هم زمان با یک سالگی شب آواز ایرانی؛

شهبازیان ،شاهزیدی و شفیعی اجراهای شب آواز ایرانی را داوری می کنند

10 خرداد 1395 ساعت 12:40

معاون مرکز موسیقی حوزهٔ هنری از تغییر رویکردها در اجرای برنامهٔ "شب آواز ایرانی" خبر داد؛ که مهم ترین تغییر آن، رقابتی شدن اجراها و داوری آن ها زیر نظر یک موسیقی دان نام آشنا است.


معاون مرکز موسیقی حوزهٔ هنری از تغییر رویکردها در اجرای برنامهٔ "شب آواز ایرانی" خبر داد؛ که مهم ترین تغییر آن، رقابتی شدن اجراها و داوری آن ها زیر نظر یک موسیقی دان نام آشنا است.

به گزارش تحریرنو، به نقل از روابط عمومی مرکز موسیقی حوزهٔ هنری ، این موضوع را عباس محمدی، معاون اجرایی مرکز موسیقی حوزهٔ هنری با اشاره به مصادف شدن برنامهٔ پیش روی شب آواز ایرانی با یک سالگی این سلسه برنامهٔ آوازی مطرح کرد.

وی گفت: با توجه به اهمیت و جایگاه آواز در موسیقی اصیل و ملّی ایران و همچنین ضرورت توجه به داشته‌های بی‌نظیر این گنجینهٔ غنی، به‌ویژه بداهه‌خوانی و بداهه‌نوازی، شورای سیاست گذاری شب آواز ایرانی تصمیم گرفته تا با رویکردی تازه، در جهت کشف و پرورش استعدادهای این عرصه حرکت کند.

محمدی دربارهٔ مهم‌ترین تغییرهای شب آواز ایرانی گفت: در دور تازهٔ شب آواز ایرانی، در هر برنامه همانند گذشته شش گروه به اجرای برنامه خواهند پرداخت و همچون گذشته یک گروه با عنوان میهمان ویژه، از چهره‌های شناخته شدهٔ آواز و موسیقی است. پنج گروه دیگر نیز جوانان منتخب هستند که به شکل رقابتی به صحنه می‌روند و اجرای این گروه‌ها را هیئت داوران، که از استادان صاحب‌نام عرصهٔ موسیقی و آواز ایرانی‌ تشکیل شده، ارزیابی می‌کند.

وی افزود: در پایان هر برنامه نیز یک گروه، برگزیده می شود و گروه برتر معرفی خواهد شد، که گروه‌های برتر هر ماه، در پایان سال برای معرفی سه گروه برتر با هم به رقابت می‌پردازند.

معاون اجرایی مرکز موسیقی حوزهٔ هنری یادآور شد: بدیهی است که طی فرآیند انتخاب گروه‌های برتر، ممکن است در ماه‌های مختلف، یک برنامه هم باشد که به تشخیص هیئت داوران برگزیده نداشته باشد.

محمدی همچنین با اشاره به حضور سه تن از استادان نامی عرصهٔ موسیقی، یعنی فریدون شهبازیان، علی اصغر شاهزیدی و مظفر شفیعی در هیئت داوران، دربارهٔ شیوهٔ انتخاب گروه‌ها برای اجرا در هر برنامه، گفت: انتخاب گروه‌ها برای اجرا همچون گذشته است و کسانی که علاقه‌مند حضور در این برنامه‌اند، باید طبق روال اعلامی نمونهٔ شنیداری اثر خود را به همراه دیگر مشخصات درخواستی اعلام شده، برای کارشناسی به آدرس وب سایت مرکز موسیقی بفرستند. تنها گروه‌هایی اجازهٔ اجرا خواهند داشت که آثار ایشان را از نظر کیفی، کارشناسان مرکز موسیقی تأیید کرده باشند.

وی دربارهٔ شیوهٔ برگزاری برنامه و تغییر در رویکرد اجراها، گفت: تغییری در روند اجرای صحنه‌یی به وجود نیامده و تنها فرآیند انتخاب‌ها و شیوهٔ برگزاری از حالت محفلی به شیوهٔ علمی تغییر یافته است. طبق توافق قرار است پس از هر اجرا داوران در مدت کوتاهی نقطه ضعف ها و نقطه قوت های آن اجرا را بیان کنند که مطمئناً این شیوه علاوه بر آموزش فی‌المجلس گروه‌ها، می‌تواند کلاس آموزشی سطح بالایی برای شرکت‌کنندگان و هنرجویان حاضر در مراسم نیز باشد. این شیوهٔ برگزاری در آواز ملی ایرانی سابقه نداشته و این نوآوری به یقین مورد استقبال مخاطبان قرار خواهد گرفت.

شب آواز ایرانی به همت مرکز موسیقی حوزه هنری و با همراهی مرکز محافل جشنواره‌ها با هدف کشف و معرفی چهره‌های جدید عرصه آواز و موسیقی ایرانی شکل گرفته است و شنبه‌های آخر هر ماه در تالار اندیشهٔ حوزهٔ هنری برگزار می‌شود، که از این پس فریدن شهبازیان، علی‌اصغر شاهزیدی و مظفر شفیعی، در هر برنامه اجراها را داوری می کنند.


کد مطلب: 5720

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcf.0dtiw6dexgiaw.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir