توصیهی تغذیهای؛
خواص آب چغندر قند ازسلامت قلب تا پیشگیری از سرطان
25 دی 1394 ساعت 19:06
بهگفتهی محققان، نوشیدن روزانه یک لیوان آب چغندر بهمنزلهی مصرف مقدار زیادی آنتیاکسیدان، ویتامین و مواد معدنی است.
بهگفتهی محققان، نوشیدن روزانه یک لیوان آب چغندر بهمنزلهی مصرف مقدار زیادی آنتیاکسیدان، ویتامین و مواد معدنی است.
به گزارش تحریرنو، محققان در مطالعات اخیر خود بهخواص آب چغندر پی برده و نوشیدن روزانه یک لیوان آب آنرا به افراد توصیه میکنند.
یکی از خواص اثباتشدهی چغندر، تصفیهی خون است. طبق مطالعهی اخیر دانشمندان، دختران نوجوانی که از کمخونی رنج میبردند، تنها با ۲۰ روز مصرف روزانه یک لیوان آب چغندر سطح آهن خونشان را بهبود بخشیدند. چغندر منبع غنی آهن، مادهی غذایی مورد نیاز برای تشکیل هموگلوبین است. همچنین این آبمیوهی گیاهی برای زنان بارداری که با کمبود آهن روبهرو هستند نیز بسیار مفید است.
یکی از خواص دیگر چغندر قند، توانایی آن در حفظ سلامت قلب است. افراد مبتلا به فشار خون بالا یا سایر بیماری های قلبی عروقی میتوانند با نوشیدن آب چغندر قند بهخود کمک بزرگی کنند. آب چغندر قند به اتساع عروق خونی کمک کرده و وضعیت گردش خون را بهبود میبخشد. محققان اثبات کردهاند که نوشیدن آب چغندر حاصل از ۵۰۰گرم از این ماده خوراکی بهصورت خام بهمدت دو هفته فشار خون را کاهش میدهد.
آب چغندر باعث حفظ جوانی مغز میشود. مطالعات نشان میدهد که فقدان اکسید نیترات مانع از جریان خون مغزی میشود که این بهمعنای سرعت روند پیری مغز و مرگ نورونهاست. مصرف چغندر به احیای دوبارهی بخش کورتکس قدامی مغز که مسئول عملکرد شناختی مغز است کمک میکند. در نتیجه مانع از بروز اختلالات مغزی مرتبط با سن نظیر دمانس، آلزایمر و زوال عقل میشود.
خاصیت دیگر چغندر کنترل دیابت است. درحالیکه اکثرا چغندر را غذای ممنوعه برای افراد دیابتی میدانند، اما آب این گیاه به بهبود عملکرد انسولین کمک میکند چراکه این عصاره منبع غنی از بتالاین و نئوبتانین است که به کاهش سطح گلوکز، افزایش حساسیت به انسولین و ممانعت از تغییرات اکسایشی ناشی از استرس در بیماران دیابتی کمک میکند.
از سوی دیگر وجود بتانین در چغندر از بروز سرطان پیشگیری میکند چراکه این ماده نقش مهمی در حذف توکسینها و ممانعت از رشد سلولهای گوناگون سرطانی دارد.
کد مطلب: 4173
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcg.u9trak9qwpr4a.html