بزرگداشت ۸۸۲ شهید هنرهای تجسمی
30 دی 1394 ساعت 19:23
در مراسم بزرگداشت ۸۸۲ شهید هنرهای تجسمی با حضور محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از خانوادههای ۹ شهید هنرهای تجسمی تجلیل شد.
در مراسم بزرگداشت ۸۸۲ شهید هنرهای تجسمی با حضور محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از خانوادههای ۹ شهید هنرهای تجسمی تجلیل شد.
به گزارش تحریرنو بهنقل از روابطعمومی کنگرهی ملی ۲۰۰۰ شهید هنرمند، در مراسم بزرگداشت ۸۸۲ شهید هنرهای تجسمی که شب گذشته ۲۹ دیماه به میزبانی خانهی هنرمندان ایران با حضور محسن رضایی (دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام)، حمید چیتچیان (وزیر نیرو)، سردار آزادی (معاون فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین)، محمد خزاعی (دبیر کنگرهی ملی ۲۰۰۰ شهید هنرمند)، سردار جباری (دیرعامل بنیاد فرهنگی روایت)، و جمعی از مسئولان و هنرمندان مختلف برگزار شد.
دراین مراسم ضمن سخنرانی دکتر محسن رضایی دلگفتههای هنرمندان شاخص عرصهی تجسمی نیز بیان شد. اساتید: غلامحسین امیرخانی (رئیس انجمن خوشنویسان)، دکتر سریر (رئیس شورای عالی خانه هنرمندان ایران و رئیس هیئتمدیرهی خانه موسیقی) ابراهیم حقیقی (رئیس انجمن گرافیک ایران)، محمد حیدری (عکاس پیشکسوت) نیز ارائه شد.
مجید رجبیمعمار، رئیس خانهی هنرمندان ایران در جمع حاضران از میزبانی خانهی هنرمندان ایران برای تجلیل از خانوادهی شهدای هنرمند ابراز خرسندی کرد و گفت: تلاشی آغاز شده است تا از شهدای هنرمند نیز همچون شهدای دیگر اصناف که در هر شهر و روستا و محلهها کنگره و بزرگداشت برایشان برگزار میشود، یاد شود. ما در حق این شهدای هنرمند تاکنون کملطفی کردهایم و بههمین منظور از سوی بسیج هنرمندان این اقدام صورت گرفت و با شناسایی ۲۱۰۰ شهید هنرمند همراه با اسم و مشخصات، کنگرهای برای گرامیداشت یاد آنها برگزار میشود.
وی افزود: این هنرمندان شهید یا بهواسطهی کار و حرفهی خود بهعنوان عکاس و تصویربردار و یا در کسوت بسیجی در جبههها حضور مییافتند و به درجهی شهادت نائل شدند و ما مفتخریم که این توفیق نصیب خانهی هنرمندان شد تا میزبان خانواده شهدا باشیم.
رجبیمعمار یادآوری کرد: در این مراسم از خانوادهی ۹ شهید هنرهای تجسمی تجلیل خواهد شد و خانوادههای ۱۵ شهید هنرمند عرصهی هنرهای تجسمی از جمله کاظم اخوان، امیر حلمزاده، امیرحسین اسدی، مجید بهرامی، حمید پیشقدم، رضا سنگی، حسین رشیدیفر، اکبر دانشی، بهروز مرادی، حسن بلندی، علی تاجاحمدی، ابوالقاسم بوذری، و حسین آذرنیا نیز در مراسم دیگری که با عنوان بزرگداشت ۲۱۰۰ شهید هنرهای تجسمی برگزار میشود، تجلیل خواهند شد.
غلامحسین امیرخانی از اعضای شورای عالی خانهی هنرمندان در سخنانی دربارهی این شهدای هنرمند اظهار کرد: اخلاق عالیترین نکته است که شاید انسان بتواند خود را به آن بیاراید. اغلب هنرمندان در بیش از ۱۵۰ رشتهی هنری ملی در سکوت عشقبازی میکنند و کمتر با چهرهی آنها آشنا هستیم چراکه هنرمند با انگیزهی عشق و اخلاص در مسیر هنرش گام برندارد و عمر و جوانیاش را صرف آن میکند که اگر غیر از این بود بهجایی نمیرسید.
این هنرمند خوشنویس تاکید کرد: باید این شهدای هنرمند در چنین بستری از عشق و شوریدگی پرورش یافته باشند که در جنگ تحمیلی بهبار بنشینند و این نشان میدهد که ما در تاریخ فرهنگی خود چنین سرمشقها و شیوهی تربیتی داشتهایم.
دکتر محمد سریر، رئیس شورای عالی خانهی هنرمندان نیز در ادامهی مراسم روی سن رفت و چنین گفت: اگر چه جنگ اثرات زیانباری برای نسلهای متعدد دارد اما غرور و احترام و شرف انسان اگر از دست برود، فقط یک کشور از بین نمیرود بلکه ملتها و نسلهای بعدی آن ملت نیز نمیتواند قد علم کند و در سایه شوم آن گرفتار میشود.
وی افزود: بدون جانبازی این صادقان که به سرافرازی میهن می اندیشند، این عزت و سربلندی ممکن نیست و جامعه آرمانها و جانبازیهای آنها را بهخاطر خواهد داشت.
سریر با اشاره به حضور خانوادهی شهدای هنرمند یادآور شد: این هنرمندان نه تنها بهعنوان رزمنده در جبهه حضور داشتند بلکه بدنهی ارزشمندی از فرهنگ و هنر مملکت ما بودند و از دستدادنشان فاجعهی بزرگی بود و بهما راه عبرت آموزی را آموختند.
این هنرمند آهنگساز تاکید کرد: این شهدای هنرمند که شامل عکاس، سینماگر، موسیقیدان، نقاش و خوشنویس بودند، هنرشان را بهما و در جبههها نثار کردند که یادشان برای ما همیشه گرامی است و احترام ما برای خانوادههایشان همیشه پابرجاست.
دکتر محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام سخنران بعدی مراسم بود که دربارهی شهدای هنرهای تجسمی چنین گفت: دو هزار شهید هنرمند، عجب تابلوی زیبایی است. عجب نمایشگاه و گالری حقیقی از اوج انسانهاست، بعید است در حادثهای در عالم ۲ هزار هنرمند جانشان را فدای خوبیها کرده باشند. نه در یک حادثه شاید در دهها حادثه هم چنین اتفاقی نیفتاده باشد که ملتی با هنرنمایی بیسابقهی خود دو هزار هنرمند را در دفاع از ناموس و شرف خود تقدیم کرده باشد.
وی افزود: در ایران در کشوری که همه کفر، ظلم و پلیدی دستبهدست هم داد و در مقابل پاکی، خلوص و عدالت صفآرایی کرد، هنرمندان ما قلم و تابلو را به نقاش هستی واگذار کردند و خود موضوع خط، نقاشی و مجسمه شدند. هنرمند وظیفهاش بازتاب خوبیهاست و زشتیها را حتی اگر نشان میدهد برای رفتن بهسوی خوبیهاست. کار هنرمند بازتاب حقیقت و آرزوها و آرمانهاست اما هنرمند شهید پا را فراتر میگذارد، از ذهن بصر میگذرد و خود جلوه اثر خود میشود. او که میخواست به دیگران بگوید بهخود گفت و او که میخواست برای دیگران ایده و مفهوم و معنا را تجسم کند، خود معنای تابلو و تجسم شد.
این فرماندهی سالهای جنگ تحمیلی در ادامهی سخنانش بیان کرد: هنرمند شهید از گالری و نمایشگاه آثار خود خارج میشود و در گالری هستی تبسمکنان مینشیند، عمق نگاهشان هستی را به تعظیم میکشاند و جان انسانها را از آن خود میکند. جان خود را تقدیم جانان میکند و خود در کنارش به ارتزاق مینشیند.
محسن رضایی بیان کرد: هنرمند انقلاب با رگبار گلولههایش پلیدیها را برمیدارد و با خونش دشت میهن را باطراوت میسازد. عجب نمایشگاه بزرگی در ایران درست شده است. بعید است در سراسر عالم چنین نمایشگاهی پیدا کنیم. این چیزی نیست جز هنرمندی مردان و زنان فرهنگساز میهن عزیزمان ایران.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانش گفت: امروزه شاهدیم که صحنهی دیگری از این هنرمندیها در حال شکل گرفتن است چراکه از سوریه و عراق گرفته تا کنار خانهی خدا و خلیجفارس، صحنهای از پلیدیها و زشتیها بهوجود آمده است و نه تنها ایران و مسلمانان بلکه همهی جهانیان را در بر میگیرد. از تکفیریها گرفته تا وهابیت و صهیونیستها و حتی مدعیان آزادی نیز از دیکتاتورهای منطقه حمایت میکنند و حمله به مردم بیپناه یمن را شجاعت خود تصویر میکنند.
وی افزود: این دیکتاتورها انسانها را در قفس آتش میزنند، اسرا را گردن میزنند و آنرا شجاعت خود تفسیر می کنند و این صحنهای از پلیدیهاست که نزدیک ایران در حال وقوع است و جز با ایثار نمیتوان با این پدیده و فتنهی جهان اسلام مقابله کرد.
محسن رضایی همچنین با تاکید بر این که امروز نیاز است، هنرمندان ما به صحنه بیایند و این پلیدیها را ترسیم کنند، یادآوری کرد: ما تکاوران آمریکایی را آزاد میکنیم، فردای آن رئیسجمهور آمریکا با وزیر خارجهی عربستان کنار هم مینشینند و اعلام میکند که ما با شما هستیم، آیا جز هنر راهی مانده است. امروز هنرمند متعهد مثل یک رزمنده مسئول است که باید این زشتیها را ترسیم کند چراکه در دنیای امروز زبان هنر کمتر از دیپلماسی نیست. هنرمندان دنیا را میتوان کنار هم جمع کرد و هنرمندان باید پرچمدار مبارزه با تروریسم از طریق تجسم و قلم شوند و در منطقه این پرچمداری را به نمایش بگذارند.
فرماندهی سالهای جنگ تاکید کرد: امروز هنر جهاد است و تلاش برای رستگاری منطقه از ظلم و جنایت از طریق هنر لازم است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامهی سخنانش گفت: من بهروح شهدای هنرمند درود میفرستم و افتخار میکنم در کشوری زندگی میکنم که در جنگی نابرابر دو هزار شهید را تقدیم حقیقت و عدالت کرده است و از خداوند برای این خانوادههای اجر و صبر میطلبم و دست هر هنرمندی که در شرایط امروز به کمک بیاید و فریاد آزادی و معنویتطلبی ایران را در دنیا طنینانداز کند، میبوسم تا بار دیگر به رسالت تاریخی خود عمل کنیم.
رضایی در پایان سخنانش ابراز امیدواری کرد که موزهای برای هنرمندان شهید راهاندازی شود و آثار هنری این هنرمندان بههمراه عکس و تاریخچهی زندگی آنها در آن به نمایش درآید تا این سرمایهی عظیم شهدای هنرمند برای هنرمندان و مردم کشورمان حفظ شود.
ابراهیم حقیقی از هنرمندان پیشکسوت طراحی گرافیک ایران نیز در سخنان کوتاهی دربارهی شهدای هنرمند گفت: ما برای گرامیداشت و احترام نام و یاد شهدای جنگ تحمیلی و انقلاب اسلامی گرد هم جمع شدهایم و فکر میکردم شاید بتوان برایشان طلب آمرزش کرد اما دیدم که ما انسانهای کوچکی هستیم برای این منظور چراکه آنها از ازل آمرزیده بودند، وقتی که جانشان را بر کف گرفتند، وقتی دیوارهای تخریب شده را نقاشی می کردند تا به رزمندگان روحیه بدهند، وقتی عکاسان بسیار که برخی از آنها در زمرهی شهدا هستند، تصاویری ثبت کردند که نشان دهد دشمن چهگونه خون ریخت، تا ما یادمان باشد که اگر آنها نبودند و با خونشان اثر هنری سرخی بر خاک میهن نمیساختند، ما امروز نمیتوانستیم کنار هم باشیم.
این هنرمند در پایان تاکید کرد: خون این دو هزار شهید هنرمند همانقدر پاک و ارزشمند است که مابقی شهدای این مملکت. کسانیکه رفتند و پدران، مادران، خواهران، برادران، همسران و فرزندانشان آنها را عزیز میداشتند اما ترجیح دادند اثر هنری سرخشان را بر خاک میهن بگذارند تا وطنشان سربلند بماند.
همچنین محمدحسین حیدری از عکاسان انقلاب ودفاع مقدس نیز با نمایش عکس هایش از روزهای جنگ تحمیلی به شرح خاطره تصویری از دست دادن همکاران و دوستانش پرداخت.
در این مراسم از خانوادهی ۹ شهید عرصهی تجسمی با حضور مجید رجبیمعمار، محمد سریر، حسین منتظری، محمد خزاعی، سردار آزادی، امیر عبدالحسینی و ناصر شفق تجلیل گردید و از خانوادههای سعید جانبزرگی، داریوش گودرزیکیا، غلامرضا نامدارمحمدی، حمیدرضا پورجبار و امید محمدیان از جامعهی عکاسان شهید و احمد اسماعیلی و مجید غلامی بهعنوان شهدای نقاش بههمراه سیدعلی محمودیان و ابوالفضل ماهرخ شهدای خوشنویس با اهدای هدایایی تقدیر و تجلیل شد.
همچنین هدایایی نیز به چهار خانوادهی شهید کاظم اخوان، امیر حلمزاده، امیرحسین اسدی و مجید بهرامی نیز اهدا شد که این خانوادهها بههمراه ۱۱ خانوادهی دیگر از شهدای هنرهای تجسمی در مراسم دیگری که برای این منظور پیشبینی شده است، مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.
در ادامهی این مراسم، نمایشگاه آثار هنرمندان در شاخههای مختلف هنرهای تجسمی و عکس با همراهی مسئولان و هنرمندان بهدست مرتضی اسدی هنرمند نقاش و برادر شهید امیرحسین اسدی افتتاح شد. این نمایشگاه در همهی گالریهای خانهی هنرمندان ایران برپاست.
کد مطلب: 4244
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcf.jdjiw6d0jgiaw.html