اسلامی برگزار میشود.
وی تاکید کرد: موفقیت جشنوارههای موضوعی مستلزم حمایت رسانههاست، ما با هدفی که آنرا توضیح دادیم راه خود را آغاز کردیم و سعی میکنیم هر آنچه که در توان داریم در این زمینه انجام دهیم، اما این رسانهها هستند که قادر هستند ما را در رسیدن به خواستههایمان یاری رسانند، زیرا پوشش خبری رسانههای نوشتاری و رسانههای بر خط این امکان را میدهد تا جشنواره در معرض دید همهی جهانیان قرار گیرد.
دبیر جشنوارهی فیلم وحدت اسلامی یادآورشد: آیتاله اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی که حامی اصلی این جشنواره است در تاکیدات خود بارها گفتهاند که بعد از مقولهی توحید، موضوع وحدت پراهمیتترین موضوع در جهان اسلام است. حتی مقام معظم رهبری نیز در دیدارهای خود با سران کشورهای اسلامی بارها بهروی بحث وحدت مسلمین تاکید داشتهاند.
وی عنوان داشت: جشنواره سعی دارد که چتری باشد برای تمامی فیلمسازان جهان اسلام، سینماگرانی که میخواهند پایگاهی برای به تصویر کشیدن آثارشان داشته باشند. با این توضیح سعی خواهیم کرد اتحادیهی فیلمسازان مسلمان را نیز بر پا کنیم تا برای سالها، هنرمندان ارزشی پشتوانهای برای نشان دادن فیلمهایشان داشته باشند.
دبیر جشنوارهی فیلم وحدت اسلامی اضافه کرد: اولین دورهی جشنوارهی بینالمللی فیلم وحدت اسلامی در ۲ بخش ملی و بینالملل برگزار خواهد شد، اما در سالهای آینده تنها یک بخش بینالملل وجود خواهد داشت. دلیل اینکه امسال چرا بخش مجزایی تحت عنوان ملی داریم این است که آثار داخلی در این رابطه بسیار زیاد است، پس ضروری بود که بهصورت جداگانه به آن توجه شود. در ضمن آییننامهی جشنواره آماده است و از طریق سایت iuiff.ir به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی قابل دسترس است.
وی درپایان گفت: وحدت، قرآن و پیامبر (ص) محورهای اصلی آثاری هستند که در این جشنواره حضور دارند و درکنار موضوعات مشخص شده بهواسطهی نیاز امروز جهان اسلام بحث اسلامستیزی نیز مضمون دیگری است که در جشنواره به آن پرداخته خواهد شد. فیلم کوتاه، فیلم نیمهبلند، فیلم بلند و نماهنگ بخشهایی است که آثار در آن قالب تولید میشود.
جشنوارهی فیلم وحدت اسلامی بههمت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از ۱۴ تا ۲۰ اردیبهشتماه سال ۱۳۹۵ در تهران برگزار خواهد شد.
کد مطلب: 3343
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdce.e8xbjh8xx9bij.html