نخستین نمایش انفرادى آغداشلو پس از ۴٠ سال
21 آبان 1393 ساعت 11:09
آیدین آغداشلو پس از ۴٠ سال در یک نمایش انفرادى، نقاشىهایش را به تماشا مىگذارد.
آیدین آغداشلو پس از ۴٠ سال در یک نمایش انفرادى، نقاشىهایش را به تماشا مىگذارد.
تحریرنو: در این نمایشگاه ١١ نقاشى و یک مجسمه ارائه مىشود. آغداشلو نمونههایى شاخص از مهمترین مجموعهی نقاشىهایش را در این نمایشگاه ارائه کرده که هم بهنوعى مرورى بر آثار اوست و هم از گفتمان اندیشهپردازى مىگوید که او در نیمقرن گذشته بر آن تاکید کردهاست.
بیشترین سهم این نمایشگاه به معروفترین مجموعهی آغداشلو، خاطرات انهدام، اختصاص دارد، آنسان که از میان ١١ نقاشى ١٠ اثر از همین مجموعه است، البته روایتهاى نقاش از این خاطرات، تنوع تصویرى و ساحتهاى معنایى وسیعى دارد و از "زمستان" گرفته تا مینیاتورهاى مچاله، چهرههاى دفرمه، عشاق دست نیافتنى حتى نقاشى نابى از "مادر" را دربرمىگیرد که جذابیتهاى نمایشگاه را دوچندان مىکند. علاوه بر این، اثر معما از مجموعهی "سالهاى آتش و برف" نیز روى دیوار خواهدبود.
هشت اثر این نمایشگاه در دو سال اخیر خلق شدهاند و براى نخستینبار به تماشا درمىآیند. قدیمىترین تابلوى حاضر، اثر "عشاق" است که در سال ۵٩ آفریده شدهاست. تابلوى نوستالژیک دیگر، نقاشى معروف "تک چهره مادر نقاش" است که نقاش در سال ۶٠ با تکنیک گواش و مدادرنگى روى مقوا از مادرش بهثبت رسانده است.
آیدین آغداشلو متولد ١٣١٩ در رشت است. او نقاشى را از پنجسالگى شروع کرده و نخستین تابلویش را در ١۴ سالگى بهفروش رساند. او سال ٣٨ وارد دانشکدهی هنرهاى زیباى تهران شد اما یکسال پیش از فارغالتحصیلى آنرا رها کرد. آغداشلو از سال ۵٣ به تربیت شاگرد و نیز تدریس تاریخ هنر همت گماشت و در این راه نیز توفیقهاى بزرگ داشت: ۵٠٠٠ شاگرد و بیش از ۴٠٠ مقاله تخصصى که در هفتجلد کتاب چاپ شده. نخستین و آخرین نمایش انفرادى او در سال ۵۴ در تهران برپا شد. اما او دو بار خارج کشور نمایشگاه انفرادى داشت: سال ٨۵ در تورنتو کانادا و سال ٩٢ در بنیاد فرجام دوبى.
نمایشگاه آیدین آغداشلو پس از افتتاحیه در عصر جمعه ٢٣ آبان، تا ٢١ آذرماه در نگارخانهی اثر واقع در خیابان ایرانشهر، خیابان برفروشان، روبهروى خانهی هنرمندان، پلاک ١۶ دایر خواهد بود و علاقهمندان مىتوانند یکشنبه تا پنجشنبه ساعت ١١ تا ٢٠ و جمعههاى غیرافتتاحیه ١۶ تا ٢٠ (اثر شنبهها تعطیل است) از این آثار دیدن نمایند.
کد مطلب: 1787
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdce.v8zbjh8ff9bij.html