خیز شهرداری تهران برای ایجاد جهش در نوسازی بافت های فرسوده
16 خرداد 1395 ساعت 8:24
فتح اللهی مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در جلسه کمیته هماهنگی و برنامه ریزی ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران گفت: شهردار تهران در هفتاد و نهمین جلسه شورای ویژه معاونین اذعان داشتندکه سازمان نوسازی پس از برگزاری جلسه نظارت ستادی در مدار درست حرکت کرده و شتاب خوبی گرفته است.
فتح اللهی مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در جلسه کمیته هماهنگی و برنامه ریزی ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران گفت: شهردار تهران در هفتاد و نهمین جلسه شورای ویژه معاونین اذعان داشتندکه سازمان نوسازی پس از برگزاری جلسه نظارت ستادی در مدار درست حرکت کرده و شتاب خوبی گرفته است.
به گزارش تحریرنو از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، فتح اللهی در جلسه کمیته هماهنگی و برنامه ریزی ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران که با حضور معاون برنامه ریزی و توسعه شهری شهرداری تهران برگزار شد، با اشاره به سخنان شهردار محترم تهران مبنی بر اطمینان ایشان از وجود اراده در شهرداری برای یک جهش در حوزه نوسازی بافت های فرسوده و تکمیل حلقه های گذشته، خاطرنشان کرد: شهردار تهران در هفتاد و نهمین جلسه شورای ویژه معاونین اذعان داشتندکه سازمان نوسازی پس از برگزاری جلسه نظارت ستادی در مدار درست حرکت کرده و شتاب خوبی گرفته است.
ناصر امانی ضمن حضور در اولین جلسه رسمی کمیته هماهنگی و برنامه ریزی ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران که با حضور مدیرعامل سازمان نوسازی، معاونان و مدیران هماهنگی و برنامه ریزی مناطق و جمعی از معاونان و مدیران سازمان نوسازی برگزار شد، تصریح کرد: موضوع نوسازی بافت های فرسوده با رویکردی جدید و با قدرت و قوت هر چه بیشتر در سال جاری در حال پیگیری است که امیدوار هستیم با تشکیل ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران به ریاست شهردار محترم تهران و با همکاری دولت و سازمان های داخل و خارج از شهرداری، روند نوسازی در شهر تهران شتاب بیشتری بگیرد.
معاون برنامه ریزی و توسعه شهری شهرداری تهران، هدف از شکل گیری کمیته هماهنگی و برنامه ریزی ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران را ایجاد هماهنگی میان تمامی مجوعه های شهرداری تهران در حوزه نوسازی عنوان کرد و گفت: سازو کار طراحی شده برای بحث نوسازی بافت های فرسوده مثبت و کارآمد می باشد.
ریاست کمیته هماهنگی و برنامه ریزی ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران با بیان این که در سال جاری اعتبارات قابل توجهی برای نوسازی بافت های فرسوده در شهرداری پیش بینی شده است، اظهار داشت: با پیگیری های صورت گرفته از سوی سازمان نوسازی و حسن نظر دولت محترم، مقرر شده تا وام نوسازی با مسئولیت شهرداری تهران و سازمان نوسازی بصورت هدفمند به ساکنان بافت های فرسوده اعطا گردد.
امانی با اشاره به تصویب و ابلاغ بسته های پیشنهادی سازمان نوسازی در اولین جلسه ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران به ریاست دکتر قالیباف، افزود: به لحاظ ساختاری، هیچ گونه خلائی احساس نمی شود و با شکل گیری کمیته هماهنگی و برنامه ریزی در ذیل ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران تنها نیازمند عزمی جدی هستیم تا روح جدیدی در راستای نوسازی بافت های فرسوده در بدنه شهرداری تهران دمیده شود.
فتح اللهی، دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران نیز دراین جلسه، تأکید کرد: مدل مدیریتی نوسازی در شهر تهران می بایست به گونه ای تعریف می شد که تمامی ذی نقشان در نوسازی چه در مجموعه مدیریت شهری و چه در دولت بتوانند در آن به ایفای نقش خود بپردازند.
وی یکی از خلاء های نوسازی بافت های فرسوده در گذشته را ورود شهرداری به تنهایی به عرصه نوسازی عنوان کرد و در این باره افزود: خوشبختانه با حمایت های شهردار محترم تهران پس از برگزاری جلسه نظارت ستادی و ارزیابی عملکرد سازمان نوسازی شهر تهران، این روند بصورت متناسب پیش رفت و مدل مدیریت هماهنگ نوسازی به منظور بسیج کلیه امکانات و استفاده از ظرفیت های کلیه دستگاه ها و نهادهای ذی مدخل در فرآیند نوسازی در دستور کار این سازمان قرار گرفت.
فتح اللهی ضمن تقدیر و تشکر از معاونت برنامه ریزی و توسعه شهری شهرداری تهران جهت فراهم کردن بستر مناسب برای اختصاص بودجه نوسازی بافت های فرسوده و زیرساخت در مناطق، تصریح کرد: انتظار می رود بودجه مناطق با اولویت نوسازی بافت های فرسوده در مناطق هزینه شود.
دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران در توضیح این مطلب، گفت: به عنوان مثال ۵۲ % مساحت منطقه ۱۰ شهرداری تهران دارای بافت فرسوده است، لذا انتظار داریم به همین نسبت بودجه و امکانات با ضریب فقری که این محلات دارند، در همین محلات برای نوسازی در ابعاد اجتماعی، فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و ... هزینه شود.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، در بخش دیگری از سخنان خود به حمایت شهرداری از نوسازی پلاک های ریزدانه در قالب اعطای یارانه وام اشاره کرد و گفت: یارانه دولت برای هر وام به مبلغ ۲۰ میلیون تومان است که ۱۰ میلیون آن را دولت و ۱۰ میلیون را شهرداری متقبل شده اند.
وی تصریح کرد: به همین منظور، مالکان پلاک های ریزدانه زیر ۱۰۰ متر مربع که بتوانند طی تجمیع، مساحت قطعات خود را به استانداردهای طرح جامع و تفصیلی نزدیک نمایند و به ۱۰۰ الی ۱۵۰ متر برسانند، می توانند از یارانه کامل بهره مند شوند.
به گفته فتح اللهی تعلق گرفتن ۵۰ میلیون وام ساخت و ۲۰ میلیون تومان وام ودیعه مسکن برای هر واحد مسکونی که تخریب و در طرح تجمیع شرکت کند؛ اعطای تراکم ۱۸۰% در بافت های فرسوده؛ اعطای ۱۰ میلیون تومان کمک بلاعوض جهت طراحی نما؛ صفر کردن هزینه های عوارض متفرقه و بخشودگی جرایم؛ رایگان کردن هزینه انشعابات؛ارائه رایگان خدمات نوسازی در دفاتر خدمات نوسازی و .... از جمله تسهیلاتی است که جهت ترغیب مالکان بافت های فرسوده و سرمایه گذاران بخش خصوصی برای ورود به نوسازی بافت های فرسوده در نظر گرفته شده است.
فتح اللهی با اشاره به سخنان شهردار محترم تهران مبنی بر اطمینان ایشان از وجود اراده در شهرداری برای یک جهش در حوزه نوسازی بافت های فرسوده و تکمیل حلقه های گذشته، خاطرنشان کرد: شهردار تهران در هفتاد و نهمین جلسه شورای ویژه معاونین اذعان داشتندکه سازمان نوسازی پس از برگزاری جلسه نظارت ستادی در مدار درست حرکت کرده و شتاب خوبی گرفته است.
در این جلسه مقرر شد ۳ کارگروه در لایه های مختلف شهرداری شامل کارگروه مناطق، کارگروه سازمان ها و شرکت ها و همچنین کارگروه حوزه ستادی و مرکزی شهرداری تهران برای ایجاد هماهنگی های هر چه بیشتر در مجموعه شهرداری تهران در راستای اهداف کمیته برنامه ریزی و هماهنگی ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران تشکیل شود.
گزارش آخرين اقدامات ستاد بازآفريني شهر تهران، آخرين اقدامات سازمان نوسازي و معاونت هاي ستادي و مناطق به منظور ايجاد مشوق هاي كارآمد براي تسريع در نوسازي بافت فرسوده و راهكارهاي اجرايي كردن تدابيرشهر دار محترم تهران در خصوص نوسازي بافت فرسوده از جمله رئوس مطالبی بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
کد مطلب: 5784
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcf.cdtiw6dejgiaw.html