برخی کارتونهای محبوب دنیا را بشناسید
15 مهر 1397 ساعت 14:19
در فهرست محبوبترین کارتونهای تلویزیونی دنیا، نام انیمیشنهایی چون «تام و جری»، «باب اسفنجی»، «بت من»، «پلنگ صورتی»، «ملوان زبل» و «یوگی و دوستان» دیده میشود که در ایران هم طرفداران زیادی دارند.
در فهرست محبوبترین کارتونهای تلویزیونی دنیا، نام انیمیشنهایی چون «تام و جری»، «باب اسفنجی»، «بت من»، «پلنگ صورتی»، «ملوان زبل» و «یوگی و دوستان» دیده میشود که در ایران هم طرفداران زیادی دارند.
به گزارش تحریرنو ؛ سایت رنکر از بینندگان تلویزیونی خواسته است با شرکت در یکی از رأیگیریهای خود که هنوز هم روی این سایت دیده میشود، کارتونهای محبوب خود را انتخاب کنند که بر اساس انتخاب شرکتکنندگان در این نظرسنجی، رتبه نخست این رأیگیری تا به حال به کارتون «لونی تونز» با حدود ۱۲۳ هزار رأی اختصاص یافته است.
کارتون «لونی تونز» در ایران بیشتر با عنوان یکی از شخصیتهای اصلیاش ـ «باگز بانی» ـ شناخته میشود. این کارتون از سال ۱۹۳۰ تا ۱۹۶۹ ساخته شده است که از آن به عنوان دوره طلایی کارتون در آمریکا یاد میشود.
باگز بانی یک خرگوش شبهانسان است که ساختهٔ دست تعدادی از انیماتورهای مختلف بود. باگز تکیهکلامهای متعددی دارد که معروفترین آن «اوه چه خبرا دکی؟» است که معمولاً آن را هنگام جویدن هویجش میگوید. او علیرغم آرامشی که دارد مهمترین شخصیت لونی تونز است. بیتوجهی گستاخانهٔ او باعث شد که در طول جنگ جهانی دوم و پس از آن محبوب تماشاچیان آمریکایی باشد. او همچنین نماد کارتونهای لونی تونز و کمپانی برادران وارنر است.
«سیمپسونها» در این ردهبندی رتبه دوم را دارد. این کارتون هم آمریکایی، محصول شرکت فاکس و درباره خانوادهای به همین نام است. هومر، مارج، بارت، لیسا و مگی شخصیتهای اصلی این کارتون را تشکیل می دهند. داستانهای این مجموعه فیلم کمدی در شهری ساختگی اجرا میشود و فرهنگ آمریکایی، ارتباطات تلویزیونی و دیگر رفتارهای انسانی را به تصویر میکشد.
این کارتون که از سال ۱۹۸۹ تاکنون روی آنتن میرود، ساخته مت گرونینگ و عنوان طولانیترین مجموعه تلویزیون آمریکا را داراست. خانواده سیمپسونها هیچگاه از تلویزیون ایران پخش نشده است. از ویژگی هایی که برای این کارتون عنوان میشود، پیشبینیهایی است که انجام می دهد و در مقطعی حتی تلاش کردند اینگونه وانمود کنند که سیمپسونها ماجرای رییس جمهوری ترامپ را هم پیشبینی کرده بود!
اما کارتون محبوب «تام و جری» که در ایران هم طرفداران زیادی دارد و بارها از تلویزیون پخش شده، در این ردهبندی رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.
این کارتون امریکایی توسط کمپانی مترو گلدوین مایر در سال ۱۹۴۰ توسط ویلیام هانا و جوزف باربارا برای اولین بار ساخته شد. تام و جری از معدود کارتونهایی که توانسته جایزه اسکار را از آن خود کند.
از آنجا که تام و جری دیالوگ زیادی نداشت، به راحتی به زبانهای مختلف ترجمه میشد و در نتیجه به تلویزیونهای بسیاری از کشورهای دنیا راه یافت.
«ساوت پارک» کارتون دیگری است که در رتبه بعد از تام و جری قرار میگیرد. این کارتون که با عنوان پارک جنوبی به فارسی ترجمه شده، توسط کمپانی سانترال از سال ۱۹۹۷ تولید شد. داستان مجموعه حول چند دانشآموز در یک شهر دورافتاده به نام ساوت پارک میگذرد.
با این حال ساوت پارک یک کارتون ساده برای کودکان نیست، بلکه با وجود ظاهر کودکانه، حاوی صحنههای خشونت یا پورنوگرافی است که به هیچ وجه مناسب کودکان نیست. این کارتون در مقاطعی برای بیان مقاصد سیاسی آمریکا هم به کار گرفته میشود.
