در نیمه نخست سال ۲۰۱۶؛

ایران جایگاه بزرگترین صادرکننده متانول به ترکیه را کسب کرد

16 مرداد 1395 ساعت 13:21

موسسه پلاتس اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران در نیمه نخست سال میلادی جاری، با صدور ۹۵ هزار و ۶۴۴ تن، بزرگترین صادرکننده متانول به ترکیه معرفی شد.


موسسه پلاتس اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران در نیمه نخست سال میلادی جاری، با صدور ۹۵ هزار و ۶۴۴ تن، بزرگترین صادرکننده متانول به ترکیه معرفی شد.

به گزارش تحریرنو ، ایران اکنون سالانه حدود پنج میلیون تن متانول را تولید می کند که حدود ۳۰۰ هزار تن از آن در داخل کشور مصرف و بقیه صادر می شود.

بررسی بازارهای صادراتی ایران نشان می دهد، ترکیه که از دروازه های صادرات محصولات پتروشیمی ایران به اروپا محسوب می شود، جایگاهی ویژه دارد و بر اساس گزارش ها، بخش عمده متانول مصرفی در این کشور نیز توسط ایران تامین می شود.

به گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی از موسسه پلاتس، بر اساس داده های منتشر شده توسط موسسه آمار ترک استات، حجم واردات متانول ترکیه در نیمه نخست سال جاری میلادی به رقم ۲۸۳ هزار و ۵۹۰ تن رسید که افزایش ۲۴ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۵ که این رقم ۲۲۸ هزار و ۷۰۷ تن بود؛ نشان می دهد.

همچنین میزان واردات این ماده در ماه ژوئن (خرداد- تیر) نیز با افزایش ۱۹ درصدی نسبت به ماه گذشته میلادی به ۶۵ هزار ۷۲۳ تن رسید درحالی که این رقم در ماه مه (اردیبهشت- خرداد) امسال ۵۵ هزار و ۴۴۶ تن بود.

ایران با عرضه ۹۵ هزار و ۶۴۴ تن، بزرگترین صادرکننده متانول به ترکیه در نیمه نخست سال میلادی جاری بود، این رقم کاهش ۶ درصدی را در مقایسه با پارسال نشان می دهد.

کشورمان همچنین در ماه ژوئن با صدور ۳۱ هزار ۵۶۲ تن متانول به ترکیه جایگاه نخست را در این زمینه داشت و نزدیک به دو برابر حجم عرضه در ماه مه یعنی رقم ۱۶ هزار و ۱۰۳ تن بود.

ترینیداد و توباگو نیز در جایگاه دومین صادرکننده متانول به ترکیه در ماه ژوئن میلادی قرار گرفت.

عربستان سعودی با صادرات ۵۲ هزار و ۹۲۷ تن به ترکیه در دوره مورد بررسی، یک سوم نسبت به مدت مشابه پارسال رشد داشته و سومین صادرکننده متانول به این کشور بود.

برپایه این گزارش، ظرفیت تولید متانول در ایران حدود پنج میلیون تن در سال است که با اجرای طرح های جدید، این رقم به ٢١ میلیون و ٢٤٠ هزار تن افزایش خواهد یافت.

بزرگترین واحد تولید متانول جهان (پتروشمیی کاوه) با ظرفیت دو میلیون تن با استفاده لیسانس سوئد در استان بوشهر در حال ساخت است.

به دلیل هشداری که کارشناسان نسبت به عرضه جهانی متانول در جهان و به تبع آن سقوط قیمت این محصول می دهند، قرار است که در برخی از طرح های متانول ایران بازنگری شود.


کد مطلب: 6919

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcg.q93rak9yypr4a.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir