رئیس سازمان میراثفرهنگی اعلام کرد؛
درآمد ۱۶۰ میلیاردی از ۳ برابر شدن عوارض خروج از کشور
19 آذر 1396 ساعت 14:08
رئیس سازمان میراثفرهنگی از ۳ برابر شدن عوارض خروج از کشور و درآمد ۱۶۰ میلیاردی سازمان خبر داد.
رئیس سازمان میراثفرهنگی از ۳ برابر شدن عوارض خروج از کشور و درآمد ۱۶۰ میلیاردی سازمان خبر داد.
به گزارش تحریرنو ؛ معاون رئیس جمهور ضمن ارائه پاسخهایی درباره حواشی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مبنی بر انتصابهایی که مورددار تلقی شدهاند و همچنین سفر خانوادگی یکی از معاونان، افزایش سه برابری عوارض خروج از کشور را تایید کرد و گفت: ۱۶۰ میلیارد تومان از اعتبارات عوارض خروج به سازمان تعلق خواهد گرفت.
علیاصغر مونسان در نشست خبری که در سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری برگزار شد، در پاسخ به سوالی درباره افزایش سه برابری عوارض خروج از کشور که آیا ناشی از حساسیتهای رئیس جمهور نسبت به خروج ۹ میلیون ایرانی بوده و یا بخشی از این عوارض به این سازمان تعلق خواهد گرفت گفت: آنچه رییسجمهور تاکید داشتند، به موضوع رونق گردشگری و ارتقاء این صنعت و افزایش تورهای ورودی مربوط است. به همین خاطر در زمان تدوین لایحه بودجه، دولت برای عوارض خروج از کشور تصمیمی گرفت که بر این اساس بخشی از اعتبار به این سازمان تعلق میگیرد و سازمان برنامه و بودجه این اعتبار را در بودجه سازمان برای سال ۹۷ در نظر گرفته است.
وی در پاسخ به اینکه آیا سازمان میراث فرهنگی برای افزایش عوارض نظر مشورتی داشته است گفت: حتما در تدوین بودجه دستگاهها نظر دارند و همه بخشها موظف به همکاری هستند و برای ما مهم، افزایش منطقی است و اگر قرار است درآمدی به دست آید، باید صرف حمایت از تورهای ورودی شود.
مونسان در پاسخ به این سوال که چند درصد از این عوارض به سازمان تعلق گرفته گفت: این موضوع باید در بودجه سال ۹۷ پس از تصویب مجلس نهایی شود، اما در گذشته ۱۰ هزار تومان از عوارض خروج از کشورِ هر شخص به سازمان میرسید که اکنون به ۴۰ هزار تومان افزایش یافته و در کل ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبارات عوارض به این سازمان تعلق خواهد گرفت.
وی همچنین درباره تسهیلات تخصیص یافته از سوی صندوق توسعه ملی که در گزارش ۱۰۰ روزه به آن اشاره نشده گفت: این صندوق اعتبارات را کامل در اختیار قرار داده، اما شاید بانکها نتوانستند به خوبی به وظایف خود عمل کنند؛ بنابر این قرار شده در مذاکراتی با صندوق توسعه ملی، بازنگری درباره بانکهایی که بد عمل کردهاند داشته باشیم.
در این نشست معاونان سرمایهگذاری، صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی، رئیس سازمان میراث فرهنگی را همراهی میکردند که سعید اوحدی معاون سرمایهگذاری درباره آمارهای تکراری گزارش ۱۰۰ روزه توضیح داد: تا سال ۹۲، دو هزار و ۷۰۰ پروژه در زمینه اقامتی به بهرهبرداری رسید که از سال ۹۲ تا ۹۶، ۱۴۰۰ پروژه اضافه شد. تا سال ۹۲، حدود ۴۵ درصد از پروژهها مربوط به تاسیسات اقامتی بود، اما در فاصله این سالها ۶۵ درصد پروژهها به تاسیات اقامتی اختصاص پیدا کرد که بیانگر رویکرد سرمایهگذاران به حوزه گردشگری و اقامتی است.
به گفته او، از ۱۷۰۰ پروژه، ۶۲۰ پروژه پیشرفت فیزیکی داشتهاند که از بین آنها، ۱۶۰ هتل چهار و ۵ ستاره در حال ساخت هستند.
اوحدی اضافه کرد: در سال ۹۶ صندوق توسعه ملی ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به پروژههای گردشگری تخصیص داده که برای سه ماهِ پایان امسال نیز ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر مصوب کرده است. برای تخصیص این پروژهها با توجه به عملکرد بانکها، قرار شده هفته آینده با مدیران صندوق جلسهای به منظور غربالگری بانکها انجام شود.
معاون سرمایهگذاری سازمان میراث همچنین خبر داد: همچنین برای سال ۹۷ توافقهای اولیهای با صندوق برای تخصیص هزار میلیارد تومان تسهیلات برای پروژههای گردشگری صورت گرفته که نشان از ۳۰۰ درصد افزایش کمکهای اعتباری نسبت به سال ۹۶ است.
معاون رئیسجمهور در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی مبنی بر حساسیت رئیس جمهور نسبت به خروج گردشگران از ایران و با توجه به اینکه شما رئیس شناختهشدهای هستید که به گردشگری بیشترین توجه را دارید، در مذاکرات با مقامات سایر کشورها چقدر به توازن گردشگری توجه نشان میدهید گفت: همه بخشها برای ما مهم است، با این حال خیالمان در حوزه میراث فرهنگی راحت است. ما حداکثر تلاش خودمان را انجام میدهیم و بنده هم اخبار مربوط به تخریب را با حساسیت ویژهای پیگیری میکنم، اما دو بخش دیگر به حمایت بیشتری نیاز دارند تا اهداف جدیتری که در اقتصاد برایشان ترسیم شده محقق کنند.
وی افزود: شاید این نگاه دیگران را به این سمت برده که من توجه بیشتری به گردشگری دارم، این در حالیست که در بودجه سازمان، میراث فرهنگی در اولویت نخست است و با توجه به حجم آثار، کمکهای بیشتری به آن میشود.
او در پاسخ به سوال مطرح شده گفت: در سه ماه گذشته نشستهایی را با کشورهای همسایه از جمله ترکیه و جمهوری آذربایجان داشتهایم، همچنین دیدارهایی با مقامات گرجستان و ارمنستان صورت گرفته است، اما برخی کشورها به لحاظ جمعیت و ظرفیت اولویت بیشتری برای ما دارند و در ادامه نیز با کشورهای هدف جلساتی خواهیم داشت.
مونسان درباره خلاءهای قانونی که دست نهادها را برای تخریب آثار تاریخی باز گذاشته گفت: عمده ارگانها همکاری و همیاری لازم را با ما دارند و قانون نیز استثنایی قائل نشده است. برای ما مالکیت مهم نیست، مهم این است که طبق قانون آثار تاریخی حفاظت شوند و نظارت سازمان ما نیز وجود دارد. شاید نتوانیم از همه آنها حفاظت کنیم، چون حجم آنها زیاد است، ولی برای ما مهم است که (نهادها) طبق قواعد با آثار تاریخی برخورد و از آنها نگهداری کنند.
در این میان حسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان درباره مصداقی که از تخریب خانه نائل در اصفهان در این نشست مطرح شد توضیح داد: یگان حفاظت همه آثار اصفهان را مرتب فهرست کرده و به مدیر استان نیز هشدار داده، اما باید در نظر گرفت که یگان حفاظت از امکانات و نیروی انسانی کافی برخوردار نیست و حجم آثار نیز زیاد است.
وی افزود: در مورد خانه نائل دو گروه پرونده را بررسی میکنند؛ گروه فنی و گروه بازرسی حقوقی که قرار است درباره احتمال اهمالکاری از سوی مدیران گزارش دهند که ما منتظر آن هستیم. فکر میکنیم متهم پیدا شود، ولی قطعی نمیتوانم بگویم و دستگاه قضایی باید آن را مشخص کند.
وی همچنین درباره تل آجری توضیح داد: از نظر قانونی سازهی ساخته شده در تل آجری ۱۰۰ درصد قانونی است. قرار نیست چیزی که پیدا شده به مردم معرفی شود، با توجه به اتفاقاتی که قبل و اوایل انقلاب رخ داد، ما با چالش در کاوشها مواجه بودیم که اگر حفاظت انجام نمیگرفت، قاچاق میشد؛ بنابر این هرجایی که کاوش گسترده انجام میشود، نیاز به حفاظت دارد.
او درباره ابهاماتی که نسبت به ایجاد سازه در تل آجری مطرح شده گفت: قرار است بازدیدی توسط خبرنگاران از این منطقه صورت گیرد تا شفافسازی شود.
مونسان در ادامه نشست در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت پلاکهای ماندگار که به خاطر نصب یکی از آنها در خانه پدر رئیس جمهور با حواشی روبرو شد گفت: کاشیهای ماندگار بر اساس پروتکل یونسکو مربوط به مفاخر کشور است که برای آن حوزهای مشخص نکرده و سازمانِ ما این کار را ادامه خواهد داد؛ شاید شخصیتهایی مورد بحث قرار گیرند و نظرهایی وجود داشته باشد، اما ۱۴۰ کاشی از قبل تهیه شده که به مرور در بازدیدها و شهرها نصب خواهند شد.
در ادامه این نشست سوالی درباره جا ماندن ایران از ارائه پرونده ثبت میراث ناملموس در سال ۲۰۱۸ به یونسکو مطرح شد که معاون میراث فرهنگی در پاسخ گفت: میراث ناملموس یک سال درمیان یک سهمیه ملی دارد که با توجه به ثبت کمانچه و چوگان، ایران برای سال ۲۰۱۸ دیگر سهمیه ندارد.
وی اظهار کرد: ایران جزو کشورهای فعال در ثبت آثار در یونسکو است. در سال گذشته ۱۷۴ کشور حضور داشتند که چهار پرونده مشترک بود که ایران در دو پروندهی آن سهیم بود. امسال نیز از ۱۷۴ کشور چهار پرونده به صورت مشترک ارائه شد که در یکی از آنها ایران مشارکت داشت، به این معنی که کشورها به این راحتی پرونده مشترک تهیه نمیکنند.
معاون میراث فرهنگی همچنین گفت: تا پایان سال قرار است پروندههای بادگیر، یلدا و عود تکمیل شود که احتمالا یک یا دو پرونده دیگر به آنها اضافه شود، چرا که تا فروردین مهلت داریم.
طالبیان همچنین گفت: ما برای اجلاس آینده درباره پنج و شش پرونده مشترک صحبت کردهایم. یکی از آنها «عود» است که باید با کشورهای عربی ارائه کنیم، ولی به خاطر زاویه سیاسی شاید مجبور شویم پرونده را ملی به یونسکو ارائه دهیم. کار مشترک سخت است، چون فقط اراده کشور ما مطرح نیست، اراده چند کشور در میان است،کاشی، تزیینات معماری از جمله آیینهکاری پروندههای مشترکی هستند که طالبیان برای ارائه در اجلاسهای بعدی در این نشست از آنها نام برد.
وی همچنین درباره نقدهایی که به موضوع پروندههای ثبتی وارد میشود توضیح داد: اگر «دُلمه» از سوی کشور ما در یونسکو مطرح میشد، همه میگفتند ما این همه کار مهم داریم چرا شما سراغ دلمه رفتهاید؟ ضمن اینکه برای ما هم این موضوع در اولویت نبود، باید در نظر گرفت که در منطقه ریشههای فرهنگی در بسیاری از کشورها مشترک است؛ مثلا در اجلاس امسال آثاری که از سوی بنگلادش و سریلانکا مطرح شد ریشه هندی داشتند، در حالیکه نماینده هندوستان هیچ اعتراضی نکرد و خوشحال بود که دامنه فرهنگش به این کشورها کشیده شده است.
طالبیان اضافه کرد: اتفاقا پس از ثبت کمانچه، چهار کشور برای پیوستن به این پرونده اعلام آمادگی کردند که اکنون یک پرونده جدید به وجود آمده است.
در ادامه این نشست سوالی درباره حضور نداشتن فرمانده یگان حفاظت در گردهماییها و اجتماعات اینچنین مطرح شد که مونسان با ابراز تاسف از حضور نداشتن فرمانده یگان حفاظت، از روابط عمومی خواست که در نشستهای بعدی از وی دعوت شود و در ادامه بیان کرد: شاید یکی از بهترین دورههای مدیریتی یگان حفاظت در حال حاضر تجربه میشود، چرا که ارتقاء کیفی و کمّی رخ داده و به تازگی این یگان از امریههای سپاه، افرادی با سطح تحصیلات عالی و سربازان خدمت وظیفه و هر استعداد در اختیاری حداکثر بهرهمندی را میبرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین گفت: تخریبها معمولا در جاهایی رخ میدهد که ما یگان حفاظت در آنجا نداریم، اما خوشبختانه فضای مجازی به ما کمک کرده است.
معاون رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره انتصابهای غیرمرتبط در این سازمان که یا از دانشگاه آزاد و یا جزیره کیش بوده، با اشاره به مدیریت سعدآباد که یک مهندس صنایع در این مجموعه به کار گرفته شده توضیح داد: این موضوع را یا باید اصلاح و یا رد کنم، چرا که بنده کمترین انتصاب را در این سازمان داشتم و اگر تغییر بوده، به خاطر فعالیت مدیران در دستگاههای دیگر بوده است. انتصابِ صورت گرفته در سعدآباد هم به دلیل نداشتن رئیس و مشاهداتی بود که هنگام بازدید از این مجموعه داشتم و متوجه شدم به بدترین وجه اداره میشود. از خبرنگاران دعوت میکنم از سعد آباد بازدید کنند تا متوجه تحولات مدیریتی که در آن رخ داده باشند. ضمن آنکه مدیر سعدآباد سابقه فرهنگی در برج میلاد داشته و دیگر اینکه مهندسی صنایع به منزله مدیریت با برنامه است. ما هم دنبال خروجیِ کار هستیم، اگر عملکرد در سعد آباد بد بود، میتوانیم این نقد را وارد کنید.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره مسکوت ماندن پرونده مفاسد اداری که در زمان زهرا احمدیپور به جریان افتاده بود و با توجه به اظهارات اخیر پروانه سلحشور، نماینده مجلس مبنی بر به انزوا رفتن این سازمان و مطرحشدن بحثهای حاشیهای از مسائل خانوادگی و مفاسد از سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری اظهار کرد: ما اسم این را انزوا نمیگذاریم، ضمن اینکه احساس ما هم این است که جایگاه سازمان باید ارتقاء یابد و در این ر استا تلاش میکنیم؛ یکی از اقدامات ما نیز افزایش رقم بودجه سال ۹۷ و دریافت سهم بیشتر در طرح اشتغال است.
مونسان متذکر شد: باز کردن این مباحث شاید خوب نباشد، اگر فسادی هم باشد پرونده آن باید از طریق مراجع قضایی و نظارتی رسیدگی شود. انتشار گسترده این موضوعات آسیبهای جدی به سازمان وارد کرده و باعث شده ما خیلی از فرصتها را از دست بدهیم.
معاون رئیس جمهور درباره سرنوشت وزارتخانه شدن سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مجلس گفت: نماینده حقوقی نظرات خود را در اینباره اعلام خواهد کرد و ما هم از آنچه در دولت مطرح میشود حمایت میکنیم، این طرح فعلا در حد لابی در مجلس است و در دولت هنوز مطرح نشده است.
مونسان همچنین درباره موضوع حاشیهساز سفر یکی از معاونان این سازمان به همراه خانواده به نمایشگاهی در خارج از کشور و علت واکنش نشان ندادن وی به این ماجرا گفت: علیالقاعده به همه خبرها واکنش نشان نمیدهم، اما بر اساس آنچه ما رسیدگی کردهایم، این معاون که تلاشهای زیادی هم تاکنون انجام داده و اتفاقا در دوره بنده منصوب نشده و فردی با سابقه بوده است، خانواده خود را به خاطر علاقه و به هزینه شخصی به این سفر برده است، ولی متاسفانه خبر طور دیگری منتشر شد. این رفتار خوب نبود، ما هم به آن پاسخ ندادیم.
در همین حال طالبیان، معاون میراث فرهنگی این سازمان به سوال مطرح شده واکنش نشان داد و گفت: جفایی نسبت به بنده صورت گرفت که به خواست مدیر روابط عمومی سازمان به خاطر انتشار این خبر در کانالها پاسخی به آن ندادم، اما باید بدانید در سمینار جهانی میتوانیم ببینید که اتفاقا توضیحات دقیقی هم درباره آن موضوع به آقای مونسان دادم. حقالناسی اتفاق افتاده است، همه شکایتهایم را آماده کردهام، ولی چون مدیر روابط عمومی گفت لازم نیست پاسخی داده شود، پیگیری نکردم.
کد مطلب: 14146
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcfvydy.w6djjagiiw.html