به بهانه زادروز استاد امین الله رشیدی

رشیدی، روایت‌گر نغمه‌های جاودان

4 ارديبهشت 1395 ساعت 17:04

امین‌الله رشیدی علاوه بر موسیقی به عنوان نویسنده و مقاله نویس نیز به فعالیت هنری خود در جراید رسمی ادامه میدهد.


استاد امین الله رشیدی خواننده و آهنگساز ایرانی در ۴ اردیبهشت سال ۱۳۰۴ در روستای واند کاشان بدنیا آمدو در همان اوایل او را به کاشان می آورند ، تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در آنجا به پایان میرساند و بلافاصله پس از پایان تحصیل در یکی از دفاتر اسناد رسمی کاشان مشغول به کار میشود.

رشیدی با ردیف آواز ایرانی از راه شنیدن صفحات قدیم گرامافون و خوانندگان دهه ۱۳۲۰ رادیو آشنا می شود. در اوائل ورود به تهران (سال۱۳۲۵)در کلاس های شبانه هنرستان موسیقی اصول نت خوانی را نزد استاد موسی معروفی و بعد از آن نزد مسعود معارفی می آموزد.

تئوری آواز را نیز بعد ها نزد دکتر مهدی فروغ در هنرستان موسیقی می آموزد و با یادگیری نت ، تار نوازی را رها میکند و از آن پس به آهنگ سازی بر روی کاغذ روی می آورد. امین الله رشیدی در سال ۱۳۲۸ از طریق استاد موسیقی معروفی به علی محمد میثاق خادم ، رهبر ارکستر رادیو ایران معرفی میگردد و از همان سال به عنوان خواننده و آهنگساز فعالیت خود را در رادیو آغاز میکند.

آهنگسازی و خوانندگی رشیدی در رادیو تهران و رادیو ایران بطور مداوم و مستمر ادامه پیدا میکند که از این رهاورد بیش از ۱۲۰ آهنگ ساخته و با همکاری نوازندگانی همچون پرویز یاحقی ، حبیب الله بدیعی ، مهندس همایون خرم ، عباس شاپوری،انوشیروان روحانی و....در رادیو اجرا میشود.

در حدود نیمی از آهنگ های یاد شده در سالهای قبل از ۱۳۳۴ ، یعنی پیش از رسیدن ضبط صوت به ایران در رادیو اجرا میشود و بدین جهت متاسفانه اثری از آنها برجای نمانده است.

از برجسته ترین آهنگهای ساخته شده توسط رشیدی را میتوان آهنگ زمستان با شعری از مهدی اخوان ثالث دانست که این آهنگ را رشیدی برای نخستین بار در اواخر دهه ۱۳۳۰ ساخته و در سال ۱۳۴۸ بوسیله ارکستر بزرگ رادیو ایران با رهبری و نوازندگی آقایان علی تجویدی و حبیب الله بدیعی و با تنظیمی از مهندس سیروس شهردار(فرزند مشیرهمایون شهردار)اجرا و پخش شده است ، که بعد از آن تاریخ هم دوسه آهنگساز و خواننده ی دیگر برای این شعر ، آهنگهایی را ساخته و خوانده اند اما همانطور که رشیدی در صفحه ۱۷۶و۱۷۷ کتاب عطر گیسو-خاطره ها و نغمه ها-به قلم آورده است، آقا و خانم اخوان ثالث، آهنگ رشیدی را از لحاظ تطبیق شعر و آهنگ ،بر دیگران ترجیح داده اند.

آثار استاد امین الله رشیدی پس از انقلاب اسلامی از سال ۱۳۷۸ بار دیگر در ایران منتشر شد و بصورت سی‌دی و کاست به بازار عرضه گردید که از جمله آنان می توان به آلبوم های :دلم تنگ است،افسونگر،من عشقم ، عطر گیسو،چشم شب ، بخت گمشده ، زمستان و ... اشاره نمود.

امین‌الله رشیدی هم اکنون علاوه بر موسیقی به عنوان نویسنده و مقاله نویس نیز به فعالیت هنری خود در جراید رسمی ادامه میدهد. در ادامه نیز میتوانید یکی از آثار برجسته ایشان را با نام " افسانه"با آهنگی از خود در پیوند با شعری از تورج نگهبان بشنوید.

در انتها زادروز ایشان را تبریک عرض نموده و برای ایشان آرزوی سلامتی و طول عمر همراه با موفقیت روز افزون آرزومندیم.


کد مطلب: 5198

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdce.o8nbjh8zv9bij.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir