رکود موسیقی سنتی
15 تير 1393 ساعت 12:58
برخی معتقدند که موسیقی سنتی ایرانی تا حدی جذابیت و گیرایی خود را بهخصوص در میان نسلهای جوانتر از دست دادهاست و برای بهبود این وضعیت نیازمند خروج از خمودگی و رکود است.
تحریرنو: برخی معتقدند که موسیقی سنتی ایرانی تا حدی جذابیت و گیرایی خود را بهخصوص در میان نسلهای جوانتر از دست دادهاست و برای بهبود این وضعیت نیازمند خروج از خمودگی و رکود است. به باور این افراد، شاید نوآوری و بهکارگیری خلاقیت در این حوزه بتواند موسیقی سنتی ایران را آنگونه که شایستهی نام آن است بیشتر با گوش مردم آشتی دهد.
همایون نصیری، نوازندهی سازهای کوبهای فرضیهی کمشدن استقبال از موسیقی سنتی بهخصوص در میان نسل جوان را تا حدی پذیرفت. به اعتقاد او جایگاه موسیقی سنتی بهعنوان موسیقی اصیل ما مشخص و محترم است، اما باید اینرا قبول کنیم که طرفداران این نوع از موسیقی تعداد مشخصی هستند.
نصیری در توضیح چرایی این اتفاق گفت: دلیل این پدیده دیدن فضاهای تکراری از طرف مخاطب است. بهگفتهی وی، این فضاها باید جدید شوند. اگر بخواهیم در زمان خود حرکت کنیم و طرفداران خود را نیز داشته باشیم، باید نوآوریهایی صورت گیرد که موسیقی سنتی ایران را با سلیقهی مخاطبان این دوره همآهنگ کند و از طرف مخاطبان این نسل مورد استقبال قرار گیرد.
حسین پرنیا، نوازندهی سنتور نظری متفاوت دارد. او اعتقاد به کمشدن طرفداران موسیقی اصیل ایرانی در میان مردم را بهطور کامل بیپایه و اساس دانست و آنرا تبلیغات سو علیه این موسیقی دانست.
وی در این زمینه اظهار داشت: من این حرفها را که میگویند موسیقی سنتی طرفدار کمی در میان مردم و جوانان دارد، تکذیب میکنم، زیرا کنسرتهایی که هنرمندان عرصهی موسیقی ایرانی برگزار میکنند با استقبال زیاد مردم روبهرو میشوند. این مردم از کجا میآیند؟
این استاد و نوازندهی سنتور افزود: اکنون در آموزشگاههای موسیقی، استقبال زیادی برای آموختن سازهای ایرانی وجود دارد. من یک سنتورساز را میشناسم که در سال ۴هزار سنتور تولید کردهاست. پرسش این است که این سازها را چه کسانی میخرند؟ به یقین این اتفاق از طرف طرفداران موسیقی اصیل ایرانی رقم خوردهاست.
حسین پرنیا معتقد است که پُرشدن سالن کنسرتهای هنرمندانی چون محمدرضا شجریان، همایون شجریان، سالار عقیلی و علیرضا قربانی نشان از آن دارد که هنرمندان این عرصه خوب عمل کردهاند، زحمت کشیدهاند و همهی تلاش خود را برای مخاطبانشان انجام دادهاند.
پرنیا البته اذعانکرد که برخی شرکتهای موسیقی با تولید آلبومها و برگزاری کنسرتهای بیمحتوا و بیکیفیت باعث شدهاند تا ذائقهی مردم در این زمینه افت کند.
کد مطلب: 886
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcfivdcaw6dc.giw.html