رونمایی از مستند "خانم مجری"

18 آبان 1394 ساعت 17:28

مستند پرتره‌ی "الهه رضایی" مجری برنامه‌های کودک در دهه‌ی ۶۰ با نام "خانم مجری" رونمایی شد.


مستند پرتره‌ی الهه رضایی مجری برنامه‌های کودک در دهه‌ی ۶۰ با نام "خانم مجری" رونمایی شد.

به گزارش تحریرنو، شبکه‌ی مستند سیما در مراسمی که با حضور تنی چند از مجریان عرصه‌ی کودک در دهه‌ی ۶۰ و البته دانش‌آموزان دو مدرسه دخترانه و پسرانه هم‌راه بود، از مستند پرتره‌ی الهه رضایی با نام "خانم مجری" رونمایی کرد.


نشست خبری و مراسم رونمایی از مستند پرتره‌ی الهه رضایی با نام "خانم مجری" از تولیدات جدید شبکه‌ی مستند، دوشنبه ۱۸ آبان در بنیاد تعاون زندانیان برگزار شد.

امیر تاجیک مدیر شبکه‌ی مستند، الهه رضایی مجری دهه‌ی ۶۰، امیر توده‌روستا کارگردان "خانم مجری"، مجید قناد، گیتی خامنه و زهره هاشمی از مجریان شناخته‌شده‌ی عرصه‌ی کودک و نوجوان، محمدعلی قاسمی مشاور هنری ریاست سازمان، شهرزاد میرقلی‌خان بازرس ویژه‌ی ریاست سازمان و اهالی رسانه از جمله‌ی حاضران در نشست بودند.

تلاش برای پرداختن به موضوعات اقشار مختلف

تاجیک در این نشست در سخنانی گفت: تلاش ما این است بتوانیم به موضوعاتی که اقشار مختلف با آن درگیر هستند بپردازیم. یکی از آن اقشار دهه‌ی شصتی‌ها هستند. جالب این‌که بدانید رنج سنی برخی از مدیران شبکه از جمله خود بنده هم مربوط به دهه‌ی ۶۰ است. این کار را نیز با پرتره‌ی خانم رضایی آغاز کردیم.

وی افزود: خوش‌حالم دوستانی با ما هم‌کاری دارند که بیش‌تر از نگاه اقتصادی، دنبال کیفیت کار هستند. خاطره‌ی مشترکی که همه از خانم رضایی در دهه‌ی شصت داریم نیز این است که او همواره به مخاطبان می گفت از تلویزیون فاصله بگیرند تا چشم‌شان آسیب نبیند.

تاکید رهبر معظم انقلاب بر راه‌اندازی اتاق فکر

مدیر شبکه‌ی مستند با بیان این‌که کیفیت برنامه‌های کودک در دهه‌ی ۶۰ به‌واسطه‌ی اتاق فکرهایی که رهبر معظم انقلاب اخیرا نیز در دیدار با اهالی رادیو و تلویزیون بر برقراری آن تاکید داشتند، بسیار خوب بود‌، از حضور امیرحسین علم‌الهدی دبیر شورای سیاست‌گذاری سینمای "هنر و تجربه" که هم‌کاری مشترکی فی‌مابین در جریان است تشکر کرد.

وی تصریح کرد: خانم رضایی حضور در این مستند را قبول و راه را برای کارهای بعدی هموار کردند و امیدوارم بتوانیم بدون دغدغه کار را جلو ببریم.

تاجیک هم‌چنین اعلام کرد قرار شده "خانم مجری" ساعت ۱۴ روز جمعه ۲۲ آبان از شبکه‌ی مستند سیما روی آنتن برود.

قدردانی بابت تولید یک مستند برای بچه‌های دیروز

رضایی نیز در سخنانی بیان کرد: تنها حرفی که می‌توانم بزنم تشکر از کسانی است که این برنامه را به‌خاطر دهه‌ی شصتی‌ها یا به‌قول ما بچه‌های دیروز تهیه کردند. افرادی که بخش مهمی از جامعه را تشکیل می‌دهند و من خوش‌حالم ذهنیت خوبی از من برای آن‌ها باقی مانده است.

وی افزود: آن‌چه در این فیلم گفته می‌شود، واقعیت‌هایی است که درباره‌ی کار خود در زمینه‌ی اجرا و تلفیق آن با زندگی‌ام گفته‌ام. آقای توده‌روستا نیز به مرور با حساسیت‌ها و روحیات من آشنا شد. باید بگویم من در این مستند کاملا خودم هستم. چون بازیگر خوبی نیستم.

کسی مقابل دوربین بود که همه از او خاطره دارند

توده‌روستا نیز با بیان این‌‎که بودن در کنار افرادی که خاطرات ۳۰،۴۰‌میلیون نفر از کودکان دیروز را شکل داده‌اند باعث افتخار او است، در سخنانی گفت: جا دارد از آقای تاجیک مدیر شبکه که مرا برای ساخت این مستند انتخاب کرد، تشکر کنم. من‌هم کار خاصی انجام ندادم. چرا‌که جلوی دوربینم کسی قرار گرفته بود که همه از او خاطره دارند.

وی افزود: امیدوارم کارهای این چنینی نویدبخش آغاز دوره‌ی ساخت مستندهای تازه‌ای باشد و ساخت مستندهای پرتره به‌صورت جدی در شبکه‌ی مستند دنبال شود. همین‌گونه هم هست و بابت این موضوع به‌خودم می‌بالم.

کارگردان "خانم مجری" زمان اثر نیز توضیح داد: تاثیرگذاری کار برای ما مهم‌تر از طول زمانی آن است. محتوای ماجرا نیز برایم اهمیت ویژه‌ای داشت. بنابراین از بحث خاطره بازی در این کار عبور کردیم و به بحث تربیتی رسیدیم.

توده‌روستا هم‌چنین از تلاش برای پیدا کردن کودکان دیروز که در برنامه‌های الهه رضایی حضور داشتند از طریق شبکه‌های اجتماعی خبر داد و گفت: برخی از این بچه‌ها کاراکترهای عجیبی دارند و اگر ما بتوانیم آن‌ها را پیدا کنیم، خواهیم توانست با نگاه تربیتی یک مستند جذاب‌تر تولید کنیم.

ممنون که به‌فکر هم‌کار من بودید

گیتی خامنه نیز در بخشی از این مراسم گفت: امروز متعلق به خانم رضایی است و من از همه‌ی شما سپاس‌گزاری می‌کنم که به هم‌کار من فکر کردید. راستش درباره‌ی خودم هم فکر می‌کنم زندگی‌ام هیچ نکته‌ی بارز یا عامل فوق‌العاده‌ای که مرا با دیگران متمایز کند، ندارد و ارجحیتی برای بودن بیش‌تر در این قاب ندارم.

وی افزود: آن دوران از برخی جهات مقطع متفاوتی بود و آدم‌ها اخلاقی‌تر و روابط دوستانه‌تر بود. امیدوارم سالیان سال با همان حرمت و عشق و محبت در کنار هم باشیم و برنامه اجرا کنیم.

تا کسی هست باید به او رسید

مجید قناد هم در سخنانی گفت: امروز روز قشنگی است و جا دارد از همه تشکر کنم. چرا‌که تا کسی وجود دارد باید به او رسید. یادمان نرود در روزهای جنگ ما باعث آرامش بچه‌ها بودیم و در حالی‌که پدران‌شان در جبهه به‌سر می‌بردند و شاید در خانه صدای انفجار یا آژیر قرمز را می‌شنیدند کنارشان بودیم.

وی از فریما فرهی تهیه‌کننده‌ی فقید عرصه‌ی کودک و برنامه‌هایی چون "بازی شادی تماشا" و "از مدرسه تا مدرسه" یاد کرد و ادامه داد: ما هم در برنامه‌‌ی‌مان کودکان دیروز را که اکنون بزرگ شده‌اند، دعوت می‌کردیم و مردم می‌دیدند کودکانی که سه دهه قبل در برنامه‌های من بودند حالا برای خودشان کسی شده‌اند.

قناد هم‌چنین به‌وجود داشتن دو شبکه در گذشته، رضایت از راه‌اندازی شبکه‌ی کودک و کار عاشقانه نه برای پول بلکه برای کودکان این سرزمین اشاره و برای همه آرزوی سلامتی کرد.

کار قشنگی انجام دادید

زهره هاشمی نیز در بخش پایانی نشست گفت: امروز شما کار قشنگی انجام داده‌اید. به‌نظر من مجری باید خودش باشد. چیزی‌که اکنون مرا آزار می‌دهد این است که لنز دوربین برای مجریان به‌منزله‌ی مخاطب نیست. اما آن دوران ما مخاطب را احساس می‌کردیم. وقتی در تیزر "خانم مجری" اجرای ساده و قشنگ خانم رضایی را دیدم، دلم برای آن‌روزها تنگ شد.

در ادامه، حاضران در نشست و چهره‌های دیگری چون هادی شریف‌زاده، علیرضا نوروزی، امیرحسین علم‌الهدی، محبوبه سمیعی‌زفرقندی، الهه کسمایی، جواد توانا، جواد بزرگمهر، مجتبی احمدی، مهیا اثناوندی، الهه کسمایی، میرمعصومی، پروین شمشکی، حسین اکبری و... برای تماشای مستند "خانم مجری" به تالاری رفتند که دانش‌آموزان دبستان پسرانه‌ی سلام همت و دانش‌آموزان دبستان دخترانه‌ی شهید مدنی ۲، هم‌راه با آموزگاران‌شان آن‌جا بودند و کودکان به‌شدت از دیدن مجری‌ها به‌وجد آمدند.

اجرای قناد بدون برنامه‌ریزی قبلی

قناد نیز بدون برنامه‌ریزی قبلی روی صحنه رفت و بچه‌ها و دیگر حاضران را به تماشای مستند دعوت کرد.

با پایان مراسم رونمایی نیز دوباره به‌دعوت قناد، رضایی، خامنه و هاشمی روی سن رفتند و با کودکان سخن گفتند. حضور این مجریان روی سن، لحظات شادی را برای حاضران و کودکان رقم زد.

این مراسم با گرفتن عکس یادگاری و امضا از مجریان و پذیرایی به پایان رسید.


کد مطلب: 3074

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcf.edmiw6dxjgiaw.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir