چاقی بيش از حد، آسم را بدتر می كند
4 بهمن 1396 ساعت 12:43
موادی همچون تخم مرغ، گندم، ماهی، آجيل و بادام، شير و سويا كه حساسيت زا هستند، آسم را تشديد می كند؛ اما اينكه فرد مبتلا به آسم می تواند این مواد را مصرف کند یا خیر؟، بايد به صورت فردی بررسی شود.
موادی همچون تخم مرغ، گندم، ماهی، آجيل و بادام، شير و سويا كه حساسيت زا هستند، آسم را تشديد می كند؛ اما اينكه فرد مبتلا به آسم می تواند این مواد را مصرف کند یا خیر؟، بايد به صورت فردی بررسی شود.
به گزارش تحریرنو ؛ سارا صرافی زاده ،دکترای تغذیه در گفت و گو با برنامه «غذا سلامت زندگی» شبکه رادیویی سلامت با بیان اینکه دو سوم از افرادي كه آسم دارند، ممکن است آسم شان ارثي باشد، افزود: يعني سابقه آسم در خانواده بیمار وجود دارد. افرادي كه مبتلا به آسم اند شش هايشان تحريك پذيرتر است و محرك ها بر روي شان به آسانی اثر مي گذارند. علت آن مي تواند، كاهش سيستم ايمني بدن در مقابله با آلرژن ها و مواردي كه در محيط است مثل عفونت هاي قارچي باشد.
وی با بیان اینکه آسم يك وضعیت التهاب زاست كه در شش ها به وجود مي آيد ادامه داد: مصرف و وجود آنتي اكسيدان ها در بدن مي تواند آثار مثبتي در بهبود آسم داشته باشد. تغذيه با شير مادر هم در كنترل آسم بسيار موثر است.
این دکترای تغذیه در ادامه بیان کرد: قارچ ها بيش تر در فضاهایی چون خانه هاي قديمي، خانه هايي كه آفتاب نمي بينند، خانه هايي كه نمناك و مرطوبند دیده می شود و وجود دارد. این قارچ ها ممكن است از فردي به فرد ديگر منتقل يا از طریق خوردن غذايی که به قارچ آغشته شده است، وارد بدن شوند.
وی با بیان اینکه مصرف خوراکی هایی مثل تخم مرغ و گندم و ماهي و آجيل و بادام، شير و سويا كه حساسيت زا هستند، آسم را تشديد مي كنند؛ گفت: اما اينكه فرد مبتلا به آسم می تواند این مواد را مصرف کند یا خیر، بايد به صورت فردي بررسي شود. يعني بايد بیمار به متخصص تغذيه مراجعه كند و پس از تشخيص، تجویز شود که از چه مواد خوراکی می تواند مصرف کند.
وی در خصوص ارائه رژيم غذايي مناسب براي كساني كه آسم دارند، گفت: بين آسم و سطح ويتامين e و c و سلنيو و ميوه جات و چربي هاي غيراشباع و ويتامين d رابطه معنا داري وجود دارد. تغذيه انحصاري با شير مادر براي مدت حداكثر شش ماه، توانايي معجزه آسايي به کودک مي دهد. همچنین بالا بودن سطح ويتامين d مادر باردار در آينده کودک، بسيار موثراست. براي افرادي كه آسم دارند توصيه مي كنيم ويتامين c و امگا سه را که خاصیت ضدالتهابی دارند مصرف کنند و از خواصشان بهره مند شوند.
صرافی زاده، با بیان اینکه تخم مرغ و آجيل و ماهي و گندم از خوراکی های حساسيت زا هستند که علت آن فعال نبودن برخی آنزيم هاست يا دلايل ژنتيكي دارد، افزود: مصرف قهوه به افرادي كه آسم دارند بسيار توصيه مي شود؛ زيرا اثر مثبتی بر روی ماهيچه هاي تنفسي شان می گذارد. كاكائو هم باعث خون رساني به مغز مي شود و در نتيجه سرفه ها را كاهش مي دهد.
وی با تاکید بر اینکه خيلي اوقات افراد به گرده افشانی گل ها، یا ذرات معلق در هوا حساسيت پيدا مي كنند، ادامه داد: برخی افراد نیز به بعضی ميوه ها و غذاها ممكن است حساسيت داشته باشند و وضعیتشان پس از مصرف، نامناسب شود .علت ایجاد اين حساسیت ها، مصرف نکردن مواد لازم برای بدن است مثل تخم مرغ و امگا سه و زردچوبه و آنتي اكسيدان ها و ويتامين ها مثل كلم بروكلي و پرتقال و گريپ فروت و كيوي و گوجه فرنگي و به طوری کلی، مصرف خانواده كلم که حاوی ويتامين c است توصيه مي شود. افرادي كه از ماساژ استفاده مي كنند به سبب آرامشي كه به دست مي آورند، كارايي ريه هايشان بهتر مي شود.
صرافی زاده، تصریح کرد: رايحه هاي غذايي هم مي تواند تحريك پذير و عاملي باشد براي سرفه و تنگي نفس افراد؛ براي اينكه اين شرايط بدتر نشود توصيه مي شود در اولين مرحله، افرادي كه شرايط نامناسب ريوي دارند در برابر عوامل آلرژن هوا قرار نگيرند و در مرحله بعد، باید سعی کنند مواد غذايي داراي ويتامين مصرف کنند.
این دکترای تغذیه با بیان اینکه افرادي كه آسم دارند از پرخوري پرهيز كنند، اظهارداشت: مصرف پر حجم غذا و پركردن معده، باعث رفلاكس معده مي شود و اين حالت براي افرادي كه آسم دارند مضر است.
وی در پایان اظهار داشت: تمامی اين موارد بايد توسط متخصص تغذيه يا پزشك به بیمار مبتلا به آسم، تجویز شود تا تداخل غذایی و دارویی ایجاد نشود. این افراد بايد بدن خود را قوی و وزن خود را كنترل کنند.
کد مطلب: 14632
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcf0vdy.w6djmagiiw.html