در جشنواره تئاتر فجر؛
57 نمایش روی صحنه می رود
25 دی 1395 ساعت 15:15
۵۷ نمایش در بخش «به علاوه تئاتر» سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به روی صحنه میرود.
۵۷ نمایش در بخش "به علاوه تئاتر" سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به روی صحنه میرود.
به گزارش تحریرنو، در دومین سال حضور "به علاوه تئاتر" با برنامهریزی انجام شده توسط مدیران تماشاخانههای حاضر در این بخش، ۵۷ نمایش به روی صحنه میرود.
در این جدول آثاری از داریوش مودبیان، محمد رحمانیان، محمد یعقوبی، محمد حسن معجونی، مارین ون هولک، آیدا کیخایی، آروند دشت آرای، فرهاد شریفی و... دیده میشود که در روزهای برگزاری سی و پنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در سالنهای مختلف شرکتکننده در این بخش به روی صحنه میرود.
در دومین سال حضور بخش به علاوه فجر در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر ده تماشاخانه خصوصی و نیمه دولتی: آفتاب، باران، ارغنون، خانه موزه استاد انتظامی، دا، سه نقطه، فانوس، مشایخی، موج نو و همای سعادت با نمایشهای متنوع حضور دارند.
برنامه نمایشنامه خوانی ، پنل تخصصی و کارگاه آموزشی از دیگر برنامه های جنبی این بخش از جشنواره است که توسط تماشاخانههای سه نقطه، مشایخی و خانه موزه انتظامی برگزار میشود.
آغاز به کار گروه نقد در جشنواره تئاتر فجر
امین عظیمی که از سوی دبیر جشنواره تئاتر فجر به عنوان مسئول کارگروه نقد حکم گرفته است، با ارایه جزییات درباره شیوه کاری این کارگروه گفت: با هدف معرفی و نقد آثار شرکت کننده در جشنواره کارگروه نقد،تعدادی از نمایشهای حاضر در بخشهای گوناگون را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
این منتقد و مدرس تئاتر در گفتگویی درباره شکلگیری این کارگروه توضیح داد: در این دوره بر اساس گفتگو با دبیر جشنواره قرار شد مقوله نقد در عین تخصصی شدن از ظرفیتهای گوناگون برای انجام و ارائه بهرهمند شود. به همین منظور، کارگروهی تخصصی از نیروهایی تشکیل شد که از نظر فکری و با وجود تفاوت دیدگاهها میتوانند با یکدیگر به وحدت برسند.این کارگروه متشکل از منتقدانی است که از کانون ملی منتقدان و انجمن صنفی نویسندگان و منتقدان خانهتئاتر معرفی شدهاند به علاوه منتقدان آزاد که در عرصه نقادی تئاتر قلم میزنند.
عظیمی درباره شیوه کاری این کارگروه در جشنواره تئاتر فجر گفت: در این کارگروه برخی آثار بخش مسابقه را نقد میکنیم و اولویتمان بیشتر پرداختن به آثار جوانان، بینالملل و نمایشهای شرکت کننده از تهران و سایر استانها در بخش مرور جشنواره است. البته بررسی برخی از آثار بخش محیطی، تعاملی و دیگر گون های تئاتر بیرونی نیز مدنظر کارگروه نقد قرار خواهد داشت.
به گفته این منتقد، این نقدها در سه قالب بازتاب داده میشوند ؛ بخشی از آنها به صورت مکتوب در سایت جشنواره تئاتر فجر و سایت ایران تئاتر منتشر میشوند، بعضی به صورت چند رسانهای یا مولتی مدیا و به صورت ویدیوهای ۵ تا ۷ دقیقهای در سایت جشنواره منتشر میشوند و برای آثار برگزیده، جلسات نقد و بررسی حضوری برگزار میشود.
عظیمی درباره جلسات حضوری نقد توضیح داد: این جلسات در سالنهای تئاتر برگزار نمیشود، بلکه در چند کافه در اطراف مکانهای اجرای جشنواره برپا خواهند بود. بر همین اساس رایزنیهایی با چند کافه در حوالی تئاتر شهر انجام دادهایم چون معتقدیم باید دامنه جشنواره از سالنهای مرسوم تئاتر گسترش دهیم. در فضای کافه، جشنواره میتواند خود را در معرض دید حاضران در این مکان بگذارد و فضای گپ و گفت موثری شکل خواهد گرفت.
او درباره اعضای این کارگروه و چگونگی انتخاب آنها نیز گفت: در این کارگروه حدود ۳۰ تن از منتقدان با سابقه گرد هم میآیند.آنها در عین تفاوتهایی که در دیدگاههایشان دارند، همه به ارزشهایی که جشنواره به آن پایبند است، توجه دارند.
وی افزود: هیات مدیره انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر و کانون ملی منتقدان تئاتر، اعضای مورد نظر خود را برای حضور در این کارگروه به ما معرفی کردهاند.
او همچنین از برگزاری همایشی بعد از برگزاری جشنواره خبر داد و گفت: نتایج فعالیت این کارگروه در همایشی که با حضور منتقدان برگزار میشود، ارایه خواهد شد و نقدهایی که به دست آمده است، با یک بازنگری در قالب یک کتاب منتشر میشوند.
کد مطلب: 9538
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcg.w9yrak9n7pr4a.html