کارتون کمدی و علمی تخیلی «فیوچراما» (فوتوراما) هم جزو پنج کارتون محبوب امریکاییها قرار میگیرد. این کارتون توسط مت گرینیگ ساخته شده است و ماجراهای یک پیک غذارسان را دنبال میکند که در آخر قرن بیستم در یک پیتزا فروشی در شهر نیو یورک کار میکرده و پس از اینکه به مدت هزار سال در حالت انجماد سلولی به سر برده، حالا در قرن سی و یکم در شرکت پلنت اکسپرس که در زمینه حمل کالا بین سیارهها فعالیت دارد مشغول به کار میشود.
در سال ۲۰۰۳ پخش تلویزیونی مجموعه لغو شد، ولی در سالهای اخیر، ۴ فیلم که به صورت مستقیم بر روی دیویدی به بازار عرضه شد ادامه داستان این مجموعه را دنبال میکند. پس از لغو سری توسط فاکس، دو فصل جدید از مجموعه توسط کمدی سنترال در بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ تهیه و پخش شد. مجموعه نهایتاً در توسط کمدی سنترال در سال ۲۰۱۳ دوباره لغو شد.
«اسکوبی دو» کارتون دیگری است که نامش در این فهرست دیده میشود. این کارتون از سال ۱۹۶۹ تا به حال در چندین قسمت تولید شده است. «اسکوبی دو» نام یک سگ است که عاشق خوراکی است، مخصوصا خوراکی اسنکی اسکوب و معمولا همیشه طعمهای برای هیولاهاست که فرد بتواند هیولاها را گیر بیندازد. شگی شخصیت دیگر این کارتون، صاحب اسکوبی دو و عاشق خوراکی مخصوصا اسنکی اسکوب است. فرد هم عنوان شخصیتی دیگر است که برای گیر انداختن هیولا به گروه کمک میکند.
بر اساس این گزارش، کارتونهای «آواتار» و «بتمن» در رتبههای هفتم و هشتم پربینندهترین کارتونهای آمریکایی قرار میگیرند. باب اسفنجی در این ردهبندی دهم است و قبل از آن کارتون عصر حجر قرار دارد.
کارتون «عصر حجر» یا «فلینستونها» تا زمانی که سریال «خانواده سیمسپون» در سال ۱۹۹۷ پخش شد، تنها سریال انیمیشن بود که در ساعات پربیننده روی آنتن میرفت. ویلیام هانا و جوزف باربرا، خالقان تام و جری، سازنده این مجموعه بودند؛ مجموعهای که کودکان را به خود جذب میکرد و دیالوگهای ظنزآمیزش بزرگسالان را نیز علاقهمند کرده بود.
در رتبههای بعدی این ردهبندی به نامهای آشنایی چون پلنگ صورتی (رتبه ۳۳) ، ملوان زبل (۳۵) و یوگی و دوستان(۴۳) میرسیم که برای بینندگان تلویزیون در ایران هم به خوبی شناخته شده هستند.
مجموعه فیلمهای کمدی ـ پلیسی پلنگ صورتی اولین بار در سال ۱۹۶۴ ساخته شد و با موفقیت آن دنبالههای زیادی برایش ساخته شد. تمرکز این مجموعه بر روی کاراگاه و کارهای او نیست، بلکه محور آن شخصیت پلنگ صورتی است. اغلب فیلمهای مجموعه پلنگ صورتی ساخته بلیک ادواردز است و پیتر سلرز هنرپیشه انگلیسی نیز نقش بازرس کلوزو فرانسوی را ایفا کرده است. پس از مرگ پیتر سلرز، ادواردز به سراغ روبرتو بنینی کمدین معروف ایتالیایی میرود و در سال ۱۹۹۳ با فیلم پسر پلنگ صورتی سعی در ادامه ساخت مجموعه میدهد، اما چندان مورد استقبال قرار نمیگیرد. تیتراژ خاص و استثنایی این سری، در نزد کارشناسان و فیلمسازان و عموم مردم طرفداران زیادی پیدا کرد و در همین تیتراژ فیلمها بود که کاراکتر پلنگ صورتی معرفی شد.
ملوان زبل با پیپی که به دهان و با خوردن اسفناج قدرت می گیرد برای بسیاری از ایرانیها شناخته شده است. آخرین سریال کارتونی ملوان زبل به نام « ملوان زبل و پسر » در سال ۱۹۸۷ ساخته شد و از شبکه سی بی اس آمریکا و از شبکه پویا ایران پخش شد. قرار بود در سال ۲۰۱۶ میلادی فیلم سینمایی ملوان زبل به صورت سه بعدی ساخته شود که این پروژه کنسل شد.
سازنده یوگی و دوستان هم هانا و باربرا (خالقان تام و جری و عصر حجر) بودند و این مجموعه انیمیشن توسط کمپانی برادران وارنر تولید شد.
کد مطلب: 16891
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcezv8z.jh8poi9bbj.html