دبیر برنامه انجمن جراحان ارتوپدی ایران در کنگره جامعه جراحان مطرح کرد؛

موفقیت ۹۰ تا ۹۵ درصدی جراحی های شانه در ایران

9 ارديبهشت 1397 ساعت 11:50

دبیر برنامه انجمن جراحان ارتوپدی ایران با اشاره به علائم ابتلا به پارگی تاندون روتاتور کاف شانه گفت: تزریق ژل، پی آر پی و یا اوزون برای درمان این بیماری ثابت شده نیست.


دبیر برنامه انجمن جراحان ارتوپدی ایران با اشاره به علائم ابتلا به پارگی تاندون روتاتور کاف شانه گفت: تزریق ژل، پی آر پی و یا اوزون برای درمان این بیماری ثابت شده نیست.

به گزارش تحریرنو از روابط عمومی انجمن جراحان ارتوپدی ایران، دکتر مرتضی نخعی، دبیر برنامه انجمن ارتوپدی ابران در چهل و دومین کنگره جامعه جراحان ایران اظهارداشت: این کنگره طبق برنامه هر ساله در کشور برگزار می‌شود که امسال ۱۵ تا ۱۹ اردیبهشت ماه سال جاری در سالن همایش‌های رازی واقع در دانشگاه علوم پزشکی ایران با حضور اساتید برجسته و صاحب نظران این حوزه اجرا می‌شود.

وی افزود: قسمتی از این کنگره مرتبط با موضوع ارتوپدی است و موصوعاتی همچون پرستاری در ارتوپدی، مشکلات تشخیصی در بیماری‌های ارتوپدی در حوزه جراحی دست و مچ دست، جراحی شانه و زانو همچنین موضوعات ستون فقرات، پا و مچ پا و اورژانس های ارتوپدی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و اساتیدی از دانشگاه‌های مختلف و همکارانی از بخش خصوصی، نبروهای مسلح و تامین اجتماعی نیز حضور دارند و جدیدترین دستاوردها در این زمینه مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت.

این متخصص ارتوپدی و جراح شانه و آرنج از دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: از آنجایی که مشکلات تشخیصی در بیماران می‌تواند عوارض زیادی را برای آنها به همراه داشته باشد مباحث ارتوپدی این کنگره مرتبط با این موضوع در نظر گرفته شده است.

دکتر نخعی گفت: به طور مثال در پارگی تاندون شانه که در افراد میانسال و سن بالا رخ می‌دهد تشخیص این مسئله با گرفتن شرح حال دقیق از بیماران و انجام معاینه کامل می‌توانند بسیار حائز اهمیت باشد و در کنار این موضوع انجام عکس‌های ساده و یا در برخی که نیاز باشد انجام MRI می‌تواند نقش موثری در تشخیص دقیق داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: علت بیماری پارگی تاندون روتاتور کاف شانه می‌تواند وراثت، ضربه به شانه، کار سخت، سن بالا و مجموعه ای از این عوامل باشد و در مشاغلی مثل بنایی، تاسیسات یا نقاشی ساختمان و یا در ورزشکاران شایع تر است، به دلیل اینکه این افراد طولانی‌مدت دستان خود را بالا می‌گیرند و بنابراین ممکن است با این مشکل مواجه شوند. این متخصص ارتوپدی گفت: درد اطراف شانه هنگام بالا گرفتن دست، درد در زمان بلند کردن اجسام، درد شبانه شانه و محدودیت حرکتی در شانه از علائم پارگی تاندون شانه به شمار می‌رود.

دبیر برنامه انجمن جراحان ارتوپدی ایران در کنگره جامعه جراحان گفت: بسیاری از این بیماران نیاز به جراحی برای درمان نداشته و با فیزیوتراپی و انجام ورزش‌های خاص و مناسب و تغییر سبک زندگی، وضعیتشان بهبود می‌یابد. تزریق کورتون نیز به ندرت و شاید یک بار و فقط برای کاهش درد به بیمار می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد ولی باید توجه داشت که تزریق کورتون به هیچ عنوان درمان قطعی محسوب نمی‌شود.

دکتر نخعی تأکید کرد: تزریق ژل، پی آر پی و یا اوزون برای درمان پارگی تاندون شانه به هیچ عنوان ثابت شده نیست و تجویز مسکن، فیزیوتراپی و اصلاح حرکات شانه می‌تواند در درمان این بیماری موثر باشد و در صورت بهبود نیافتن بیمار، ممکن است پزشک عمل جراحی را توصیه ‌کند که جراحی نیز به دو صورت باز یا بسته (آرتروسکوپیک) انجام می‌گیرد. البته موارد اندکی نیز وجود دارد که بهتر است بلافاصله پس از تشخیص، بیمار را جراحی کرد که این موارد را پزشک متخصص تشخیص خواهد داد.

وی گفت: خوشبختانه امروزه ۹۰ تا ۹۵ درصد درمان این بیماری از طریق جراحی نیز موفقیت آمیز است.


کد مطلب: 15667

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcefp8z.jh8npi9bbj.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir