محمدرضا فروتن با نقش سهروردی به تئاتر برمی‌گردد

18 خرداد 1393 ساعت 0:30

محمدرضا فروتن قرار است پاییز سال جاری در نمایش "سیمرغ و سهرورد" به نویسندگی و کارگردانی شکرخدا گودرزی در نقش سهروردی روی صحنه برود.


محمدرضا فروتن بازیگر شناخته‌شده‌ی سینما قرار است پاییز سال جاری در نمایش "سیمرغ و سهرورد" به نویسندگی و کارگردانی شکرخدا گودرزی در نقش سهروردی روی صحنه برود.

تحریرنو: شکرخدا گودرزی درباره‌ی جدیدترین فعالیت خود در زمینه‌ی تئاتر در سال جاری گفت: چند ماه پیش ملاقاتی با آقای مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد داشتم که درباره‌ی شرایط تئاتر گفت‌وگو کردیم. بعد از آن دیداری با آقای جمالی رئیس بنیاد رودکی داشتم که صحبت اجرای اثری از بنده در تالار وحدت شد و من هم ۲ نمایش‌نامه را برای اجرای عمومی پیش‌نهاد دادم.

وی ادامه داد: "سیمرغ و سهرورد" درباره‌ی زندگی سهروردی، "راه مهر راز سپهر" درباره‌ی رستم و اسفندیار و "من فرزند یک خنیاگرم" که درباره‌‌ی داستان شغاد است، ۳ اثری بودند که برای اجرای در تالار وحدت پیش‌نهاد دادم. در نهایت با توافقی که با آقای جمالی داشتیم قرار شد نمایش‌نامه‌ی "سیمرغ و سهرورد" را در تالار وحدت روی صحنه ببرم.

این نمایش‌نامه‌نویس و کارگردان تئاتر با اشاره به این‌که نمایش "سیمرغ و سهرورد" در زمان ریاست سیدصادق موسوی در مجموعه‌ی تئاترشهر مجوز اجرای عمومی داشته است، یادآور شد: با تغییر و تحولاتی که در مدیریت رخ داد، این اثر به تولید و اجرا نرسید. البته "سیمرغ و سهرورد" کاری معمولی نیست که بتوان به‌راحتی آن‌را تولید و اجرا کرد. نگارش این نمایش‌نامه حدود ۶سال طول کشید و سختی‌های بسیاری برای من داشته است.

گودرزی درباره‌ی زمان اجرای "سیمرغ و سهرورد" و گروه بازیگران این اثر نمایشی یادآور شد: طبق توافق انجام شده قرار است از نیمه‌ی آذرماه این اثر نمایشی را روی صحنه ببریم. "سیمرغ و سهرورد" دارای ۱۱ نقش اصلی است که قصد دارم حتما از بازیگران شاخص برای ایفای آن‌ها استفاده کنم. با محمدرضا فروتن برای حضور در این نمایش گفت‌وگو کردیم که وی نمایش‌نامه را خوانده و توافقات اولیه را روی متن انجام دادیم. قرار است محمدرضا فروتن در این نمایش نقش سهروردی را ایفا کند.

این هنرمند عرصه‌ی تئاتر با بیان این‌که نمایش‌نامه از صافی‌های نظری متعددی گذشته است، توضیح داد: برای نجف‌قلی حبیبی که رئیس دفتر سهروردی‌شناسی در انجمن حکمت و فلسفه است، متن را خوانده‌ام و دوستانی چون اصغر هاشمی و نادر مقدسی نیز مشاوره‌هایی را به بنده داده‌اند. هم‌چنین آثار مختلف درباره‌ی سهروردی را مطالعه و بررسی کرده‌ام و همه‌ی آثار این فیلسوف ایرانی را خوانده‌ام.

کارگردان نمایش‌های "بهرام چوبینه" و "خواجه نظام" تاکید کرد: خوش‌بختانه با رئیس بنیاد رودکی که خود از خانواده‌ی هنرمندان است، گفت‌وگوهای بسیار سازنده‌ای داشتیم و نتیجه‌ی جلساتی که برگزار کردیم این بود که نمایش "سیمرغ و سهرورد" را به‌عنوان کاری خاص روی صحنه ببریم.

گودرزی درباره‌ی دیگر فعالیت‌های تئاتری خود با اشاره به برگزاری کارگاه بازیگری "آزاد هنر" در شهر بابل گفت: در این کارگاه سعی کردم که اجماعی بین هنرمندان عرصه‌های مختلف ایجاد کنم از این رو در کارگاه سعی کردیم تا نمایشی را تولید کنیم و نمایش‌نامه‌ای را با عنوان "بعضی‌ها هیچ‌وقت نمی‌فهمند" بر اساس داستان‌های "کورت توخولسکی" نویسنده، شاعر و روزنامه‌نگار آلمانی نوشتم. در تولید این کار از حضور هنرمندان موسیقی و هم‌چنین هنرهای تجسمی شهر بابل نیز استفاده می‌کنیم و به‌نوعی یک هم‌گرایی انجام شده است.

وی در پایان سخنان خود به برگزاری کلاس‌های آزاد شعر و داستان در کنار برگزاری کارگاه بازیگری "آزاد هنر" اشاره کرد و یادآور شد: آخرین جلسه‌ی شعرخوانی برگزار شده متعلق به محمدعلی سجادی بود که مجموعه‌ای از اشعار خود را خوانش کرد. در این جلسه هنرمندانی چون مسعود رایگان، رویا تیموریان و فرشته طائرپور حضور داشتند.


کد مطلب: 498

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcebv8eijh8o.9bj.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir